Hyllning: Att se sin lillasyster erövra världen

Posted on

Min lillasyster kommer erövra världen. Inget kan stoppa den kraften. Det är en ynnest att få se en fyra-kilos lillplutt bli en bråkstake och sedan en riktig powerwoman. Towe är tio år yngre än mig, målfokuserad och med siktet ovan molnen. 

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om att resor kan vara både underbara och påfrestande efter att min lillasyster ringt hem från Thailand med en klump i magen och darrig röst. Hon var inne på vecka ett av tre och undrade hur hon skulle stå ut i två veckor till. Det tog några dagar till men sen hade hon vänt skutan. Fått ordning på tankarna, slutat intala sig att gräset är grönare på andra sidan och skapat sin resa på sina villkor.

Lillasyster Towe
Året är 1999 eller så. Jag är 13 och Towe innehar den härliga åldern av tre år. Det här var alltså innan hon började ställa till med rackartyg.

Lillasyster som erövrar världen

Towe har gått från att vara söt bäbis, till minstingen som slagits för sitt utrymme i den gapiga familjen och vidare till en tonårsrebell mina föräldrar, med då erfarenhet av att uppfostra tre barn, många gånger slet sitt hår över. Idag har hon en vilja av stål, ska snart göra sin första tävling i fitness och i maj börjar hon som restaurangchef för en nyöppnad Max-restaurang i Skellefteå. 21 år gammal. Det blir flytt, ny stad och nytt sammanhang. I höstas jobbade hon två månader i Polen där Max håller på att etablera sig. Sa jag erövra världen?

Facebooks profilbilder, 2011 (15 år) och 2017 (21 år). Det är så att säga mer än mobilen som utvecklats. 

Det absolut häftigaste med Towe är hur hon använder sin viljestyrka. Från att hitta kreativa sätt för att ta sig in och ut ur huset till att pressa kroppen rent fysiskt och nu genom självreflektion över vilken ledare hon vill vara för sin personal. Skulle inte förvåna mig ett smack om hon en dag öppnar en Max mitt bland svenskarnas paradis i Thailand. Kom ihåg vart ni läste det först.

Så tack Towe för att du inspirerar mig och andra girls att göra sin bästa version av sig själv. 

Hylla kvinnor – en tradition jag håller hårt i

Sedan 2012 gör jag ett hyllningsinlägg till en eller flera kvinnor som jag publicerar den 8:e mars på internationella kvinnodagen. Dagens som alltid har den där dubbelbottnade betydelsen. Fira den fantastiska kvinnan eller föra den feministiska kampen ännu hårdare. Kanske går det att göra båda.

Dessa har jag hyllat tidigare

2012: Fyra nära vänner Sara, Lisa, Emma och Jossan

2013: Tre vänner som blivit allt viktigare de senaste åren: Lisa, Lina, Anna Maria

2014: Kollegorna Eva och Sofia

2015: Mormor och Farmor som båda gått bort

2016: Vännen Elin och blogginspirationen Annika

2017: Bloggbrudarna: Wilda, Linnea och Katarina

Kom ihåg vem du vill hylla idag. Och säg det till den personen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *