Stories från mars 2021

Posted on

En kall vårmånad, den sista innan april som jag sätter mycket hopp till. En ovanligt vardaglig månad i en väldigt alldaglig tid.

Stories från mars 2021

Marsresan

Det börjar ju bli tradigt det här, att rapportera om resor som är en mil långt bort hemifrån. That’s life osv. Jag pratade med en vän på en promenad om att sakna utlandslukten och jag kom och tänka på den vägg av doft/lukt som möter den som går av ett flygplan i Tanzania. Det är som att värme luktar, konstig känsla.

En hängmatta i Tanzania

Mars favoritinlägg

Det här inlägget om när en man ville parkera en kvinnas bil. En situation med många dimensioner och samtidigt bara en – nämligen hur sjukt könsroller är och vad det gör med våra antaganden.

Mars flow och glow

Jag har snart fått in lite rutin på träning om än i liten skala, en stor leverans på jobbet flöt väldigt bra och så känns det som jag haft lite vänskapsflyt. Fina walk and talks, en våffelkväll och givande samtal med personer långt bort. Ett annat flyt är att vi lyckades pricka vab under den vecka då det var lättast att lösa och barnet lärde sig dessutom att gå då. Kanske mer hans flow än mitt.

Det är ju svårt att bedöma sin egen glow genom en ruta jag inte ser men jag kände mig ganska glowig när jag höll en presentation och en workshop på jobbet. Bra energi kändes det som

Sista dagen med vab passade jag på att lyxa till med sushi och att röra mig i en galleri på dagtid. Enorm frihetskänsla.

Mars lärdom

Jag har djupdykt i poddar om barns sömn (hade hellre lyssnat på resepoddar) och lyssnat på USA-podden, Kina-podden och Europapodden. Det är det närmaste resor jag kommer i poddforma och alltid väldigt intressant.

Marsminne

Efter alla mina inlägg om bilsemester i Västerbotten har jag tagits tillbaka till västerbottniska somrar och allt som länet har att erbjuda. Det är en hel del och massor finns kvar. Tur vi bor i ett stort land, det är länge innan vi behöver tröttna.

Det här är en av mina västerbottensfavoritbilder

Marsbild

Två små härliga utflykter med vardagens största glädjeämne

Mars och privatlivet

Mars har innehållit en arbetstopp på jobbet, snabba promenader och styrketräning med min granne, Exit-2-förfasningar med min syster som bor ett kvarter bort (så jävla sjuk serie och så nice med kollektivkänsla) och en vardag i full blom. Det är ytterst sällan städat, det är storkok två gångar i veckan och hämtning och lämning. Ganska enformigt med andra ord.

Marskänslan

Lugnet före stormen? Jag har faktiskt ingen aning vad känslan är. Det väntas en allt mer intensiv arbetsperiod fram till början av juli samtidigt som våren och värmen väntar. Jag är redo!

Mars reseplanerande

Sommaren börjar ta form och ledordet för detta verkar vara chilla, dagsform och spontanitet. Inget storslaget med andra ord.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från mars 2021”

  1. Tycker om att läsa din månadssummeringar. Så är det bara.Även fast livet är i en lunk lyckas du skriva intressant ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *