Stories från januari 2024

Posted on

Januari, vilken bra start det blev på 2024 med mix av jobb, familjeliv, träning, intellektuell utmaning och skav i svåra frågor. Det håller mig alert och levande.

Stories från januari 2024

Januari har känts enormt lång. Den drog igång på allvar 3 januari med ett par veckors jobbuppdrag och sedan kom jag aldrig riktigt ikapp. Först idag, den 31 januari har jag kunnat göra en plan för första halvårets jobbaktiviteter. Flera härliga inslag av kvalitetstid med barnen har det blivit mellan varven.

Januariresan

De första dagarna på året återvände vi tillbaka till Strängnäs och har sedan haft några relativt lugna veckor på resfronten. Helgen som var nu närmaste åkte vi till några vänner utanför Nora och njöt av samtal i goda vänners lag, skidåkning och lantliv för barnen.

Januaris favoritinlägg

Jag måste nog säga att mitt favoritinlägg för januari är det om målsättningar och sanningar som jag vill ska gälla för 2024. Det är så bra att skriva ned sånt där på pränt. Om inte annat för att det är kul att titta tillbaka på.

Januariminne

Erik har gjort ett kollage av vår resa till Vietnam och Thailand och det är så himla fint att se tillbaka på alla dessa stunder. Det är ett riktigt feelgood-kollage som bara visar på alla tokiga, sköna, givande och spännande saker som vi kunde göra tillsammans i vår familj under fem månader.

Jag blir så glad av denna!

Januaribild

Den här bilden är inte på några sätt representativ. De flesta stunder i spåret består inte av nedförsbacke och solsken som tränger igen i horisonten. Men det är en plats att se fram emot att komma till under milspåret i Strängnäs.

Vinter är så vackert!

Januari och privatlivet

Jag har åkt skidor 3-5 timmar i veckan. Det här Vasaloppet har gått från att kännas lite av en skräckblandad förtjusning till att nu mest kännas roligt. Jag har tillbringat massa fin tid med mina barn och lyckats göra tre storkok på samma dag och sätta upp bokhyllor i barnens rum. Jag har ridit och älskat varje stund av utveckling. Jag har sett serien Sanningen och njutit av den avslappning det innebär. Bloggen har fått lite mindre tid och ett halvår till, fram till sista delen av En svensk klassiker är gjort, kommer det få bli så i perioder då jag kommer prioritera träningsmängd före bloggmängd. Det blir att kunna reflektera lite över hur jag upplevt det när hösten kommer.

Mycket tid till mig själv har det blivit i januari

Januari och företaget

Året började med att jag fullföljde den kurs om hållbar utveckling jag hållit i på YH-akademin för deras utbildning Affärsutvecklare besöksnäring. Riktigt roligt uppdrag! Jag har färdigställt en rapport som jag hoppas kommer lanseras under våren och varit på Affärreseföreningen i Sveriges 60-årsjubileum. Jag har dessutom påbörjat arbetet med att arbeta fram mitt företags kommande varumärke och anlitat personer för att ta fram grafisk profil, fotografera mig och bygga webb. Det ser jag fram emot att jobba vidare med.

Uppklädd till tänderna med trevliga Sara som jag även sitter i Ecpat styrelse med

Januaritanke om turism

SAS har skapat ett program/koncept för att deras kunder ska ta mer hållbara beslut, det går under begreppet conscious travelers, som för övrigt betyder medvetna resenärer. Gott så. Problemet är att det bygger på att flyga mycket, flera gånger per år. Den stora förändringen de vill åstadkomma är att deras resenärer ska välja biobränsle när de flyger. Kanske är det så att detta inte behöver leda till ökat flygande utan bara att fler av de resor som ändå skulle göras kommer drivas på biobränsle. Jag vill applådera det här initiativet samtidigt som det skaver när flygindustrin vill att vi ska resa mer (eh, vad annars?). Samtidigt, hur ska en aktör som SAS med en miljöovänlig affärsmodell göra? De kan ju, och kommer inte, lägga ner. Den enda vägen framåt de har är att ställa om, vilket är precis det dom nu försöker göra.

Januaris reseplanerande

Det första fyra månaderna av 2024 börjar klarna när det kommer till resor. Jag har inga utlandsresor i sikte men flertalet i Sverige. Nu närmast en trip till Västmanland för Engelbrecktsloppet och några veckor senare till Sälen för ett Vasalopp till Mora. I mars åker vi till Sälen igen för några skiddagar med barnen och två veckor senare till Nalovardo i Sorsele för mer skidor med min ursprungsfamilj och barnens kusiner. I slutet av april ska jag en sväng till Bollnäs för att föreläsa och till Göteborg för en kompishelg. Bara roligheter!

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *