Mina sanningar och målsättningar 2024

Posted on

2024s målsättningar. Det här siktar jag på, anstränger mig för, hoppas på. Fokus och utveckling för mig i min vardag och där jag verkar och befinner mig.

För mig är ofta drömmar är för fluffigt och ouppnåeligt och mål för uppfodrande. Jag har en tendens att tänka att allt jag sagt att jag önskar mig, strävar mot, vill ska ske, det måste också ske. Det blir till krav, saker att bocka av, genomföra och klara av. En nackdel med att vara styrd av plikt istället för lust. Jag har övat på att drömma utan att tänka att det är detsamma som en plan. Utvecklats lite på den fronten. En dröm måste inte uppnås, det visste du kanske redan men för mig handlar det om ett nytt förhållningssätt. Det pendlar från år till år hur jag känner inför att sätta mål. De blir ofta så konkreta att jag ska kunna säga ja eller nej om det är uppnått, det är ju poängen med att sätta mål så att säga. Jag har på tidigare arbetsplatser pratat om målsättningar snarare än mål. Det känns som ett snällare begrepp, mer uppmuntrande. Mer riktning, mer frihet, mer chans att justera utifrån hur verksamhet eller liv artar sig.

När Sara Rönne skrev om sina målsättningar 2024 blev jag inspirerad av det fria formatet. Viktiga områden i livet, några med konkreta planer och görande, andra mer visionära med idéer att sträva mot. En annan eminent inspiratör till detta inlägg är Malin Tegnhammar som på instagram frågade vilka som är våra sanningar för 2024. Affirmationer, övertygelser, ledstjärnor. Det som vi bara ska utgå från att det är så det kommer och bli.

Mina målsättningar och sanningar 2024

Hälsa

Jag väntar mig att år 2024 kommer vara ett av mina mest vältränade år, åtminstone vad gäller träningsmängd. Jag gör en hel klassiker. Käner mig stark fysiskt och mentalt under varje lopp. Jävligt stolt efteråt. Och skadefri, det är egentligen överordnat allt så målsättning och träning är därefter.

Jag sover lite mer om nätterna. Släcker lampan vid 23 så många kvällar som möjligt. I bästa fall börjar också båda barnen sova närmare sju än att ena vaknar en timme tidigare.

När Klassikern är slut hoppas jag fortsättningsvis kunna avsätta tid under dagtid för att träna och ersätta en del av tiden med att rida mera och allra helst ta privata lektioner.

Jag ser mer kvalitets TV. Dokumentärer, någon bra serie. Bygger flera pussel. Känner att jag har så mycket tid att jag kan ge mig det. Det skedde allt för sällan 2023, och de flesta andra åren i mitt liv med för den delen.

Min sanning om hälsa: Jag gör en svensk klassiker och känner mig glad och stark

Målsättningar
Första skidpasset inför Klassikern
Målsättningar
Jag på en ridlektion 2017. Mycket har utvecklats sedan dess och mer ska det bli

Företagandet

Jag satsar på att dubbla det jag fakturerar jämfört med 2023 och samtidigt inte jobba heltid utan kunna lägga tid på träning, blogg och ideella uppdrag inom ”en 40-timmars-vecka”.

Jag känner mig på helt rätt plats i mitt företagande och ser att utvecklingen kommer fortsätta i samma riktning som 2023. Jag ökar mitt nätverk, ser potential i samarbeten och hittar gemensamma vägar framåt.

Jag är en tankeledare i turismfrågor. Det kräver mycket omvärldsbevakning så det hittar jag tid och former för. Jag omsätter all min erfarenhet av styrelsearbete i en kommersiell bolagsstyrelse, allra helst i ett besöksnäringsföretag i Sverige.

Min sanning om företagandet: Jag hamnar i precis rätt sammanhang och rätt personer väljer att jobba med mig.

Annki och Paul som jag träffade på Grimslövs folkhögskola. Rätt sammanhang och rätt personer för mig 2023. Undrar vilka som blir det 2024?

Ekonomi

Mina tillgångar ökar. Att komma igång med tjänstepension vore bra. Lägenheten i källaren hyrs ut minst lika mycket som 2023 och genererar intäkter så vi kan amortera mer än vi måste. Vi blir mindre påverkade nästa gång räntorna går upp.

Jag håller fortsatt nere på konsumtion men försöker hitta en lite bättre balans att unna mig saker. Under mitt första år som företagare när inkomster var osäkert har jag varit snålare mot mig själv än vanligt.

Jag blir bättre på att sälja av saker och att vi hittar fler saker vi kan hyra ut av allt vi äger. Jag ger bort saker som vi inte längre behöver eller kan sälja.

I sann the-secret-anda och att använda tankens kraft så tänker jag ha detta som sanning för min ekonomi. Ibland som ett resultat av hårt arbete, ibland tajming, ibland tur.

Min sanning om ekonomi: Det regnar pengar över mig

Målsättningar 2024
Valfri valuta, värd minst som den svenska, är välkommet som regn över mig

Relationer

Jag ger tid och engagemang till de vänner som ger detsamma tillbaka. Göra en Göteborgshelg och träffa vänner på andra sidan landet. Fortsätta träffa vänner som bor i Stockholm regelbundet.

Det blir fler middagar med vänner. Det är svårt att få till med vardagen och barn när de flesta bor 1-2 timmar bort och många stjärnor måste stå rätt för att alla ska vara friska när det väl är bokat. Lösningen tror jag är att planera in varje månad så det blir av. Drömmen om djupa samtal vid de här middagarna får nog faktiskt vänta och det är okej.

Jag är bättre på att ringa min familj och vänner och hörs lite då och då, oavsett om det är kort eller långt samtal. Här har jag enorm utvecklingspotential, det brukar inte bli av men 2024 ska jag bli bättre på det.

Jag ger mig och Erik tid. För samtal, närhet, utveckling av vår relation i en ganska rullande och rutinfylld vardag.

Familjen utvecklas. Jag har tålamod i toppklass. Jag övar på kommunikation om känslor med den äldre och stöttar den yngre i att få ett verbalt språk och andra sätt att uttrycka sig. En eftermiddag i månaden hämtar jag barnen tidigare och åker till badhuset.

Min sanning om relationer: Alla mina relationer känns ömsesidiga

Vän i Umeå jag träffar allt för sällan
Målsättningar 2024
Vän i Göteborg som är smart som få som jag hoppas få 24 timmar med 2024
Syskonen!
Livskamrater som ska på fest

Resor och upplevelser

Jag längtar efter en tjejweekend med min vän Lisa. Något liknande vi gjorde till Polen 2017. Inte säker på att 2024 är året för det men det får ändå finnas med som målsättning.

Vi introducerar våra barn till utförsåkning för att bana iväg för mer av det ju äldre de blir.

Under året ska vi spika vår långresa och känna oss tillfreds med det vi bestämmer oss för. När vi väl bestämmer oss. Även om det inte blir en resan som inte innehåller så mycket äventyr och ”lokalt” som jag förväntar mig av mig själv. Och när året lider mot sitt slut då kommer den resan bli så himla bra för det som blir, det blir bra.

Jag hittar ett förhållningssätt till mitt eget flygande. Jag slits mellan min passion och värderingar om vilken värld vi ska bygga och dåligt samvete för den klimatverklighet vi lever i. Det är en balansgång och under året hittar jag en grundad åsikt som jag står för inför mig själv även om andra kan tycka annorlunda.

Min sanning om resor och upplevelser: Resor känns meningsfulla och utvecklar familjen

Målsättningar 2024
Vecka två på vår långresa. Här på Koh Chang i Thailand
Badlivet är ljuvligt, Nha Trang, Vietnam
Alltid roligt med dessa, Brac i Kroatien
måltsättningar 2024
Redan börjat preppa dem och mer ska det bli

Hus och trädgård

Huslivet får sin tid. Listan är lång över lite större projekt och eftersom det är målsättningar och inte mål tillåter jag mig att skriva ner det jag kan komma på i skrivande stund.

  • Byta fönster
  • Så gräsmatta
  • Styra upp vår uteplats vid eldstaden
  • Lägga om trädgårdsplattorna
  • Bygga ett växthus
  • Inreda vår källaren mysigare så våra gäster trivs ännu bättre
  • Måla ett stort motiv på en av barnens väggar

Min sanning om hus och trädgård: Vi finner möjligheter för att få till många förbättringar i vårt hus och vår gård

Det här hörnet av tomten vill jag styra upp…
…och de här välkomnandet hem när det ösregnar slipper jag också gärna.

Personlig utveckling

Jag är övertygad om att mina klassikerlopp stärker min tillit till min kropp och förhoppningsvis även visa för mig själv att det finns pannben där inne. Det kommer utveckla mig.

Jag lär mig mer om AI och hittar former för att använda det i mitt jobb och min vardag.

En devis jag implementerar i mitt liv är att göra mer av det jag är rädd för att misslyckas av.

Jag hittar ett skönt förhållningssätt till sociala medier. Det gäller både Instagram och LinkedIn. Facebook känns på väg ut ur livet och jag vet ännu inte om Threads ska välkomnas in. Oavsett följer jag de konton jag vill, inga andra. Skrållar när jag vill få intryck, inte av slentrian eller tidsfördriv.

Min sanning om personlig utveckling: Jag är modig

Målsättningar 2024
Här var jag himla modig. Reser ensam för första gången, tre veckor i bil på Balkan.

Några sista visdomsord till mig själv

En utmaning med att skriva om målsättningar och sanningar är att se allt som jag redan har och är väldigt nöjd med. Det blir alltid fokus på förändring och utveckling vilket i sig inte är fel men om det medför att energi och fokus försvinner från det som jag redan har och uppskattar och därmed förlorar en del av det så har en del av målsättningarna kanske stjälpt det som redan var bra och värt att bevara. Värt att hålla koll på.

Två övergripande sanningar som jag haft sedan en tid tillbaka och ofta upprepar för mig själv är

Allt det bästa händer mig och Det som blir det blir bra

Det är ungefär den enda livsfilosofin jag behöver.

Hur tänker du kring planer, mål och drömmar? Har du något i siktet för 2024?

One thought on “Mina sanningar och målsättningar 2024”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *