Vår resa till Tarragona – dag för dag

Posted on

En resa till Tarragona som för alltid är den första för vår familj. En weekend som gav mersmak och bjöd på spanskt vardagsliv i lagom storlek.

Jag är så tacksam och glad för den här resan. Oj, så mycket livsglädje den inneburit trots att vila varit helt uteslutet och den innehållet både det ena och det andra som inte gått vår väg. Men överlag – vilka härliga dagar vi haft tillsammans.

Vår resa till Tarragona – dag för dag

Tarragona har en fantastiskt mysig gamla-stan-del uppe på stadens höjd och är sedan omringad av “vanlig stad” samt kantas av en härlig kustremsa. Vi bodde i gamla stan via Airbnb. Ett av få ställen vi hittade som var på bottenvåningen vilket var en förutsättning eftersom dubbelvagnen begränsar både trapp- och hissanvändandet. Det kändes aldrig riktigt turistiskt och de folksamlingar som fanns var snarare lokalbor som firade att flera restriktioner precis släppt än tusentals besökare. Jag fick en väldigt fin känsla för staden och tycker den blev ett toppenbra resmål för vår resa som familj första gången.

Torsdag – Resdag, känna in stan och en tonfisk

Själva resan till Tarragona gick över all förväntan och båda barnen var lugna och sov större delen av resan. Att hämta ut hyrbilen gick smidigt även om det tog lite tid och en timmes körning söder ut flöt bra. När vi kom fram blev det bekräftat att E hade feber vilket förklarade varför både flyg och bilresa hade varit så lugna. Så typiskt, han som knapp haft en handfull feberdagar i sitt liv. Med lite alvedon i kroppen somnade han i vagnen och jag och Erik åt en salt tonfisk med honung och kryddiga groddar. Så fint att äntligen vara framme, att veta att vi nu har fem dagar av spanska vibrationer och fullt fokus på oss fyra.

En taggad och två trötta
Ett vinnande lag, det är vad vi är. Så bra på att resa tillsammans
Resa till Tarragona
En liten bit av den gamla stadsmuren och torget vi åt vår fisk på

Fredag – Feber, hamnen och fotopromenad

Febern satte prägel på det mesta. E var både nöjd med att åka vagn längre perioder än vanligt, men också svår att få i mat och till och från väldigt missnöjd med livet. Vi gick till hamnen, pratade om kommande resor, åt bläckfisksvärta paella och njöt av 20 graders värme. Under den gyllene timmen på kvällen ilade jag omkring och kände mig som en riktig resebloggare igen. Fotade hit och dit och gladde mig åt att äntligen få känna den där dokumentera-och-berätta-senare-motivationen. På kvällen ville inte E varken sova eller ligga i vagnen så efter några försök gav vi upp och istället blev det take away.

Resa till Tarragona
Huvudstråket nere vid hamnen El Serrallo
Redo för lunch
Svart som natten och cool känsla att äta
Resa till Tarragona
En paella på grannbordet
Resa till Tarragona
Fina, vackra, mysiga gamla stan
Lugnt och trevligt
Resa till Tarragona
Katedralen
Resa till Tarragona
Amfiteatern där stora skådespel och maktkamper utspelat sig

Lördag – Göra stan, springtur och riktig tapas

Jag och E tog en morgonpromenad och upptäckte världen tillsammans. Han var piggare och det var så fint att följa honom i hans fotspår. Erik och J mötte upp oss och vi fortsatt gå omkring. Eller E gick mest i trappor fram och tillbaka, upp och ned. Litet bakslag på eftermiddagen med mer feber så vi såg ännu några avsnitt av Pippi Långstrump. Jag gjorde en kort joggingtur, den första sedan december. Sedan åt vi orimligt god tapas vilket var en av mina högsta önskningar att få uppleva under vår resa till Tarragona. En ostbricka vi aldrig kommer glömma och en lax- och mangotartar som överraskade enormt. Båda barnen sov då stabilt i vagnen och jag är så glad och tacksam för att vi fick oss en helkväll där vi var så mätta att vi skippade glassbarnen som vi spanat in.

Morgonstund har guld i mun med denna guldklimp
Klättra upp
Klättra ned
Resa till Tarragona
Den här tallriken går till historien som en av de godaste sakerna jag ätit. Vem kunde tro att lax och mango i kombination var en hit?
Dom sover!
Stora torget och min fina familj

Söndag – Utflykt till Montblanc och barn som inte sover

På vår sista dag tog vi bilen en timme norrut till den gamla medeltida lilla staden Montblanc. En mysig lite ort med gränder, slottsruiner och bakverk för alla smaker. På hemvägen körde vi in av de mindre vägarna i väldigt fina omgivningar. Från ingenstans dök det upp en cool byggnad och sedan fortsatte ett böljande landskap av olivträd och vinrankor. Det blev ett kort stopp vid stranden men vid det laget var nog alla fyra lite på bristningsgränsen så vi åkte hem och vilade upp oss. Kvällspromenaden som skulle söva båda lyckades först efter en timme men skam den som ger sig. Ännu en tapas-måltid och sedan hem och packa.

Lekpark i Montblanc som vi hittade
E älskar att knäppa kort med kameran. Det här är ett av hans mästerverk.
Resa till Tarragona
Montblancs högsta punkt där det gamla slottet en gång stod
Den minsta charmade några tanter när vi chillade på ett torg
Ett kort besök på straden

Måndag – Frukost och hemresa

Vi avslutade vår resa till Tarragona med en frukost på ett bageri av det riktiga slaget och E fick leka av sig i en lekpark. Vet inte om jag ställt in radarn annorlunda denna resa men jag såg lekparker både här och där. Flyget hem gick också bra och så vips satt vi i bilen från Arlanda. När jag sa att vi är i Sundbyberg svarade E “hemma” vilket var ännu ett coolt utvecklingssteg som denna resa innebar.

Resa till Tarragona
Gott va??
Ännu en lekpark i morgonsolen även om E helst ville gå i trapporna in till lekparken och inte hänga just här

Här finns alla inlägg om Tarragona

2 thoughts on “Vår resa till Tarragona – dag för dag”

  1. Det är tufft att resa med små barn, särskilt flera. Kul att det går bra och att ni orkar. Sedan kommer också åren när man har samma intressen och vill samma som sina barn. Den är inte så tokig heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.