Vitt och vintrigt värre i Västerbotten

Posted on

Vintertid och jul innebär ett vintrigt Tväråbäck. Solen färgar himlen i alla nyanser av rosa och snön lyser upp tillvaron. Åh vad det är skönt att vara här. 

Det knastrar under fötterna, iskristallerna finns i miljontal, solen kämpar över horisonten bara några timmar varje dag och skapar magiskt ljus om än bara för några timmar. Det är några minusgrader, vår hund Messi är ständigt glad och vi har bakat saffrans- nougat- och turkisk-peppar-knäck. Julstämningen håller på att infinna sig och jag försöker sänka tempot.

Jag har åkt några få kilometer skidor för att se hur hur förutsättningarna för den där klassikern 2019 känns och fått tekniktips av mor min. Bekräftat min självbild om att jag kan åka skidor även om det är 12-14 år sedan sist vilket känns stabilt.

Mamma sa att hon funderat på om det är sommaren eller vintern som är vackrast. Jag tänkte att svaret på den frågan är enkelt (sommaren såklart) men efter bara ett dygn hemhemma är jag beredd att tänka om. Se bara på bilderna nedan.

Vintrigt i Västerbotten

4 thoughts on “Vitt och vintrigt värre i Västerbotten”

  1. Sommar- och vinterlandskap är vackra på var sitt sätt. Går inte att jämföra, tycker jag. Det enda jag ogillar med vintern är den medföljande kylan. Den kan jag vara utan.

    Underbara bilder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *