När visualiserade resor blir till verklighet – Florens bokat!

Posted on

Jag har romantiserat fram en Italienresa som gått från att vara en suddig dröm om att jobba på distans med en gelato i min hand till att nu vara en tavla med tydliga konturer. I september åker jag till Florens i Italien. 

Jag har velat fram och tillbaka och testa många olika resealternativ. Till slut kom jag fram till att jag hellre är borta några dagar extra och kombinerar det med jobb än att fokuserat åka iväg på semester. Kanske valde jag det alternativet för att jag drömmer om att vara en världsvan globetrotter som reser till höger och vänster utan att låta jobbet hindra mig. Eller så vill jag bara ha roligt, vem vet.

Att jag blivit så sugen på Italien just nu tror jag till stor del beror på alla drömmiga beskrivningar som Sofia gett av Italien på Fantasiresor. Där finns mängder av inspiration och Sofia har tipsat mig om just Florens. Tack för det!

Vackra Italien. Foto Sofia Zetterqvist

Den italienska planen med Florens som bas

En plan är till för att följas eller revideras. Alla har vi våra olika skolor hur vi förhåller oss till planer. Innan jag väl är där har säkert planen ändras flera gånger men just nu har jag målat upp följande på näthinnan.

En tisdag kväll i slutet av september kliver jag på planet och jobbar effektivt. Jag landar i Florens där jag har min bas. Onsdag och torsdag ägnas åt att skriva, mejla, läsa, vad jag nu än har på agendan från mitt jobb. Mellan varven går jag i parker, fotar hus, äter mozzarella och glass (dock ej samtidigt). Gör en och annan storie på instagram. Tar en kort löptur och försöker suga åt mig av det allra allra bästa som den italienska toskanska staden Florens har att erbjuda. Bloggar och samlar på mig upplevelser att berätta om när jag kommit hem.

fredagen tar jag tåget till Pisa, spanar in det där klocktornet och tar mig ut till havet och strövar i vattenbrynet. En dagsutflykt för att sedan återvända till Florens innan det kvällar. Jag hyr en bil på lördagen och åker tidigt för att köra genom det italienska landskapet för att innan lunch inta San Marino, en av Europas mikrostater. Längs vägen hoppas jag på kuperade landskap, odlingar och gårdar, vidder och alla nyanser av grönt. På vägen hem väljer jag en annan väg och stannar till i Bolonga och tar en snabb kik på ett av världens äldsta universitet från år 1088. På söndagen avnjuter jag en skön sovmorgon och går en promenad längs floden Arno. På eftermiddagen tar jag flyget hem och gör mig redo för att åter vara på jobbet, pigg och fräsch, dagen därpå.

Gardasjön som jag gärna vill till men inte får plats med denna gång. Foto Sofia Zetterqvist

Att prioritera hur jag reser

Det blir inte så mycket vila men jag väljer intryck och att i vanlig ordning maximera mina möjligheter. Ta vara på chansen att ha ett flexibelt jobb men också att nyttja den disciplin som jag vet att besitter. För en del är det motsatsen till återhämtning men för mig nödvändigt om jag ens ska kunna åka.

Om den här resan ska vara görbar krävs det att jag

 1. Planerar mitt arbete veckorna innan så att jag har arbetsuppgifter som passar att göra på distans.
 2. Accepterar att jag inte kommer hinna allt och inte beräknar det som att jag har fem dygn i Italien.
 3. Hittar ett bra tempo så att jag kommer tillbaka till jobbet utvilad och i fas.
 4. Bloggar löpande och skriver inlägg även för veckan därpå så att jag inte ”ligger efter” i bloggandet.
 5. Njuter av de stunder av italiensk feeling som jag lyckas fånga.

När jag kommer hem ska jag utvärdera om jag föredragit att jobba hårt två dagar i Sverige och haft tre helt lediga dagar i Italien. Just nu är jag enormt taggad på att jag just förlängt min sommarkänsla till så sent som i slutet av september.

14 thoughts on “När visualiserade resor blir till verklighet – Florens bokat!”

 1. Det låter väl trevligt. Själv ska jag till Florens och San Marino i augusti. Pisa och Bologna blir det dock inte. Satsar istället på Ravenna och Venedig 🙂

 2. Låter som ett härligt upplägg! San Marino är en väldigt vacker liten stat med makalös utsikt uppe från klippan. Vi körde från Arezzo i Toscana och även om det tog tid var vägen dit genom bergen minst lika vacker!

 3. Klokt och tänkvärt resonerande, som vanligt! Du inspirerar också till att leva och jobba lite mer flexibelt, jag gillar’t och kommer nog anamma det inom en snar framtid, när jag är lite mer varm i kläderna på mitt jobb. Och sen har vi ju vår lilla tripp i oktober!! Superpepp 🙂

 4. Det låter himla härligt. Ser fram emot att höra vad du tycker om upplägget att jobba på distans under en resa. Jag gjorde det bland annat förra sommaren i San Francisco. Det var supernice, för jag hängde på Stanford där min kille pluggade då och satt liksom och jobbade i cool och inspirerande miljö. Så ja, jag tror det skulle vara trevligt också i Italien 😉

 5. Florens låter ljuvligt! Och verkar som att du har en rimlig plan! Jag skrev bok under min resa på Västkusten och det var helt ultimat att blanda upp det med utflykter och människor, men jag hade behövt någon mer natt och dag för mig själv för att riktigt få till det. Tack och lov ett jobb som jag styr helt själv och som inte påverkar min inkomst så det kommer ju lösa sig ändå. 🙂 Hoppas du får en fantastisk resa!

  1. Skönt att det funkade för dig. Jag tror oxå att jag skulle vilja ha lite mer tid ”obokat” när jag väl är där men inte mycket att göra för jag hittar inget alternativ när jag också ska hinna slappa under den tiden. Det får bli en annan gång. kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *