Årsord 2022 och resorna jag ser fram emot

Posted on

År 2022 och det är dags att blicka fram emot resor jag hoppas på och årsord som ska hjälpa mig ha rätt fokus och inställning till detta andra år av det andra årtiondet.

Sedan jag publicerade mitt Gott nytt reseårs-inlägg har det känts som en olustig rubrik. Inte fasiken har 2020 och 2021 varit goda och nya reseår. De har varit helt okej, intressanta och annorlunda men inte särskilt goda. Ungefär lika olustigt känns det att skriva om resorna jag ser fram emot 2022. Vem vet vad som blir av, men jag orkar faktiskt inte tänka på det.

Jag tycker besvikelser kan vara rätt svåra att hantera och skulle säga att jag normalt sett inte vill se fram emot saker och skapa förväntningar kring något som kanske inte blir av. Men med denna pandemi skulle jag bli deprimerad om jag inte fick drömma och planera. Hellre längta och se ljus i tunneln än att inte våga hoppas på någonting. Så – av den enkla anledningen ska jag nu författa ett inlägg om vilka resor jag ser fram emot 2022 och lite tankar om mina årsord.

Årsord 2022
En av mina mest frihetliga känslor och bilder. Kalifornien 2018.

Årsord 2022

Årsord för mig har till syfte att hjälpa till med en inställning, skapa en förändring i mitt liv eller bidra till att fokusera på något specifikt. För 2021 var mina ord flow och glow vilket något förenklat handlade om att synliggöra det positiva i livet, när det går riktigt jäkla bra. Det är skapade vid årsskiftet 2020/2021 när pandemin och begränsningarna kändes väldigt närvarande.

Mina årsord för 2022 är Investera, Skörda och Omfamna. . Det kan låta som väldigt materiellt men egentligen handlar även det om en inställning. Jag ska investera i en hel massa olika saker för att sedan skörda framgångar. En del saker kommer jag bara investera i under 2022 medan skörden kommer först 2023 eller senare. Andra saker har jag investerat i under 2021 eller tidigare och kommer skörda under året. Investeringarna handlar i första hand om tid och energi och mer sällan om ekonomi. Exakt vad jag ska investera och skörda i det vet jag inte men jag några exempel på stort och smått som jag räknar med är:

InvesteraSkörda
Renovera ett hus inkl en källareBo fint och relativt billigt
Tid och ekonomi för resorFamiljetid och ännu bättre relationer
Alla blogginlägg jag skrivit genom åren trots pandemiBloggbesökare och glada läsare som får ut nått av innehållet
Potträna mitt barnBlöjfri unge
Styrketräna min kroppKunna springa och träna som jag vill

Investera är mitt årsord för att påminna mig om de gånger jag behöver motivera mig att kämpa hårt, orka lite mer och göra sånt som är dötrist eller svårt. En investering ska ha en uttalad tänkt skörd. Skörd är ett årsord för att påminna mig om den investering jag gjort, men också att se de små vinsterna i livet och vara tacksam för det som blir. En skörd kan vara en enda god körsbärstomat, det behöver inte vara en hel åker.

Ovanpå, eller kanske snarare under, Investering och Skörd ligger ett filter av ordet Omfamna, eller ännu hellre det otroligt vackra engelska ordet Embrace. Det handlar om att omfamna och acceptera det som är. Investeringarna som var tyngre än planerat. Investeringarna som inte ger någon skörd. Skörden som inte blev något helt annat än planerat. Att finna mig i att jag inte kan styra allt eller kanske inte ens kan investera i allt som jag vill. Det ska jag omfamna.

Jag tror att dessa tre ord kommer ge mig en fin balans och hjälpa mig se på vardag och helg-liv på rätt sätt.

Årsord 2022
Skörden från någon som investerat

Resor jag ser fram emot 2022

Under 2021 trodde vi väl alla att 2022 nog ändå skulle bli ganska normalt igen, eller var det bara jag? Hursom, denna pandemi fortsätter förvåna men det hindrar inte mig från att reseplanera. Våra resor skulle kunna paketeras och förenklas till att vi har fyra tilltänkta resor, en för varje årstid.

Resa 1: USA om vintern

Vår tidigare plan om 4-5 veckor i USA har bantats ned till dryga två veckor pga husköpet. Det är några stjärnor som ska stå rätt för att vi ska komma iväg men vi har i alla fall en flygresa bokad och så får vi anpassa upplägg och innehåll utifrån rådande restriktioner. Vi flyger tor till Los Angeles men kommer spendera vår tid i San Diego i Kalifornien och Prescott i Arizona. Det ska bli så fint att få resa med lilla familjen igen och fortsatt se framför allt det äldre barnet förhålla sig till alla nya kontexter. Vi ska också se till att träffa våra vänner som vi träffade på Inkaleden 2016. Hur fint är det inte att finna nya bekantskaper i Peru och sedan bjuda hem dem till Sverige 2017 och nu besöka dem i deras hem fem år senare?

Resor 2022
Senast jag var i USA, hösten 2018 var jag t.ex. så här glad och tacksam för att resa.

Resa 2: Strängnäs med omnejd under våren

Jag skulle säga att jag varit en ganska flitig besökare i mitt närområde inom en timmes radie. Gårdscaféer, vandringsleder och kulturarv. Nu ser jag fram emot att få en annan mittpunkt och öppna upp för att besöka mer av Sörmland, närma mig Örebro och Västmanland ännu mer.

Strängnäs, det här är snart min stad.

Resa 3: Sommarsverige

Jag ser en sommar i Sverige framför mig. Både för att jag älskar Sverige om sommaren och för att vi har resor inplanerade under andra delar av året. Jag vill självklart till Västerbotten men skulle gärna göra lite bilsemestrande i södra Sverige. Vi har t.ex. flera vänner som under det senaste året flyttat till Varberg så där kan många flugor slås i en smäll och sedan vore det roligt med Astrid Lindgrens värld där vi också har vänner som nyligen öppnat en B&B i Vimmerby.

Oskarshamn, från vår östkustenbilsemester 2019

Resa 4: Longstay under senhösten

Än lever hoppet om en Longstay. Om det blir Vietnam håller vi fortfarande lite öppet men jag vill v e r k l i g e n att vi kommer iväg och ger vår familj något annat än svensk vardag under vår föräldraledighet. Det är inte den enda eller sista chansen men även om pandemin inte är helt borta så tror jag ändå det kommer vara värt att ta chansen och anpassa levene utifrån de förutsättningar som finns. Det kommer ge vår familj mycket.

Det här längtar jag efter, lite redig sol och strand och hav och lyx.

Jag önskar mig och dig ett riktigt bra 2022!

2 thoughts on “Årsord 2022 och resorna jag ser fram emot”

  1. Bra ledord Håller med om att embrace är vackrare än omfamna.
    Orden låter positiva och det tror jag gör att allt blir lite lättare.
    Hoppas själv kunna resa till Carcasonne och Nice i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.