På besök i Örnsköldsvik och några tankar

Posted on

Örnsköldsvik, nästan som hemma i Västerbotten, är min residens under denna vecka för viktigt jobb. Sista arbetsveckan och sedan semester!Jag gör min mest intensiva arbetsvecka på IOGT-NTO-rörelsens kongresser i Örnsköldsvik, en höjdpunkt i livet som engagerad.

Staden Örnsköldsvik och Höga kusten

Igår var minister Lena Hallengren på besök om talade om vikten av en restriktiv alkoholpolitik och innan honom var kommunens ordförande på plats sa “Jag vill hälsa er alla välkomna till Höga kusten och Örnsköldsvik.” Jag funderade en del på det. Örnsköldsvik är en del av Höga kusten så i sak är det rätt men jag undrar om det finns en sådan stolthet över Höga kusten och det världsarv det är att han gärna vill lyfta fram dessa samtidigt? Vore inte så konstigt, Höga kusten är verkligen storslagen och reser sig åtta millimeter/år.

I Örnsköldsvik city finns ett stort hus som jag personligen tycker är både snyggt och häftigt men förstår att det både är hatat och älskat. Jag blir påmind om de norra ljusa nätterna när det är starkt ljus i horisonten när jag går och lägger mig vid midnatt.

Som jag skrev tidigare så kan det bli en del sånna här kortare inlägg med hälsningar från de ställen jag besöker i sommar. Även om jag går all in på kongress just nu finns det en tre veckors bröllopsresa som kittlar och väntar när veckan är slut. Ska bli så fint att få uppleva mer av Europa och umgås med min fantastiska man (!) i en bil. Vi trivs ju båda i det sättet att umgås. På resan till Kalmar pratade om djupa värderingsfrågor kopplat till integration och segregation och hur vi vill förhålla oss till det för att i nästa stund sjunga för full hals.

Livet i all sin variation är allt bra fantastiskt.

4 thoughts on “På besök i Örnsköldsvik och några tankar”

  1. Självklart är vi stolta över både Örnsköldsvik och att vi är en del av Höga Kusten. (Det bedrivs också ett aktivt varumärkesarbete kring detta, i bolaget Höga Kusten Destinationsutveckling som bland annat ägs av Örnsköldsviks kommun. Så det är nog inte så konstigt att även kommunalrådet jobbar så…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *