Osprey farm & studio – tips på ett hållbart utflyktsmål i Strängnäs

Posted on

Osprey farm studio kommer vara mitt givna tips på hållbart utflyktsmål i Strängnäs. Ekologiskt, vänligt, lokalt, närskapat och mysigt.

“Det kommer mest folk från Stockholm hit” sa Johnny, en av ägarna när jag pratade med honom. “Strängnäsborna har inte riktigt hittat hit”. I år har de haft öppet alla lördagar i juli, augusti och september och diverse event och företagsgig. Varför blir det så? Att vi ibland är bättre på att upptäcka det som ligger långt bort än det som ligger nära? Eller handlar det bara om att det inte finns tillräckligt många strängnäsbor som är intresserade av odling, örter, keramik, gårdscafé och arkitektur? Till skillnad från Stockholmarna som älskar det som kontrast till sin egen vardag?

Grönt och frodigt med regntung himmel

Osprey Farm & Studio – hållbart utflyktsmål i Strängnäs

Osprey farm ligger knappa 20 minuter utanför Strängnäs åt en riktning jag tidigare aldrig åkt. Ganska off med andra ord, på landet. Hus och gårdar lite här och där och så kommer en fram till deras 10 hektar mark med våtmark, vallodling, skogspartier, grönsaksodling, 80 sorters olika träd som ringar in allt som en botanisk trädgård. Ett dass som kallas kapellet och en otroligt trevlig utomhusservering med soppa och råvaror från odlingen och kakor som smakar nyttigt och på riktigt på samma gång. Så otroligt lyxigt. De har bygget ett orangeri och nästa år ska de bygga en studio. Jättevacker keramik finns att köpa.

Johnny berättade om deras planer. Nästa år ska de bygga en studio för att flytta in keramikverkstaden, kanske några kontorsplatser och möjlighet till event inomhus. Det finns så mycket planer och jag älskar att det växer och utvecklas sånna här resmål.

Så mycket gott och vackert
Keramiken var så fin, signerat Ina M Andersson
Köpa med sig goda råvaror hem
Inte lätt att hålla fingrarna borta från alla tomater annat frestande
Glastak mot regn och allmänt snygg arkitektur. Men så var en av ägarna också arkitekt.
Erik kan knappt bärga sig innan får hugga tag på denna matiga våffla
Orangeriet där de har spelningar, föredrag och servering.

Det är genomtänkt och miljövänligt, kretsloppsbaserad verksamhet och en plats för företagarandra att spira. Hantverkarmässigt och utvecklande för lokalsamhället. Ett hållbart utflyktsmål i Strängnäs. Hit kommer jag tillbaka.

Kolla in deras webb, inte minst inför kommande säsonger när aktuella evenemang börjar ta form.

Här finns alla mina inlägg om Sörmland

One thought on “Osprey farm & studio – tips på ett hållbart utflyktsmål i Strängnäs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.