7 weekends jag drömmer om

Posted on

Weekends kan verkligen förgylla en grå höst eller seg vårvinter som aldrig tycks släppa. Att packa väskan och fylla på kroppen med värme och sol brukar göra susen. Nu när rusket kommit ordentligt unnar jag mig att drömma mig bort till sju weekendstäder jag ännu inte besökt. 

Belgrad

Efter Natashas passionerade berättelse om hennes andra hem Belgrad och efter tips från flera efter min lilla östeuropeiska topplista är saken klar. Jag vill till Belgrad.

Budapest

Budapest har stått på min lista längre och ju fler som är där desto mer sugen blir jag av att få spaa en hel helg. Kanske äta en och annan bakelse och vandra omkring i en trevlig stad. Jag hoppas på Budapest under 2017.

Inspireras av Ladies Abroad, Discovering the planet och FREEDOMtravel

gellert-spa-bath-budapest-6
Bild lånad från Ladies Aborad

Istanbul

Jag har samma illusion av Istanbul som jag har av Marocko. Jag väntar mig marknader a la Aladdin och maffiga kupoler på vita stenbyggnader. Men mest av allt drömmer jag om att få bli rejält tvagad i ett Hamambad av en bryskt men vänlig kvinna och att sedan få krypa ned i nybäddade lakan med huden len som en barnrumpa.

Inspireras av Livet från den ljusa sidan, Hallins reseblogg och Resfredag

blue-mosque
Bild lånad från Hallins reseblogg

Krakow

Polen, jag gillar dig! Efter min weekend i Warszawa och efter alla lovord om både Gdansk, Sopot, Gdynia och inte minst Krakow så känns Polen som det enda rätta. Jag vill besöka ett koncentrationsläger, hur tufft det än må vara, så Krakow känns som nästa Polendestination.

Inspireras av Hallins reseblogg och Oh darling

krakow-rynek-glowny
Bild lånad från Hallins reseblogg

Lissabon

Jag vet inte varför Lissabon finns på min lista men ändå har denna stad en självklar plats. Det är något speciellt med städer som ligger vid vattnet och när Spanien känns mer mainstream känns Portugal med exotiskt. Kommer jag bli besviken?

Inspireras av bortugal.se som har skrivit otaliga inlägg om denna stad.

lissabon-kattfik-augusti-2016-195-768x576
Bild lånad från bortugal.se

Sankt Petersburg

Enda sedan jag gjorde mitt projektarbete på gymnasiet i den lilla rysk byn Ryaymyalya har jag velat åka till Sankt Petersburg, inte minst för att imponeras av Uppståndelsekyrkan och göra överambitiösa försök att fånga hela balunsen på bild. En dag ska jag åka dit.

Inspireras av Google

1-_%d1%81%d0%bf%d0%b0%d1%81_%d0%bd%d0%b0_%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8
Tack Google för bild

Venedig

Sist och minst, Venedig. Mytomspunna kanaler, italiensk mat och romantik i luften. Nykära par och glada turister, det känns som att alla är lyckliga i Venedig och vem vill inte vara bland lyckliga människor?

Inspireras av: Come fly with me,

ladda-ned
Bild lånad från Come fly with me

Det var mina sju. Vilka städer drömmer du om?

25 thoughts on “7 weekends jag drömmer om”

 1. Städer är inte riktigt min grej men just som weekendresor tycker jag de är fantastiska resmål!
  På min lista just idag står Lissabon, San Sebastian & Abu Dhabi. Annars står Tokyo högst upp på stadsönskelistan men då räcker kanske inte riktigt en helg😉

  1. Håller med, det gäller att nyttja varje resmål optimalt! Jag gjorde faktiskt en weekend till Tokyo förra året, eller egentligen så reste jag runt och gjorde sju weekends på raken så staden som sig kan man absolut få en hinta av på fyra dagar men det hänger ju såklart på vart man utgår ifrån.

 2. St Petersburg och Belgrad drömmer vi också om! Venedig har vi besökt tre gånger, så det kan räcka 😉 Men faktum är att vi har tre weekendstäder inbokade innan jul, så det blir full rulle 😉

  1. Men oj, ni sitter då inte still. Er blogg är ju helt klart en av de mer matnyttiga när det kommer till europaresemål. Ser fram emot att läsa om era resor!

 3. Lissabon och Rom står på min lista.
  Istanbul vill jag återvända till och då ta med min man.
  St Petersburg vill jag åka med min dotter.
  Bokade resor just nu är Dubai och Köln dom vi set fram emot

  1. Låter som du har många drömmar som jag hoppas blir uppfylld.
   Kul med Dubai, dit har jag oxå en resa bokad till, hoppas att ni får det helt fantastiskt!

 4. Belgrad är det nya Berlin, har jag läst (men dock inte upplevt själv – ännu…)! Just nu har jag Dublin och Lissabon på min drömweekendlista. Ena för mysigt pubhäng och regnsmatter mot fönstren, det andra för höstsol och keramikmönster.

  1. Det låter inte helt orimligt, får hoppas att vi får chans på våra drömweekends, måste ändå säga att framtiden väl ser ljus ut?

  1. Haha, föredrar du känslan av att det är så mycket jag har gjort före det är så mycket jag har kvar?

 5. Ja weekends är bra sätt att resa :-). Jag låter ofta en bra konsert eller sportevenemang styra.. o har geller inget emit att återvända..
  Nästa år bokat
  Paris jan (handbolls-VM) första gången på nästan 20 år
  Birmingham feb behändig kompakt stad. .blir min 3e konsertresa dit (andra med Pet Shop Boys)
  Stockholm maj Depeche Mode turnépremiär 🙂
  Köln juni 6e året jag åker dit för handbollens Championsleague-finalspel..förlängs 1 dag med Depeche Mode-konsert.
  Lissabon juli DM-festivalspelning vid vattnet..måste åka spårvagn oxå. Aldrig varit i Portugal.
  Warszawa juli DM-konsert…gillade Polen vid årets resor till Wroclaw o Gdansk :-).
  ..kollade in DM’s turnéplan..har inte helt släppt tanken på Aten i maj men kanske räcker såhär sålänge :-).

  1. Men jisses, vilket schema. Att inspireras av musik och sport är ju ett helbra sätt för att skapa resplaner. Du verkar sannerligen vara ett riktigt DM-fan måste jag säga! Kul att vara så passionerad för något. Hoppas att den ena konserten är bättre än den andra!

 6. Budapest var verkligen en härlig stad som jag gärna åker tillbaka till. Ett tips är att åka på en guidad elcykeltur, det var kanon. Venedig också underbar, vi bodde på badön Lido och tog båt över till Venedig varje morgon och kväll med lite bad på dagen ute på Lido.
  Krakow står på även på min önskelista. Ha en fin höst!

 7. Det är faktiskt inte fören senaste åren som jag börjat upptäcka weekendstäder.
  Älskar det, men man behöver liksom en veckas semester när man kommer hem :).
  På önskelistan just nu Sarajevo, Dubai, Abu Dabi, Moskva, Dubrovnik och
  Salzburg.

  1. Haha, ja visst är det ett lyxproblem att behöva semester efter semestern. 🙂 Många spännande ställen, jag ska till Dubai och Abu Dabi i januari, hoppas du oxå får möjlighet att åka dit. Dubai står oxå på min lista. Tänk va mycket härligt det finns att upptäcka!

  1. Nu är du typ den tredje eller fjärde som säger detta så nu får jag nog ta och göra slag i saken!

 8. Blir väldigt sugen när jag läser vad du drömmer om 😉 Annars har jag längtat efter att få åka till Helsingfors länge nu, men då behöver jag ha budget för shopping så det lär kanske ta ett tag, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *