Allt som bubblar i skallen efter att få resa utomlands igen

Posted on

Hemkommen och påfylld. Så många tankar, så mycket att berätta. Så mycket att reflektera kring och så mycket att se fram emot inför alla kommande resor.

Min kropp är fullproppad av nya tankar, upplevelser, erfarenheter och mersmak. Så mycket att jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja. Jag har längtat så mycket efter att få känna skrivflow och att dela med mig på bloggen att jag nu skriver av mig innan jag packar upp, handlar eller ens duschar.

Det som bubblar i skallen

Guld att resa under lågsäsong och till mindre stad

Jag vet detta sedan tidigare men blev återigen påmind. Lågsäsong är fab! Ingen trängsel, massa utrymme att se och fota utan att vänta på sin lilla slott framför någon byggnad. Bra blandning av turister och lokalbefolkning som nöjt av sin stad. Dessutom glatt överraskad av att resa till någon lite mindre stad där det gick att få grepp om helheten. Är inte det minsta besviken på att jag inte fick se Sagrada Familia i Barcelona.

Arola i Tarragona en förmiddag, har hela konstverket för mig själv

Stärkt reslust och tydligare bloggsyfte

Jag har omgångar tvivlat på varför jag bloggar (särskilt senaste åren), till vilken nytta osv. Nu känner jag mig så där övertygad igen. Jag bloggar för att det driver mig att upptäcka och dokumentera. Det tar mig till platser jag annars kanske skippat och det är en ynnest att få uppleva resan igen när jag skriver om den och dessutom har det kvar för eftervärlden. Det är oerhört tydligt vilken uppdämd längtan att resa har varit.

Roligt men inte glamouröst att resa med barn

Att behöva semester från semestern är ett klassiskt uttryck när en gjort en resa som fokuserat på annat än återhämtning, oavsett om det är bestiga ett berg eller resa med barn. Min sammanfattande känsla är att resa med barn är att det är roligt men oerhört långt från glamouröst. Som exempel: Sista morgonen åt vi frukost på ett café. I tre minuter satt vi ned alla tillsammans. I 6 minuter vardera fick en av mig och Erik äta resten av frukosten medan den andra gick bakom Elton som var på upptäcktsfärd i morgonrusningen. Allt av klarat på femton minuter.

Sista minuten innan han drog

Förstår barnfamiljerna som åker på charter

Enligt ovan roligt men inte glamouröst så förstår jag nu på en helt annan nivå varför barnfamiljer så ofta väljer charter som form för sina resor. Stå i kö på en bilparkering för att hämta ut en bil med en tvååring som vill göra annat än sitta still lite till och en tvåmånaders som behöver ammas. Tänk om nån bara redan tänkt på allt och fixat transport, boende, mat, aktiviteter osv. Ja, just det, det är ju det som charter är 🙂

Mina förutsägelser om att resa med barn

Inför resan skrev jag nio förutsägelser om att resa med barn – hur gick det med dom egentligen? Ett kort svar på det är:

  • Det är tvååringen det kommer handla om – Yes, den minsta har varit plättlätt att ha med överallt och varit nöjd mest hela tiden
  • Flygresan kommer vara en anspänning – Nja, det gick bättre än väntat både på flygplatsen och på båda resorna
  • Intrycken kommer stimulera och underhålla – Ja, men också lite svårt att avgöra eftersom den äldre hade feber och var rätt så loj under några av dagarna
  • Krångligt att ta sig fram med dubbelvagn – Nej, inte alls som jag väntat mig. Vi kom faktiskt in genom alla dörrar även om det handlade om centimetrar. Antalet blickar är fler än som går att räkna.
  • Behovet av flexibilitet kommer passa oss – Absolut, det gick väldigt bra
  • Vi kommer inte ens hinna med hälften – Nej, det tycker jag faktiskt vi gjorde. Kanske hade vi tagit ned ambitionsnivån så mycket men det enda vi egentligen aldrig gjorde var en dag på stranden pga feber.
  • En lintott som charmar – Jajamensann. Han vinkade till höger och vänster. Några log och vinkade tillbaka, andra såg sammanbitna ut…
  • Resan blir ingen semester – Ja, på alla sätt och vis stämmer denna förutsägelse
  • Blodad tand att resa mer – 100 % sant
Morgonprommis och lillkiddot charmar denna stela gubbe 🙂

Framtida resor

Hur ska vi resa framöver. Både utifrån den pågående klimatkrisen, efter pandemin och nu när vi är fyra. Stora omvärldsfaktorer och mindre relationsorienterade faktorer som påverkar hur vi kommer resa framöver. Jag ser verkligen fram emot att resa mycket och mer – frågan är bara hur det ska gå till och göras utifrån tid, ork, pengar och för världen i stort.

Nu ska fler tankar få formas och landa allt eftersom dagarna går och sen ser jag fram emot att skriva alla inlägg om Tarragona som stad och vår resa.

Här finns alla inlägg om Tarragona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.