Det perfekta reseåret i Europa

Posted on

Alla årstider har sina fördelar och som Sverigeboende gäller det att ta vara på det bästa som varje årstid erbjuder, både här hemma men också i Europa. Här är mitt perfekta reseår. 

Alla år ser olika ut och förutsättningarna att resa förändras ständigt. Om jag skulle planera ett perfekt reseår som är rimligt utifrån min egen livssituation just nu skulle jag maximera mina möjligheter så här.

Ett perfekt reseår i Europa

Vår – Storstadsweekend

Att ge sig själv tidiga vårstrålar eller till och med lite försommarvärme under våren brukar göra gott för både kropp och själ. På promenad genom vårblom med uppknäppt jacka i någon av kontinentens alla fina städer. Nu när jag betat av de flesta av huvudstäderna finns det ju mängder av andra städer som säkerligen har lika mycket att ge. Milano, Budapest, Gdansk, Hamburg. Det finns så många alternativ på weekendstäder som bara står och väntar på att få bjuda på vårkänslor.

Warszawa

Amsterdam

Lissabon

Sommar – Ta vara på Sommarsverige

Vårt vackra avlånga land med dess bredd och variation gör att sommaren enligt mig bäst spenderas i Sverige. Ljusa sommarnätter och midnattssol, gamla fina brukssamhällen att passera och ta en fika i, högklassigt bad längs våra kuster, vandra längs fjälleder och njuta av vår sommarstäder. Här finns alla mina bästa tips för Sommarsverige.

Nyköping

Visby

Umeå

Höst – Medelhavets varma vindar

Jag älskar att förlänga sommarkänslan med en långweekend kring september. Helst i närheten av medelhavet där vattnet fortfarande är varmt och skapar behaglig temperatur. Just nu kan jag inte riktigt bestämma mig om det är Palma, Sicilien, Korsika eller nån av Spaniens kuststäder som står högst upp på önskelistan.

Nice

Aten

Vinter – Värme eller kyla på riktigt

Att bo i en stad som Stockholm ger sällan den riktigt bitiga kylan och snötäcke i solsken. Allt är mest bara mesigt. En vinterresa, oavsett om den är lite längre över julhelgerna eller kortare i samband med sportlov gör sig allra bäst om den är riktigt kall eller varm. Inget mellanmjölk. Ge mig alperna eller sol och bad. Aktivera en trött vinterkropp eller fyll på med solenergi och värme.

Champoluc

Schladming

Hur skulle ditt perfekta reseår se ut?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *