Två år på svensk mark är över – vi har bokat en utlandsresa!!

Posted on

Flyg, hyrbil och boende är spikat, en efterlängtad utlandsresa är äntligen bokad och vi åker om bara en månad! Jag är så himla glad för detta, vilket härligt miljöombyte som väntar efter två år på svensk mark.

Två år på svensk mark

För exakt ett år sedan skrev jag blogginlägget En kollektiv resedetox – vem har du blivit? där jag beskrev riktningar som vi reseglada kan ha tagit under ett halvt år av ofrivilligt utlandsuppehåll. Kanske kände du då igen dig bäst i Begär-Billie, Nöjda-Nico eller Kritiska-Kim?

Då, för ett år sedan, hade jag haft mitt första hela år innanför Sveriges gränser (orsak: graviditet och pandemi).

Då, för ett år sedan, kunde jag väl aldrig ana att ett år skulle bli två (orsak, gravid igen och pandemi), jag tillhörde dem som trodde att pandemin skulle ta slut tidigare än vad den gjorde.

Nu, idag, kan jag konstatera att ett år blev två och att jag inte varit så här länge på svensk mark under en sammanhållen period sedan 2001. Då var jag 15 år och sedan dess har jag varit utomlands varje år. Senast var alltså Malta i augusti och Åbo i september 2019.

Nu, idag, är jag otroligt glad för att vi ä n t l i g e n bokat en utlandsresa. Det blir inte särskilt långt och inte särskilt avancerat men det blir fem dagar med en 2 och en 22 månaders bebis/barn. Det blir ett äventyr stort nog i sig. Jag känner mig allt lite ringrostig när det kommer till resande. Min planerade första-resa-med-bebis till Innsbruck i april 2020 blev som bekant inställd.

Utlandsresa Malta
Soligt och härligt på Malta, senaste gången jag hade riktig utlandsfeeling.
svensk mark vandring
Jag och Vismer 3 på vandring, alltid taggad inför allt som finns att kolla på

Vi ska till Tarragona!

Vi har bokat en resa till Barcelona i Spanien men tar sikte på staden Tarragona som ligger en timme söder ut. Hyrbil direkt från flygplatsen för maximal smidighet med barn, packning, barnvagn och bilbarnstol. Airbnb-boende i de centrala gamla delarna av staden på bottenvåningen (hej barnvagn). Vi drar i mitten av oktober, inte ens en månad dit ju!! Tills dess behöver pass för Vismer 4 skapas och jag behöver få min andra dos vaccin. Sedan är det väl bara att försöka få till optimal packning som vi kan förflytta på två personer.

Jag ser fram emot lite värme som avbrott i hösten, att äta tapas varje kväll och strosa i någon gammal gränd med barnen sovandes i vagnen. Det blir fint att se det äldre barnet nyfiken ta sig an alla nya intryck och jag ska besöka den stora gamla amfiteatern från romartiden. Tarragona är UNESCO-klassat så vi kommer ha sevärdheter och historiska spår så vi klarar oss. Nu är det visserligen inte målet med resan men för mig som har Gladiator som favoritfilm är det ljuvligt att få vandra i gamla romares fotspår.

Kul kuriosa är att Cloettas choklad Tarragona heter så för att deras hasselnötter importerades från Tarragona när chokladen lanserades 1928.

Ohrid Makedonien
Amfiteatern i Ohrid, Makedonien
Ohrid Makedonien
Sofiakyrkan i Ohrid Makedonien
Det är bli hög konsumtion av dessa fram till avresa för att komma i stämning.

Taggad till tusen

Jag har bara varit i Spanien en gång, i Barcelona 2006. Nu ser jag verkligen fram emot att få uppleva det land som allra flest svenskar har besökt och samtidigt åka till en stad som är långt ifrån en av de klassiska resmålen.

Jag är exalterad och tacksam över detta. Samtidigt finns det en lite skavande känsla av ovisshet, rätt vad det är så exploderar någon ny virusvariant med reseavrådan som följd. Just nu tänker jag bara vara fullt inställd på att jag efter lång väntan ändå tycks få uppleva en resa. Den här gången tillsammans med en familj om fyra. Det blir roligt och utmanande!

4 thoughts on “Två år på svensk mark är över – vi har bokat en utlandsresa!!”

  1. Vad roligt Linda, jag är så glad för er skull! Jag har själv inte varit i Tarragona (bara på landet runt om staden), men eftersom jag är Katalonienälskare av rang kan jag tänka mig att det kommer bli en toppenresa! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.