Varför jag går igång på media och varför det är viktigt för bloggen

Posted on

Media är ett medel för att nå mitt mål om att påverka människor. Men media är också ett medel som motiverar och utvecklar mitt eget bloggande.

Det finns många skäl för mig att försöka nå ut med mina Resa-medvetet-tankar på en bredare front än via bloggen. Att påverka människor är trots allt hela mitt syfte och poäng med varför jag startade bloggen och varför jag varje dag fortsätter.

Nu när Aftonbladet ville publicera min debattartikel och P4 Västerbotten gjorde en intervju med mig (2.17.25 in i programmet) så fick jag det åter bekräftat varför jag gillar medial synlighet. Jag tycker det är väldigt roligt och får små eller stora kickar (beroende på sammanhang) av det. Men det finns också några ytterligare skäl som är desto viktigare.

Satsfjället Saxnäs
Det finns plats för os alla i Sverige och vi kan fördela ut oss turister – jag är övertygad!

Varför media är viktigt för Resa medvetet

1. Bekräftelse om att bloggen behövs

Ibland känns det som att jag pratar om så självklara saker, att folk liksom fattar och att jag slår in öppna dörrar. När jag gör medial framträdanden blir det så uppenbart att så inte är fallet. Det finns hela spannet där ute. De som håller med, de som inte håller med, de som inte fattar och de som fattar men argumenterar som om de är helt verklighetsfrånvända. Alla dom, hela det spannet av människor, behöver jag möta och bli påmind om att de finns för att komma ihåg att min blogg och mina perspektiv behövs i den här världen. Det finns många resenärer att vinna över.

Media SVT
Print från tidigare medial medverkan

2. Nya uppslag på inlägg

Att förbereda, skriva, debattera och tänka efter ger mig nya tankar. Förslag på nya inläggsrubriker poppar upp och befintliga utkast kan utvecklas. Det är en boost i min egen kreativitet och en hjälp att tänka nytt.

3. Fler perspektiv och exempel

Människor delar med sig av sin vardag, sina erfarenheter och sina upplevelser av det ämnet jag skriver om. Det breddar min bild, det ger mig vatten på min kvarn eller motperspektiv jag inte tänkt på. Jag blir helt enkelt lite bättre på det jag gör när andra delar med sig av sitt. Tack igen.

Järvsö
En kompis som jobbar på bageri i Järvsö berättade om turistströmmarna vilket gav ett till perspektiv att lagra

4. Det skapas engagemang

Personer som kommenterar, personer som hejjar på (TACK alla fina!) och personer som hör av sig med mejl med sina perspektiv och funderingar. Det är otroligt motiverande att få respons på det som jag tycker är så himla viktigt och brinner för.

5. Bekräftelse och energi

Jag gillar att stå i centrum och uppmärksamhet, media är detta ut i fingerspetsen. Det gör också att mitt engagemang för min egen fråga ökar och jag känner mer glädje i det jag gör.

Media svt
Bild från SVT:s program på linje

Jag hoppas på fortsatt debatt om resandets alla olika utmaningar och möjliga utvecklingar. Jag klappar mig själv på axeln och är tacksam för att jag ännu en gång blivit påmind om att resamedvetet.se behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *