Bloggbrudar att hylla

Posted on

8 mars, internationella kvinnodagen. Av tradition, och för att det fortfarande är högst relevant, hyllar jag varje år några kvinnor som jag inspireras och stärks av. I år är det bloggbrudarnas tur!

I flera års tid har jag på mina olika bloggar hyllat ett antal kvinnor den 8:e mars. I år vill jag lyfta fram tre andra bloggare som alla på olika sätt utvecklat mig och min egen reseblogg under mitt första år. Kvinnor som med generositet och pepp i sann systerskapsanda delat med sig av sina lärdomar och erfarenheter. Tack för att ni ger!

Reaktionista

Fantastiska Wilda och jag har känt varandra länge och under det senaste året hittat ännu en anledning att ses: att prata bloggutveckling. Att tillsammans över en kopp te lägga tid på att visionera, prioritera och fokuserat avsätta tid för prata strategi och utveckla bloggen är guld värt.

Wilda skriver gripande texter om personlig utveckling på reaktionista.se Så här skriver hon om sig själv:

Det är jag som är Wilda. Feminist och nykterist. 29 år och nykär i livet. Jag gillar utmaningar, tänker för mycket och organiserar det mesta. Moder Jord är min inspiration och förebild. Jag skriver bok och testar DIY:s, lever med fibromyalgi och har siktet på socionomyrket. Jag vill berätta om att vända självhat till självmedkänsla och att bli sin egen efter en tuff start i livet. Jag vill beröra.

Utöver bloggen är Wilda en underbar vän och ett klokt bollplank som uppmuntrar och bekräftar.

img_0715
Wilda och hennes katt Asla, foto lånat från reaktionista.se

Lanclin

Linnea har varit oerhört generös med tips och trix, strategier för att få fler att hitta till bloggen och delat med sig av sina erfarenheter av hur innehåll kan bli ännu bättre. För detta är jag mycket tacksam och det har varit himla fint att ha ett en person att ställa dumma frågor till när jag övergått till en riktig reseblogg. Tack Linnea!

Linnea bor i Tyskland och skriver intressant om livet som utlandsvensk på Lanclin.com

Jag som skriver denna blogg heter Linnea Edmark och ingår i en vanlig, svensk familj som sedan augusti 2014 bor i Ingolstadt i Bayern. Vi sålde vårt hus i småländska Växjö för att prova att bo utomlands ett tag. Vi ville lära oss ett nytt språk, uppleva ett annat friluftsliv och få närmre till fler spännande länder att besöka. Lanclinbloggen handlar mycket om vardagen som utlandssvensk barnfamilj, friluftsliv och resor.

Jag ser fram emot att träffa Linnea IRL framöver när hon flyttar hem till Sverige.

fina-familjen
Linnea med familj. BIld lånad från Lanclin.com

Äntligen vilse

Katarina – en sann inspiratör som med sitt skratt och glada inställning till livet delar med sig om allt hon upplever genom iögonfallande bilder på hennes fina blogg. På Äntligen vilse tankar jag varje tisdag kunskap för att bli bättre på att fotografera och hennes resor i norden gör mig än mer sugen på att upptäcka mer av det som finns nära.

Katarina skriver så här om sin blogg på antligenvilse.se

Välkommen till Äntligen vilse, en reseblogg på ständig vift av Katarina Wohlfart, frilansfotograf och skribent med fötterna på stadig mark i Stockholm mellan varven. På Äntligen vilse bloggar hon med fokus på resor, det visuellt vackra och gärna om naturnära upplevelser.

Katarina är dessutom i en spännande utvecklingsfas av bloggen som är rolig att följa.

fototips_tisdag_portratt_av_andra-29
Katarina fotar. Bild tagen av Rania Rönntöft, lånad från Äntligenvilse.se

 Vilka kvinnor vill du hylla idag?

11 thoughts on “Bloggbrudar att hylla”

  1. Helt rätt att hylla dessa powerbrudar! En stor slev uppmuntran till en annan drivande och inspirerande kvinna – nämligen Du Linda – icke att förglömma en själv denna dag 🙂

  2. Nämen så glad jag blir Linda! Jag älskar att få frågor som ställs till mig av personer som vågar fråga saker de tror är ”dumma”. Jag försöker i alla lägen vara icke dömmande vilket jag tror är en av mina styrkor i livet 🙂 Jag är pedagog av hela mitt hjärta, älskar att se personer utvecklas och det har du och din blogg verkligen gjort Linda! <3

    1. Den bild du har av dig själv och vill vara lever du verkligen upp till. Tack för allt!

    1. Tack Sofia, är så glad för all givmildhet jag upplevt bland alla resebloggare.

  3. Du fortsätter inspirera på så många sätt. Tack för den här kärleksfulla hyllningen och alla andra dagar då du peppar och synliggör saker hos mig som jag behöver se. Av mina topp tre finaste komplimanger i livet (som jag minns) så har du sagt två av dom <3

    1. Alltså det där var typ det finaste, tänk att jag levererat så fina komplimanger och då vet jag att jag aldrig överdrivet utan alltid är ärlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *