Bo i Cape Coast: Oasis Beach Resort vid stranden

Posted on

Att hitta någonstans att bo i Cape Coast var inte det lättaste. Åtminstone inte vid stranden. Men så fick jag tips om Oasis Beach Resort som visade sig vara ett boendet som blev en upplevelse i sig. Den ultimata mixen av att vara mitt i smeten och ändå i lugnet själv. 

Var skulle jag bo i Cape Coast?

Jag är van att svaret på allt jag någonsin undrar över finns på Google. När denna sökgud för en gång skull inte hade svaret krävdes det lite kreativitet och gamla hederliga metoder för att kunna hitta rätt.

Så var det när jag sökte någonstans att bo i Cape Coast. Aldrig satt min fot i Västafrika, hade inte den blekaste aning om vad som väntar mig i Ghana och än mindre vad den lilla orten Cape Coast skulle erbjuda. Vart skulle jag bo? Hur skulle jag bo? Hur ser utbudet ut? De enda hotellen jag kunde hitta låg 1-5 kilometer utanför city och det var inte det jag var ute efter.

Av det jag lyckades få fram innan, och även av vad jag såg när jag var där, finns det i princip bara ett enda ställe vid stranden att bo på och det heter inget mindre än Oasis Beach Resort. Ett namn som förpliktigar. Och där bodde jag.

Den hederliga metoden jag använde för att få fram den informationen var alltså mun mot mun. Eller rättare sagt, en bekants bekant som varit i där och kunde tipsa om var jag kunde bo i Cape Coast. Det är möjligt att fler ställen finns men inget som jag lyckades hitta någon digital kontaktmöjlighet till. Oasis Beach Resort hade till och med en uppdaterad hemsida när jag visste vad jag skulle söka efter så det blev ett lätt val. När allt kommer omkring är jag kanske inte så hard core att jag vågar boka boende utan att ha sett bilder.

Bo på stranden: Oasis Beach Resort i Cape Coast

Nåväl. Jag bokade och jag kom dit. Jag hittar till slut fram och passerar den vaktposten som är i full färd med att muras. Jag kliver in genom grinden till innergården och får en direkt känsla av att jag just hamnat på ett ställe som blir lätt att älska. Nej, det är inget femstjärnigt resort med lyxigt kaklade badrum. Det är ett beach resort i en stad där de flesta hotell ligger utanför city och det vi stranden hade sett sin glasdagar. Det är lyx i jämförelse med allt annat jag såg längs stranden i Cape Coast och standarden är okej.

På Oasis Beach Resort finns dorms eller enkelrum med delad utedusch och dass för en mycket billig peng och några få hotellrum med egen dusch och toalett. Jag bodde första natten i ett enkelrum i en hydda. Det var okej men inte toppen och där och då kände jag mig kanske inte som den chilla back-packern jag väntat mig. Jag ville ha lite mer flashpacking i mitt liv och bytte upp mig de två andra nätterna. Fick krisa lite med min egen självbild. Till nästa gång hade jag tagit med mig egna lakan, då hade jag kunnat sova vart som helst. Ändå bra insikt för framtiden.

När boendet är själva upplevelsen

Cape Coast har en lång fin sandstrand som på mornar och kvällar är tillhåll för massor av aktiviteter. Fotbollsplan för alla åldrar, någon som gjorde yoga, ett gäng grisar som spatserade omkring. Unga män som sliter för att få upp en fiskebåt ur vattnet. En man som satt och gjorde sina behov nr två när jag gick på morgonpromenad. På ett sätt en syn jag gärna varit utan men också så naturlig del av Ghana det kunde bli.

Äta i Cape Coast – Mat på Oasis Beach Resort

Så vitt jag kan minns ingick det inga måltider men fanns trevlig frukost att äta och stenugnsbakad pizza på kvällen. Det finns en hel del som spenderar tid på dagen på Oasis utan att bo där eftersom det 1. Är otroligt rogivande utsikt, 2. Finns bra wifi, 3. Finns schyst mat att köpa.

Det var mer vitt än brunt bland gästerna och jag tycker på ett sätt att det förlorar sin charm. Men å andra sidan, jag trivdes som fisken i vattnet av att vara där och kunde säkert ha fördrivit ett gäng dagar med att bara vara på denna härliga plats. Och jag är ju vit så jag bidrog inte precis.

 

Bra att veta om att bo på Oasis Beach Resort i Cape Coast

  • Vädret är oftast disigt och samtidigt väldigt fuktigt
  • Vågorna är väldigt starka, bada inte ensam!
  • Ett rum i flerbäddsrum med våningssängar kostar 35 Cedi (lokal valuta) vilket motsvarar knappt 70 kr
  • Ett dubbelrum med egen dusch och toa kostar 310 Cedi, ca 700 kr
  • Om det står att frukosten serveras från kl 7 så kanske den inte riktigt börjar serveras kl 7. Finn lugnet
  • Här finns Oasis Beach Resort hemsida med aktuella priser och kontaktuppgifter

På väg till Ghana?

Då kan jag tipsa om de andra inläggen jag skrivit från min resa till Accra och Cape Coast i Ghana

3 thoughts on “Bo i Cape Coast: Oasis Beach Resort vid stranden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *