Bloggare samlar in pengar för Världens Barn

Posted on

Insamlingen till Världens barn är i full gång och självklart vill jag använda min plattform som bloggare till att samla in pengar så att fler barn får sina rättigheter tillgodosedda. Var med oss du med, skänk en slant till Världens Barn!

Mitt strå till stacken för att göra världen lite bättre under oktober månad är den egna digitala insamling som jag och min resebloggskollega Resfredag har tagit initiativ till: Bloggare för Världens Barn. Målet är 3000 kr, plättlätt om vi hjälps åt!

Det är svårt att resa till det globala syd utan att bli smärtsamt medveten om hur dåliga förutsättningar många barn föds in i. Fattigdom, svält, sjukdomar, misshandel, drogproblem, barnsexhandel, barnarbete. Miljoner barn växer upp under förhållande som vi inte ens kan föreställa oss här hemma i Sverige.

Radiohjälpens kampanj Världens Barn

Mitt i allt mörker finns Radiohjälpens kampanj Världens Barn som samlar in pengar till just världens alla barn. Pengarna går till projekt som bland annat syftar till att förbättra livet för barn som lever på gatan, ge utbildning till barn i konfliktdrabbade områden eller för att bekämpa könsstympning. Ett av mina favoritprojekt är det som görs för gatubarn i Kenya där alkohol och andra droger är en del av vardagen. Organisationen Blue Cross arbetar för att flytta barn från gatan i Kisumu i Kenya, ge dem utbildning och en hopp om framtiden. Kolla in den här filmen om deras fina arbete:

Bloggare för Världens Barn

Bloggare eller influencers (som säger mer om vad bloggare egentligen gör) har en enorm påverkan på våra beteenden. Ju fler bloggare som sprider denna insamling desto mer pengar kommer gå till alla grymma projekt som görs av eldsjälar världen över. Läs gärna Resfredags inlägg om hur hon tänker kring både sina egna barn och Världens barn

Till dig som bloggar: Skriv gärna om insamlingen på din blogg eller dela insamlingen direkt i dina kanaler och uppmuntra dina läsare att skänk en slant till Världens Barn

Till dig som läser: Ge en gåva genom Bloggare för Världens Barn här och dela gärna detta inlägg eller insamlingen direkt i de digitala kanaler där du är aktiv.

Tack!

 

13 thoughts on “Bloggare samlar in pengar för Världens Barn”

    1. Tack Maria! Framför allt tack för att fler barn kommer få det lite lite bättre om du delar!

        1. Och ja, vem är upphovsrättsman till bilden på barnen som finns i ditt blogginlägg och på insamlingssidan? Du, eller Världens Barn? Vet inte vem jag ska ange som ägare/källa 🙂

    1. Tack Eva för att du så givmilt delar med dig till de som behöver det allra mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *