Hej Hua Hin, pool-havs-liv, Pranburi och Parrotdise (långresa 22/23 v 18)

Posted on

Tillbaka i Thailand men i ny stad och den här gången kanske vi ger oss det chilla liv jag hade föreställt mig att hela den här resan skulle ha.

Mars är här, vår sista månad på vår långresa har inletts och därmed även vår sista anhalt. Än har jag inte börjat någon nerräkning och någon komma-hem-ångest har jag knappast. Jag kommer vara så nöjd med den tid vi haft och jag kommer också vara nöjd över att vara hemma igen.

Säga hej till den nya staden Hua Hin

Vi valde till slut att vara i Hua Hin och i denna veckosammanfattning ska jag bespara både mig och er alla turer som pågått i min hjärna om vi hur länge vi ska vara här och var/hur vi ska bo och varför. Jag börjar se ett visst mönster. Ingen plats vi besökt har känns övertygande bra första dagarna. Jag med min ambition om att alltid hitta/göra/vara det bästa har svårt att hitta ro att bara nöja mig. Jag låter liksom hjärnan spinna på istället för att sätta ner foten och säga att det här är bra nog och det är dessutom riktigt bra. Jag som inte har koll på min egen eventuella PMS-cykel undrar om det dessutom finns ett sammanträffande kring detta eftersom vi bytt boende med ganska exakt 28-30 dagars intervaller. Hursomhaver, låt mig sammanfatta det såhär: Vi blir i Hua Hin större delen av månaden och det känns bra.

Staden Hua Hin

Staden Hua Hin är lång rent geografiskt och känns ganska ocharmig. Uppenbart tillhåll för många turister som stannar kortare eller längre perioder. Taxisystemet är smidigt men jag har inte lyckats lista ut frekvensen på dem ännu. Vi bor i en lugnare del av staden och här finns inte alls lika många caféer eller andra kul ställen att upptäcka. Jag tycker det är trist samtidigt som när jag tänker efter, det enda jag vill efter fyra månader av halvflängigt stadsliv är att sänka tempot lite och ta vara på att det finns barnsysselsättning inom en väldigt kort radie. Plus, det finns ett gäng beach-häng-ställen som jag ska utforska. Det som blir det blir bra.

Blev närmast överlycklig av att se de här fasaderna och den här mangobilen, det är alltså så charmigt (inte särskilt med andra ord) som det blivit denna vecka. Men, Hua Hin ska få fler chanser och bättre kan det ju bli.

Vardagsrull med varvat pool och hav

Vi har alltså spenderat veckan i Hua Hin och närmare bestämt på lägenhetskomplexet La Habana med några hundra lägenheter som hyrs ut kort och långt som alla ligger runt ett väldigt trevligt poolområde. Stranden finns 100 meter bort och den har precis det lugna vatten som vi saknade längs Da Nang och Nha Trangs kust. Det här är vad vi behöver nu.

Vardagsrullet den här veckan har vi fått till bra och jag får ofta påminna mig om att det här är så långt ifrån den svenska vardagen hemma vi hade haft om vi inte varit här.

Första boendet, delar av poolerna på La Habana
Andra boendet, en av flera pooler och tillhörande vattenlek för barn på My Resort

Vi vaknar och äter frukost utan någon som helst tendens av att alla sitter ned runt ett fyrkantigt bord. En av oss börjar jobba, den andra går till den lilla lekparken och poolen och rastar barnen. Vi ses och äter fried rice tillsammans. Barnen somnar i vagnen. När de vaknar växlar vi ansvar och den andra föräldern går till havet där eftermiddagen spenderas efter att dagens hetaste timmar har passerat. Vi äter någon typ av middag. Antingen på nattmarknaden (älskar verkligen detta med Thailand, inte alls samma kultur kring det i Vietnam), hemmakokta nudlar i kopp eller en hemkörd pizza. Barnen somnar och vi med om vi inte orkar vara vakna någon timme eller två.

Jason knatar numer hellre än han kryper och har även han till slut blivit ett vattendjur som ganska nyligen insett att sprattlande tar honom framåt. Elton har återigen erövrat rädslan för vågorna efter en översköljning för några veckor sedan och trivs lika bra med att gräva grävskopa i sin egen bubbla som att skutta runt i den naturliga lilla sjö som bildats på stranden.

Trivs ihop
Krypande vattendjur i perfekt djup på havspoolen
Full koncentration på att göra sandbollar
Trots att fordonsparken innehåller två grävmaskiner och en traktor ville helst leka med samma samtidigt
Knatar i kvällsljus
Finaste ljuset på finaste människorna
Middagens råvaror
Kvällens middag, Pad Thai och avocadosmoothie

Veckans utflykter: Pranburi och Parrotdise

VI har gjort två utflykter. Den första till den mindre staden eller större fiskebyn Pranburi några mil söder om Hua Hin. Vi stod och iakttog fiskarnas morgonbestyr, gick längs huvudgatan, spanade på livet och åt lunch nr 1 ris och kyckling. Kraschade på caféet Palm Spring och lät barnen sova medan vi reflekterade över våra två månader i Vietnam. Tog oss till stranden som kändes totalt öde och dessutom oklart om där ens var någon strand eller om det bara vara högvatten. Chillade vid en trevlig pool där vi åt lunch nr 2 Fish and Chips och konstaterade när vi åkte hem att vi är glada att vi åkte dit men vill inte tillbaka.

Utflykt nr 2 gick till den ekologiska gården Parrotdise som serverade gooda smoothies och där barnen fick mata och klappa på gårdens djur. Plocka ägg, titta på papegojor och klappa sköldpaddorna. Fint ställe att börja en söndag med.

Fiskebåtar i Pranburi
Fisk, fisk, fisk, lite skaldjur och kanske en bläckfisk eller hundra
Café som var nice och stack ut från övriga stadsbild om jag säger så
Framme vid “beachen”
Lever livet vid en pool
En av fåglarna på Parrodise
Mata sköldpadda och känna om skalet är hårt eller mjukt

Framöver

Efter lite velande från min sida har vi till slut bestämt att vi inte ska åka till någon ö som jag sett fram emot. Vi har det för bra här för att riskera att hamna på en ö vi inte trivs på och det innebär dessutom  extra resekostnader och två dagar som behöver ägnas åt buss och båt. Det är inte värt det. Upptäckarlusten får stå tillbaka till förmån för smidigheten. Vi har precis bytt boende igen men nu ska vi bo här i två veckor så får vi se hur resans sista 10 sista dagar ska se ut.

Här finns alla inlägg om Thailand och alla inlägg om vår långresa 2022-202

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.