Tretton bilder från Bergen

Posted on

Bergen har visat sig från sin allra bästa sida och vyerna i solskenet är makalöst vackra. Med tretton bilder från Bergen blir detta ett smakprov på vad Bergen kan bjuda på. 

Jag och Wilda/Reaktionista har gjort våra två dagar i Bergen och det är dags att åka vidare. Vi har skapat mängder av minnen tillsammans och upplevt vansinnigt många fina syner. Bergen har så att säga levererat på alla tänkbara sätt. Solen har strålat och vårvärmen har gjort entré. Lövsprickningen sjuder och höjderna och utsikterna som Bergen bjuder på är i världsklass. Jag är så glad att vi gör den här resan tillsammans.

Bilder från Bergen

Bergen som stad

Bergen är mysigt, och då på långt många fler sätt än att det kända området Bryggen. Trähus med alla vinklar, kullersten och skön känsla. Att vara omgiven av berg och vatten ger en inramning som känns bastant och trygg.

Bilder från bergen
Jag suktar efter Bryggen som jag har på andra sidan. 
Bilder från bergen
Glad blir jag av dessa färger men jag gillade att gå in mellan och i husen ännu mer än själva passeringen utfanför
Bilder från bergen
Spontanstrosade bland husen en bit upp på höjden och fascineras av hur många olika hus det går att få plats med bredvid varandra
Bilder från bergen
Gatukonst som förgyller gatorna
Bilder från bergen
Brunnslock så överraskar. Sånna här vill jag ha unika för varje stad så jag kan samla på dem

Fløyen och utsikterna

Fløyen är en given utflykt att göra för den som är i Bergen. En bergsbana som tar en till 320 meter över havet och med underbara utsikter över Bergen då det är klart väder. När vi var mätta på utsikterna väntade trevliga ströv- och vandringsområden.

Bilder från bergen
Vi träffade denna get som jag döpte till Elvis av förklarlig anledningar
Bilder från bergen
Wilda gick på vitsippejakt i en stor skog
Bilder från bergen
Vi hittade en skylt som sa precis som det var
Bilder från bergen
Vi gick vår egen våg och hittade en höjd som slog alla andra och Wilda är fantastiskt vacker att fora med sitt hår och sina kläder som kontrast
Bilder från bergen
Vi är en bra resekombo kan vi konstaterat utan att vi aldrig rest ihop tidigare
Bilder från bergen
Wilda tog den här fina bilden på mig som jag är väldigt glad för

Ulriken och vidderna

När vi tänkte att Fløyen var de bästa utsikterna en kunde få hade vi inte åkt gondolen upp till Ulriken. Här bredde vidderna ut sig och naturupplevelsen omsvepte oss. Så vackert trots att det inte hunnit slå om till grönt än.

Bilder från bergen
Jag goes säl
Bilder från bergen
Wilda den stjärnan hade akvarellerna med sig och målade lite medans jag tog en tupplur. Hur bra kombo som helst.

Bilder på mig är tagna av Wilda Kristiansson. Här finns alla inlägg om Norge

4 thoughts on “Tretton bilder från Bergen”

  1. Alltså åh vad fint att få följa med er på den här resan och vilka ställen! Bryggen har jag velat åka till (och måla av) länge men nu vet jag vad jag ska passa på att göra i krokarna. Tack!!

  2. Vilken fin resa, och vilka fantastiska vyer! Verkar som att Floyen är ett bra fotoställe för profilbilder, tror att Lisas också är därifrån – med en bebis på magen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.