Stories från juni 2017

Posted on

Juni gick i ett och jag har inte haft en lugn stund, all tid har ägnats åt jobb, blogg och flytt. Kvällarna är ljusa och klänningarna åker på, jag trivs i mina nya hoods och en intensiv och rolig sommar väntar. 

Stories från juni 2017

Juniresan

Juni går till historien som min minst utsvävande månad ever tror jag. Jag har rört mig mellan Alvik, Fridhemsplan, Stora Essingen och Sundbyberg, en radie på 4 km. Det enda undantaget är en biltur till min andra kärlek Tommy som bor en timme från Stockholm så det räknas inte heller som någon långresa precis.

Det gäller att ta vara på fördelen av att vara liten, som att stå i en annans skugga när det är hett. Det är i det lilla som jag och Tommy finner varandra, två lillpluttar.

Junis favoritinlägg

Juni slår rekord i antal sidvisningar och jag har varit i ett riktigt stort bloggflow. En framgångsfaktor tycks vara personliga blogginlägg som jag både tycker är roliga att skriva och läsare uppskattar. Jag får nog tillåta mig att vara ännu mer personlig framöver. Det inlägg som gått bäst och som också är en favorit hos mig är Vi har alla vår börda – om turisters dubbelmoral och fotavtryck. En perfekt blandning av uppläxning och balans om jag får säga det själv.

Junis babe

Älskade Erik! Hur snygg är han inte? Sittandes på en trottoar genomförandes ett jobbmöte från Lissabon med folk i London. Han är flexibiliteten och opportunisten personifierad som aldrig ser hinder. Åh va lyckligt lottad jag är.

Junis lärdom

Jag är ändå rätt bra på strategi. När jag startade 155:an sa Annika: Gör nu det du är bäst på, gör en strategi innan du sätter igång. Jag rynkade på näsan. Vad då bäst på? Jag kan väl inte, vad då räcker det inte med spännande resmål? Men gjorde en strategi. Den har jag följt och utvecklat och nu känner jag mig så skillad på bloggstrategi och varumärkesuppbyggnad att jag skulle kunna hålla en workshop i det. Och även om jag började som (och fortfarande är) en liten reseblogg så har jag mer än fördubblat mina besökare och sidvisningar när jag jämför juni 2016 och juni 2017. Så stolt över det!

Juniminne

I brist på resor har jag däremot gått igenom alla mina resor när jag sammanfattade min livslinje och kom att tänka på en natt 2013 när jag och min 19-åriga bror körde i ett beckmörkt USA med tre sovande familjemedlemmar i baksätet. Med liten ficklampa som lös upp papperskartan, en halvt uppdaterad karta i mobilen och ett sikte inställt på att ta familjen till bokat vandrarhem. Ett äventyr att ha med mig inför min kommande roadtrip på Balkanhalvön.

Junibild

Månadens bild, eller egentligen film är lanseringen av resamedvetet.se Har fått så himla mycket fin respons och hejjarop och ryggdunk från höger och vänster. Det kändes rätt innan men nu känns det mitt i prick.

500 dagar blev 155cm.se innan jag förla hen i koma på obestämd framtid. Istället gjorde jag plats för resamedvetet.se med ballonger och konfetti.

Juni och privatlivet

Den här flytten som nästan tog kol på mig är genomlevd. 39 kartonger, 6 sopsäckar, en febernatt och en slemhosta som vägrar släppa senare är vi i relativt god ordning. Jobbet som brukar lugna ned sig i juni har fortsatt i rasande fart men vet ni – jag mår så himla bra så det gör ingenting. Solen skiner, jag och Erik har haft mer tid för varandra och vi har firat att hans intensiva vår är över, att jag fått nytt jobb och att vi köpt lägenhet med en mysig picknick med delikatesser.

Junikänslan

Nytändning. Jag känner mig lite född på nytt. Det är så mycket som anspänning som släppt, så mycket flyt i bloggandet, så mycket roligt att se fram emot. Som att jag tagit lite revansch på mitt eget liv.

Junis reseplanerande

Balkan – jag är laddad till tusen! Under juni bokade jag flyg, hyrbil och de första nätterna i Makedonien och resan blir mer och mer verklig för varje minut jag ägnar åt att planera detta äventyr

Är inne i ett drömmode och googlar flyg och kartor på alla möjliga breddgrader inom rimligt avstånd. Just nu går tankarna mycket till Palma och Florens men det det är kan ju vända på en femöring. Vår resa utan research har också fått en del tankekraft, inte helt lätt att få ihop men bara roligt.

Junilänkar

Under juni har jag upptäckt Northbound Journeys – en relativt nystartad reseblogg av den erfaren bloggaren Rania. Taggen är Simple and sustainable travels through the north. Kan det bli mer rätt? Hållbart resande i närheten – en bra inspirationskälla för alla medvetna resenärer där ute.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.