7 weekends jag drömmer om – omgång 2

Posted on

Weekends jag drömmer om? Ja, det finns några. Många fler än sju faktiskt. Några har funnits på listan länge och några är nykomlingar. Åh jag vill resa!

Jag skrållande igenom mitt bloggarkiv och hittade denna rubrik 7 weekends jag drömmer om skriven 25 oktober 2016. Jag blev minst sagt måttligt nyfiken på rubriken. Vad drömde jag om 2016? Hur många av dessa har jag upplevt, var städerna så bra som jag hoppats på? Vilka har jag inte besökt och vilka kvarstår på en ny uppdaterad lista över sju weekends jag drömmer om.

Då, för 4,5 år sedan, drömde jag om

  • Belgrad
  • Budapest
  • Istanbul
  • Krakow
  • Lissabon
  • Sankt Petersburg
  • Venedig

Vilka weekend-drömmar blev uppfyllda?

Belgrad

besökte jag med en kompis våren 2018 och den staden ligger nog på min topp tio över weekends i Europa. God mat, intressant historia, levande kulturliv.

⇒ Läs mer: Weekend i Belgrad

Budapest

firade jag och Erik nyår i 2017/2018. Det är en stad jag gärna åker tillbaka till för att strosa i lite mer, vintern har sina begränsningar. kulle vilja besöka ett riktigt lokalt bad och inte ett så turistiskt och stort.

⇒ Läs mer: Äta och göra i Budapest

Krakow

gjorde jag och Erik ett kort stopp i under vår bröllopsresa sommaren 2019. Jag såg mycket som jag gillade och särskilt de judiska kvarteren skulle jag vilja spendera mer tid i.

⇒ Läs mer: Judiska kvarteren i Krakow

Lissabon

reste hela min ursprungsfamilj till när mamma fyllde 60 år 2017. Fantastisk stad är min korta sammanfattning. Den har mer att ge än en weekend.

⇒ Läs mer: Se, smaka och göra i Lissabon

Belgrad en kylig och solig vårdag
Härliga Lissabon med sina höjder

Vilka drömmar kvarstår?

Istanbul och Sankt Petersburg finns fortfarande högt på listan. Venedig känns dock helt överspelat. Kanske hade varit kul att se och uppleva men det känns som att all charm är bortgnuggad och söndernött. En vild gissning utan särskilt mycket underbyggda argument. Mest en känsla.

Vilka weekends drömmer jag om nu?

Bilbao eller San Sebastian i Spanien

Erik har bott i norr Spanien och det vore kul att göra en trip down the memory lane med honom men också få en lite dos av Spanien. Inte minst för tapasen.

Jag inspireras av: Min man!

Sicilien i Italien

Italien känns ju nice alla dagar i veckan och Sicilien känns som ett ultimat resmål för den som både vill ha stad, utflykter och lite hav. Inte gjort så mycket research men det känns bra i magen liksom.

Jag inspireras av Cathinka Ingman

Comosjön i Italien, inte alls som Sicilien men ändå Italien

Innsbruck i Österrike

Resan som coronastormen omöjliggjorde kvarstår. Jag vill fortfarande vandra längs bergen och titta på folk längs kanalen med en glass i handen. Innsbruk är mitt och lilla E:s egna resmål så vi får se om det blir en resa på tumanhand eller om hela familjen drar dit.

Jag inspireras av: Mig själv!

Sarajevo i Bosnien Hercegovina

Jag räknar med att Sarajevo är precis lika trevligt och intressant som Belgrad men såklart på sitt egna sätt. Jag vill gärna jämföra hur krigen under 90-talet presenterats för en förbiresande turist så det får i så fall bli en del besök på museum och guidade turer.

Jag inspireras av Mitt Bosnien

Mostar i Bosnien Hercegovina, en dag i det landet gav mersmak!

Baku i Azerbajdzjan

Det är svårt att sätta fingret på men det är något med öst som lockar. Mat, kultur, geografi långt från min egen men ändå inte så långt bort. Jag skulle gärna åka till både Georgien och Armenien också och blir ledsen av att höra om oroligheterna för ett tag sedan.

Jag inspireras av Johnnybajdzjan

Istanbul i Turkiet och Sankt Petersburg i Ryssland

Det jag skrev om den 2016 gäller fortfarande. Ge mig turkiskt bad, turkisk mat och turkiskt klimat. Ge mig en mytomspunnen rysk storstad, chans att dementera fördomarna om rysk mat och ge mig en solig och härlig vårweeknd eller frisk höstweekend i fina Sankt Petersburg.

Jag inspireras av Ladies Abroad

Marocco, kanske finns något liknande i Istanbul trots hundratals mil emellan.

Det är mysigt at börja resedrömma igen, det har varit så orimligt långt bort och är väl ett tag till men nu känns det bara mänskligt att längta bort efter en sån begränsad tillvaro under så lång tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *