Frid i själen: två resor bokade!

Posted on

Jag behövde bara leva med resestressen (att inte ha någon resa bokad, hemska tider!) i ett par veckor. 2017 börjar tack och lov arta sig och lugnet infinner sig.

Det är bara att erkänna. Jag är reseberoende. Jag mår bättre om jag har åtminstone en resa bokad. Det duger inte med drömmar och planer, jag vill ha en bekräftelse i min inkorg. Om detta är skadligt och hur denna eventuella sjukdom ska benämnas har Resfredag försökt sig på att definiera med utgångspunkt i ordet travelholic.

De två resorna

Vi har två resor bokade: Ishotellet i Jukkasjärvi och en weekend i alperna. Mina två första drömmar som jag för bara några veckor sedan inte visste om de skulle kunna bli av (pga diverse praktiska ting) är nu spikade och klara, halleluja!

Ishotellet har jag drömt om länge och trots att jag är uppvuxen utanför Umeå har jag aldrig varit där. Å andra sidan är det 60 mil dit så har ju inte haft vägarna förbi allt för många gånger i livet. Ser extra mycket fram emot att spana deras nya åretruntanläggning Icehotel 365 och hoppas för nästan allt i världen att jag får se norrsken. Drömmen!

schiltorn-2007
Fem av sex på högsta toppen, Schiltorn 2007

Jag var i alperna första gången med storfamiljen 2007 i Schweiziska Mürren toppen Schiltorn där Bond tydligen spelat in någon berömd film (CCL – couldn’t care less). Andra gången var Schladming 2015 tillsammans med min klostersyster Anna Maria. Då, 2012, två nyblivna singlar flyttade ihop och höll varandra på gott humör och det är en av de absolut roligaste resorna jag har gjort. Vi skrattade så vi tjöt och förevigade en hel del på film som vi klippte ihop varje kväll. En långa versionen (alla fyra dagarna på 8 minuter) går att se här. Ett smakprov av hur det blir när min genialitet och osmidighet gifter sig finns nedan. Kan innehålla spår av faceplant:

Bonus: resor som inte är resor

Utöver detta har jag spendera 24 timmar med mig själv på Yasuragi – ett lyxigt japaninspirerat spa i Stockholmsområdet. Qu gong, klangresa och japansk tvagning samt vara i min egen tysthet stod på schemat. På sätt och vis har jag alltså varit i Japan, om än bara på låssas och för ett dygn. Inget koldioxidutsläpp här inte!

I veckan berättade dessutom två av de amerikaner som vi lärde känna under vår vandring till Machu Picchu att de kommer till Stockholm i augusti. Då ska vi visa dem vår fantastiska huvudstad! Det ska bli riktigt häftigt att få uppleva sin egen stad genom en amerikans ögon och samtidigt turista lite i min egen stad.

Det kommer med andra ord bli en del vinterinlägg på bloggen framöver och det känns helrätt att blanda upp soliga ökenbilder och ett och annat vattenfall med lite minusgrader.

15 thoughts on “Frid i själen: två resor bokade!”

    1. Jag har dålig koll på våra planer men passar det att ses så hör jag absolut av mig. Jag har inte ens fattat vad det är du gör där, jobbar du om dagarna? Perfekt, ska genast spana in!

  1. Tack Sanna. Det är tur att vi resebloggare har varandra så vi kan få förståelse och medkänsla i vårt beroende.

  1. Ja och jag funderar mycket på om det är ett problem eller inte. Det kanske inte gör något att en stressar över saker som en tycker om att göra? Ja, det ska bli superhäftigt att se vad ishotellet har att erbjuda!

  1. Alperna är verkligen häftigt som har sin charm alla tider under året, jag drömmer om att göra en vandring där under sommarhalvåret. Nu går det ju även att besöka Jukkasjärvi och hotellet på sommaren så då kan ni ju köra en favorit i repris men samtidigt få ishollet 🙂

 1. Jag har också stillat mitt beroende och min resestress. För det är ju precis så det är. Nu känner jag lugnet när en resa till Skottland är bokad i april och en resa till Irland är bokat i augusti. Äntligen kan man andas ut haha…

  1. Åh va spännande, resmål jag inte varit i nåt av dem. Ja lite sjukt är det men tror inte att nån skulle tycka att det var konstigt om en person hade abstinens efter att rida hästar, eller att läsa böcker. Det är ju ett intresse som alla andra. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *