Vandra i Lake Tahoe – en kort vandring till Eagle Lake

Posted on

Att vandra i Lake Tahoe ger riktigt fina utsikter. Här finns vandringsleder för olika smaker och den som söker något att göra under en för- eller eftermiddag kan med fördel göra en vandring till Eagle Lake. 

En av de sakerna jag såg fram emot mest med vår resa till San Francisco var att vandra i Lake Tahoe. Inte för att dessa vandringar skulle vara de mest storslagna utan för att vandra i sig, nästan oavsett, är otroligt skönt och ett bra break i vår annars ganska stadstunga resa. Drygt tre timmars körning från San Francisco finns Lake Tahoe som ligger i en av flera nationalparker som hänger samman med bland annat Yosemite nationalpark.

Att vandra i Lake Tahoe

Runt sjön Tahoe bor människor permanent året runt och en hel del hus, stugor och lägenheten hyrs till korta- och långväga gäster. Under vintersäsongen är det fokus på utförsåkning medan vår, sommar och höst erbjuder utmärkta utomhus aktiviteter.

När vi frågade killen i receptionen på vårt hostel om vilken av alla vandringsleder vi skulle välja föreslog han antingen Eagle Lake Trail eller Granite Lake Trail. Den första cirka två timmar fram och tillbaka Eagle Lake och den andra cirka fem timmar där bland annat Eagle Lake passerades.

Vi drog iväg på morgonkvisten och började dagen med ännu en fin körsträcka västerut. Branta stigningar och till slut såg vi Emerald Bay nedanför oss. Otroligt vackert och de där förväntningarna jag börjat sparat på mig steg lite till. Några riktigt fina utkiksplatser längs vägen och sedan framme. Taggade på frisk luft, picknick och trötta ben.

Redo för en vandring till Eagle Lake

Eftersom Erik var förkyld satsade vi på den kortare varianten under vår vandring i Lake Tahoe. När vi bara gått i 10 minuter kände Erik kyliga höstvindar och ansträngning inte var ett smart drag så han slog läger vid en solig plats och jag bestämde mig istället för att pröva vagabondformen och tog mig upp till sjön i ett raskt tempo. Joggade när underlaget tillät och lät mjölksyran göra sig påmind i de allra stenigaste och brantaste partierna. Så skönt och uppfriskande!

25 minuter senare skymtar jag sjön och det där lilla ruset av att klara av saker ilade genom kroppen. Se något nytt. Vara helt ensam med en sjö omgiven av berg och höstiga träd. Den känslan. Njöt av vad ögonen kunde skåda. Solen värmde skönt, sjöns friska och klara vatten gav lugn till platsen och jag passade på att göra en snabba photo shoot.

Sen ner igen. 20 minuter hela vägen till bilen. Inkl lite trädkramande. Skönt och effektivt pass med det bästa av två världar. Upptäcka, uppleva och trötta ut.

Bra att veta inför en vandring till Eagle Lake

  • Det tar cirka 20 minuter med bil från South Lake Tahoe City till starten på vandringen
  • Det kostar 5 dollar att parkera vid vandringens start. Det läggs i ett kuvert i en box. Ute vid vägen kostar det ingenting men där finns begränsat med platser.
  • Själva sjön som är slutdestinationen för denna vandring heter Eagle Lake men på google finns starten under namnet Eagle Falls Trailhead.
  • Vandringen är bitvis väldigt stenig, bra skor är att föredra. Jag gick i ett par gympadojor och det gick fint. Det var helt torrt när jag var där under hösten.
  • Beroende på året är det olika mycket vatten som rinner vid Eagle Falls. I oktober när jag var där var det knappt så vattnet porlade, men å andra sidan helt torrt i luften och inga halkiga stenar.

Läsa mer

⇒ Inlägg om San Francisco som tillhör denna resa.

⇒ Inlägg om vagabondform och springturism

⇒ Inlägg om andra vandringar jag gjort runt om i världen

5 thoughts on “Vandra i Lake Tahoe – en kort vandring till Eagle Lake”

  1. Oj detta låter så härligt! Jag har ju också vandrat i Lake Tahoe och minns det som en härlig upplevelse. Vi gick då Van Sickle Trail men detta såg nästan ut som en härligare tur. Tycker du fångat detta i väldigt fina bilder också. Och snyggt sammanfattat i text!

  2. Fantastiska vyer du presenterar även konstnärliga bilder i detta reportage. En blir sugen på att vandra där av din fina beskrivning och vackra bildbevis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.