Mina reseplaner 2019

Posted on

Jag har läst så många fina inlägg om resedrömmar och reseplaner så jag nästan spricker av inspiration. Nu är det min tur att beskriva mina reseplaner 2019. 

För två veckor sedan kändes 2019 som ett enda dimmigt ljusgrönt ovisst sken som jag inte riktigt kunde ta på. Inte grått eller deppigt, men högst otydligt och med noll och inget bestämt. Motivationen att då skriva ett blogginlägg om mina lösa resedrömmar kändes inte särskilt kul. Men på bara några veckor har dimman skingrat sig. Det gröna lyser allt starkare och konturer av ännu ett fantastiskt resår börjar ta form.

Mina reseplaner 2019

Sol och vardag i Gambia

Först ut som utlandsresa 2019 blir min vecka i Gambia. Jag håller just nu som bäst på att lista ut hur jag bäst ska nyttja min vecka av både chill under ett parasoll och uppleva det gambiska landet.

Reseplaner 2019
Ungefär en av två bilder jag tog på mig själv i Ghana, i Gambia får jag lyckas med fler. Utöver allt annat jag ska göra

Tågluff i Norge

Jag och min kompis Wilda som jag gav en resa till i 30-årspresent för 1,5 år sedan har i omgångar försökt hitta ett resmål, årstid och matchade luckor i våra kalendrar och nu plötsligt uppenbarade det sig. Vi pratade om Slovenien och jag hittade för första gången direktflyg till Malta (som jag längtat efter länge länge) men ingen vettig hemresa med direktflyg och då väljer jag bort. Så kikade vi på möjligheterna i Norge. Jag hittade biljetter med SJ till Oslo för 195 kr och då var det klart. En påsk på räls har vi att vänta oss. När jag sen insåg att Vagabond utsett Norge till bästa resmålet 2019 blev jag inte mindre taggad.

FLOMSBANEN-SVERREHJORNEVIK-2959(1)
Flåmsbanan – bild lånad från visit norway

Fjällbröllop i Jämtland

I slutet av april är jag och Erik bjuda på fjällbröllop i södra Jämtland. Det blir skidor, afterski och kärlek över en långhelg under förhoppningsvis strålande solsken och friskt vårväder.

Svensk-fransk-engelskt bröllop i Paris

I juli gifter sig min äldsta barndomsvän i Paris. Hon bor här i Sundbyberg med sin engelsk-franska sambo och den enande platsen för släkt och vänner att samlas blir i Paris i ett pampigt och romantiskt hus.

mina reseplaner 2019
I ett blåsigt Grekland befann vi oss, jag och min barndomsvän. I år gifter vi oss båda två

Bröllopsresa X

Någon gång under året ska vi åka på en bröllopsresa. Om det blir en lite längre eller två korta. Om det blir i Sverige, Europa eller övriga världen vet vi inte. Det enda konkreta vi just nu funderar på är att efter det franska bröllopet tåga och bila runt i Europa. Vi får se vad det blir av detta. Något bra blir det. 

En höstweekend

Hösten är högst oklar men en sak som står högt på min lista är att åka på en höstweekend med Josephine som jag tidigare besökt Belgrad tillsammans med. Får jag önska så reser vi till Sarajevo, Bukarest eller kanske den där Malta-resan.

mina reseplaner 2019
Josephine i Belgrad under en guidad tur

Finns plats för mer?

Fram till hösten känns det med detta planerat ganska fullbokat. Utöver resorna ska det planeras och genomföras ett bröllop och på jobbet en kongress (årsmöte) där jag har ett huvudansvar. I höst däremot hoppas jag på något mer. Kan tänka mig Iran, Antarktis eller Madagaskar. Man får väl drömma.

Vilken av dina reseplaner 2019 ser du fram emot mest?

12 thoughts on “Mina reseplaner 2019”

  1. Vilka härliga och varierade resplaner! Jag har funderat på att skriva något om resplaner för året, men våra planer är än så länge så luddiga, så det känns lite knepigt 😉

  2. BRÖLLOPSRESA, HURRA! Vi körde en klassisk vecka på Kanarieöarna, och några månader senare en revansch genom en kryssning i Karibien (vi var SÅ sjuka på Kanarieöarna)… känns som eviga evigheter sedan.

    Spännande år! Jag har inte många planer, men de jag har är efterlängtade. Kram!

  3. Jo men det låter väl som bra planer det där. Många bra planer faktiskt. Och utav Sarajevo, Bukarest och Malta, så skulle jag nästan säga att det inte spelar någon större roll vilken ni väljer. Alla är de trevliga ställen där ni kan uppleva mycket!

  4. Det låter som att du har en hel del fantastiska resor framför dig 🙂 Ser fram emot att få följa dina resor här på bloggen under 2019!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *