Fyra saker som jag vill utveckla om det inte blir några mer resor

Posted on

Jag har svårt att föreställa mig ett liv utan resor men om det blir så, ja då skulle jag vilja att utvecklas inom dessa områden.

Hemska tanke, men tänk om. Tänk om vi typ aldrig mer kan resa, eller om resa blir så orimligt att jag lägger ned (tänk karantän, utsätta mig och andra för risk osv). Då behöver jag ge livet äventyr på andra sätt.

Att vilja utvecklas och vara på väg

En av sakerna som är riktigt tillfredsställande för mig med resandet är känslan av att vara på väg och att utvecklas. Så om jag inte ska resa så är det den typen av kvot jag skulle behöva fylla på. I första hand skulle jag resa mer i Sverige men om det inte heller var möjligt i den omfattning jag vill, hur skulle jag då lösa mitt behöv av utveckling och känslan av det går framåt.

Min ridning

Jag älskar att rida och är väldigt nöjd med att så att säga “underhållsrida”, underhåll som i nöje men också underhåll som i status quo utan så mycket utveckling. Men det skulle också vara otroligt roligt att ta ridlektioner, rida in en unghäst (vilket jag aldrig gjort) eller ta mig an en osäker häst som behöver stärkas.

Eller kanske köra in en häst, det vore också kul att lära sig

Se saker växa, så fröer, ta sticklingar

Varje vår undrar jag varför jag inte satte några höstlökar och varje sommar undrar jag varför jag inte satte några grönsaksfrön i fönsterbrädan som kan få växa till sig på balkongen. Jag tycker ju att det är en fröjd att se saker växa. Till och med att grodda mungbönor är tillfredställande. Tala om att vara på väg och se utveckling. Kanske ska jag beställa fröer online från Impecta så att det blir andra bullar 2021.

Dokumentärer och lyssna på ljudböcker

Mitt sug efter att fortsätta ta del av världen skulle med stor sannolikhet finnas kvar. Så om jag inte får resa till världen får världen komma till mig. Jag har t.ex. tidigare läst de här 12 intressanta böckerna om världen. Skulle gärna lyssna mer på böcker i den genren.

Boktips för dig som gillar världen

Gå matlagningskurs (helst vietnamesisk)

Jag skulle vilja bli bättre på att laga mat, få till kryddning och smaker, förstå vad som passar bra ihop. Jag älskar all asiatisk mat som inte är för stark, särskilt en vietnamesiska så en sådan intensivkurs eller vardagshöjdpunkt står högt i kurs.

Den här maten vill jag laga!

Personlig utveckling är viktigt och roligt. Att stå stilla har jag inte ro till. Det kanske är därför som jag gillar att resa så mycket, det håller mig levande.

2 thoughts on “Fyra saker som jag vill utveckla om det inte blir några mer resor”

  1. Mitt hem har aldrig varit så “grönt” som nu, trodde _aldrig_ det skulle hända. Har till och med en bestämd vattningsdag för mina orkidéer, TÄNK VAD EN PANDEMI KAN GÖRA MED EN MÄNNISKA! Med vänlig hälsning, hon som fortfarande har hopp om gröna fingrar…

    1. Haha, ja det finns ju minst sagt sina fördelar. Det roliga med grönt är ju att bara så, plantera, vattna lite och se vad som händer inte är nån stor risk. Trist när det dör men inte katastrof precis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *