Decembertema: Nio proffs spanar om framtidens turism

Posted on

December blir en pangmånad proppfylld med nya, spännande tankar om framtiden. Nio stjärnor kommer göra framtidsspaningar inom turism och resande. YEY!

Ett sätt för mig att hela tiden utvecklas i mitt sätt att resa medvetet är att samla på mig olika perspektiv från andra. Nästan alltid skapas mina medvetna inlägg av att någon annan inspirerat mig eller väckt en tanke som jag spinner vidare på.

Ghana 2018 och världen ligger framför mig, precis som framtiden gör för oss alla.

Framtidsspaningar inom turism och resande

Sommaren 2018 gjorde jag en inläggsserie som jag kallade Spektrum där influencers med olika profiler gav sina synvinklar på resor och resande. Det resulterade i intressanta och varierade perspektiv och det var roligt att skriva så nu är det dags för en annan variant.

I december kommer jag publicera nio inlägg med kloka, skarpa och insiktsfulla framtidsspaningar om turism och resande. De görs av olika personer som på ett eller annat sätt är dagligt verksamma inom resebranschen. Alla proffs på sin sak, allt från reseledare, influencers, destinationsmarknadsförare och aktörer med en tydlig hållbarhetsinriktning.

Varför en inläggserie med spaningar om turism?

Jag gör det här av tre enkla anledningar

  1. Jag är sjukt nyfiken på framtiden! Att få veta vad andra ser i spåkulan är mitt bästa sätt att förbereda mig inför vad som (kanske) komma skall.
  2. Jag vill att du och jag berikas och inspireras med nya infallsvinklar från olika personer som på ett eller annat sätt har kopplingar till resebranschen.
  3. I december vill jag ägna en stor del av min tid till ett nytt liv och därför har jag preppat bloggen med bra innehåll vilket ger mig lite mer flexibla förutsättningar för livet som förälder.
Vad kan vi vänta oss framöver? Hoppas min nyfikenhet kan stillas lite av de kloka spanarna.

Vilka ska framtidsspana om turism?

Jag ska inte avslöja vilka framtidsspanare jag har men jag kan säga så här mycket:

Det blir en som jobbar på resebolag, två som jobbar med marknadsföring av svenska destinationer, en reseledare och en reseskribent. Tre personer som jobbar med olika typer av opinionsbildning för att resa mer hållbart och en som jobbar för en ideell medlemsorganisation inom turism.

Ett riktigt kompetent gäng med olika spaningar utifrån sin horisont. Detta är ännu en anledning att längta till december.

Alla spaningar kommer finnas i kategorin Turismspaning

8 thoughts on “Decembertema: Nio proffs spanar om framtidens turism”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.