För mig var det en mäktig känsla att gå upp i Eiffeltornet. Stå där och kika ut över den stora staden och veta att jag tog mig hit upp för egen maskin.
⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Hello Tickets⇐
Ett av mänsklighetens mästerverk vad gäller konstruktion, Eiffeltornet i Paris. Det är en imponerande pjäs som skjuter upp i skyn. Jag var där 2009, en halv evighet sedan så att skriva det här inlägget blev personligen lite av en trips down the memory lane.
Gå upp i Eiffeltornet – steg för steg bokstavligen
När jag var i Paris ville jag inte bara se det berömda Eiffeltornet från marken, även om det också är imponerande, utan också se utsikten. Det är typiskt mig att inte nöja mig med att åka hiss upp och njuta av upplevelsen. Jag såg det som en sport att vara en av de som vandrat upp alla de 1665 trappstegen. Nu var det visserligen 15 år sedan (tiden går alltså) men jag minns det inte som särskilt jobbigt. Jag var visserligen bara 20+ år och kroppen pigg men att gå upp ger möjlighet att stanna till vid de olika våningarna för att njuta av utsikten och visa benen från eventuell mjölksyra.
Alternativen att ta sig upp tornet är många. Ett annat typiskt Linda-beteenden är att gå dit och tänka att det löser sig. Det kan vara sant under vissa tider på dygnet under de mindre besökta säsongerna. Men oftast är det smart att boka sina biljetter upp i tornet före. Oavsett om du ska åka hiss till första eller andra våningen och gå sista biten eller knata alla stegen upp. Det finns biljetter med och utan guide, på dag eller kväll och med och utan hiss. Det kan kännas som lite av en djungel.
Kan alla gå upp i Eiffeltornet?
Frågorna inför ett besök i Paris och Eiffeltornet kan vara många. Här finns svaret på vad kostar det att åka upp i Eiffeltornet och mycket annat som är bra att veta om biljetter, guidning och när det passar att göra sitt besök. Att besöka med barn ska vara säkert och att att åka upp med rullstol är möjligt till våning två dit det går hiss. Sista våningen, den tredje, går det bara att ta sig till med sina bara fötter, och knän med för den delen.
En del av den social hållbarhet i turism är tillgänglighet ur olika aspekter. Inte att allt ska vara tillgängligt för alla men att det ska vara enkelt att finna information om en aktivitet är anpassad och tillgänglig utifrån ens egna behov och förutsättningar. Det behövs information på flera språk men också att informationen är så pass bra att det går att avgöra om en aktivitet passar för en med olika funktionsvariationer eller reser med bebisar eller mindre barn. Det är inte alltid helt lätt att förstå så här tycker jag många sajter har mer att önska.
Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Hello Tickets. Text, tankar och åsikter är som alltid mina egna.