Stories från oktober 2018

Posted on

Oktober innehöll en stor resa, många medvetna tankar och inlägg, en känsla av att åter vara på banan och en massa, massa fina minnen. 

Stories från oktober 2018

Oktoberresan

San Francisco kniper enkelt den förstaplatsen. Vi reser verkligen så som vi tror på. Jobba lite, uppleva lite. Somna tidigt, vakna tidigt. Försöka vara en del av locals vardag och smälta in så gott det går. Testa coola grejer och köra runt. Älskar det! Under oktober har jag även hunnit besöka Örebro och publicerat ett uppskattat inlägg om vad som finns att göra där.

oktober
Den här bilden vinner på känsla snarare än skärpa

Oktobers favoritinlägg

Det har varit en bra bloggmånad på temat resa medvetet. Jag har bland annat skrivit om

Och så har jag tipsat arbetsgivare om att de kan köpa Restänk och ge i julklapp till anställda, leverantörer eller kunder

Oktobers babe

Alla influencers jag känner! I oktober gav jag mig en influencersboost och träffade Bossbloggen-Clara, Resfredag-Annika, Flyingdryden-Daniel och var på Fall workation med Influencers of Sweden på en och samma vecka. Det kanske var då det vände. Jag är så extremt tacksam för det nätverk som resebloggandet ger mig. Så bra för att vidga mina cirklar och hela tiden fylla på med pepp från likasinnade.

oktober stories
Vilket gäng, vilket nätverk, vilken kollektiv kunskap! Fall workation med Influencers of Sweden. Foto av Caroline Frankesjö

Oktobers lärdom

Just nu lär jag mig väldigt mycket om Indien. Både genom att se Världens sämsta Indier med David Batra på SVT som är mycket underhållande och lärorikt. Och så har jag för den stora ovanlighetens skulle tagit mig an en bok (även om det är en ljudbok). Till råga på allt är den 942 sidor lång, eller dryga 42 timmar lång att lyssna på. Shantaram heter den och även den handlar om Indien. Och ja, jag blir väldigt sugen på att åka dit.

Oktoberminne

Det finns två väldigt tydliga minnen i närtid. Det ena var när San Jose Sharks gjorde 3-3 mot New York Rangers på den NHL match vi var på häromdagen. Målet gjordes när det var 1,5 sek kvar av sista perioden. Hur är det ens möjligt? Så sjukt stämning i hallen då. Det andra minnet är när jag skuttade upp för stenblocken upp till Eagle Lake och tog lite kort på mig själv genom kreativt arrangerande av kameran.

oktober
Frihet. Utsikten. Vagabondformen!

Oktoberbild

Det är något med den här bilden jag älskar. Tackar mästerfotografen, chauffören och bästa andra halvan Erik för det.

Oktober och privatlivet

Energin är tillbaka men under oktober, eller kanske mest september men det hängde i in i oktober också, har jag känt mig lite syfteslös. Det har varit lite stökigt på jobbet och jag har haft väldigt lite ”upplevd tid” över till att bara chilla. Rutinerna sitter. Träningen, bloggandet, Idol och BSF (Bonde söker fru, vad annars?) gå upp kl 6 på vardagar och lite sovmorgon på helgen. Det är ju massor av fritid i nämnda saker men det känns ändå inte riktigt som ledigt. Skumt.

Oktoberkänslan

Ljus i sikte, får vara oktobers ”känsla”. Trots att vi går mot mörkare tider känner jag inte av hösttröttheten på det sättet även om jag i september kände mig uttröttlig. Det som har känts som ett berg av saker jag kan, borde, vill ta tag i med bloggen börjar det ge sig. Har tagit tag i några bitar och låter resten vara. Jag är blott en fritidsresebloggaren och kan inte jämföra mig med heltidarna. Hur mycket jag än vet detta är det allt för lätt att glömma bort.

oktober
Fritidsbloggaren in action

Oktobers reseplanerande

San Francisco har legat i fokus. Jag har haft lite svårt att hitta motivationen att göra allt för mycket research, känns som en kombo av lathet, mycket annat att göra och en känsla av att det som vi gör det gör vi och det kommer bli toppenbra. Häromdagen började jag spontanmomonda (nytt ord right?) lite resor men hittade inget lämpligt. Sugen på mera Västafrika och Kairo, eller Afrika överhuvudtaget när tänker efter.

Oktoberlänkar

⇒ Resfredag har äntligen skrivit en svensk pärla om min hemstad Umeå. En stad som verkligen har mycket att erbjuda.

⇒ Jag har tidigare lyft det nya initiativet Klimatklubben men det förtjänar att lyftas igen. Jag hoppas denna grupp kan ta emot oss som flyger också.

⇒ Dryden om skrivit om en intressant självpåkommen idé för att knuffa folk i klimatsmart riktning: Grönt traktamenten

⇒ Jennifer har skrivit om konsumtionshets som skapat mycket engagemang

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

6 thoughts on “Stories från oktober 2018”

 1. Gillar månadssammanfattningar! Erik har lyckats ta årets bild, hälsa honom det. Tack för länk. Och SÅ kul att följa er resa, den där matchen måste ha varit magisk. PS. ÄLSKAR Shantaram, en av mina favvoböcker.

  1. Roligt att höra att du gillar dem. Det gör jag med, hoppas även de kan vara intressanta att läsa om 5 år eller så 🙂
   Tack, ska verkligen hälsa honom det, är så glad för den.
   Boken är bra men vem kommer på att skriva en så lång bok?

 2. Shantaram är en av mina älsklingsböcker.
  Oktober har lärt mig den kaosartade stilen man åker buss i Rom. Har lärt mig att Trastevere har eget fotbollslag och att snabbtågen i Italien har espressomaskin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *