Överraska mamma med Madeira, Portugal

Posted on

I månader har vi planerat att överraska mamma när hon fyllde 60 år. Jag lyckades såklart försäga mig men störst av allt är kärleken och så vidare. Nu ska 10 pers umgås ihop i en vecka. Det blir hejjigt. 

Att boka resor till 10 pers

Jag fick den självpåtagna rollen som reseorganisatör. Men att boka 10 pers, på olika resdagar, från olika start- och slutdestinationer inkl ett extra stopp i Lissabon gjorde att även mina skills prövades rejält. Fyra resebokningssajter senare har vi nu kommit så långt att alla 10 (två föräldrar, fyra vuxna barn, tre partners och en vän) tagit oss från Umeå/Stockholm till Funchal på Madeira. Delseger ett.

Mor och far åkte en dag tidigare än oss andra. Mina två yngre syskon med partner/kompis mötte upp mig och min andra syster med respektive i Stockholm och så landade vi en dag senare än mamma och pappa. Sov en natt själva i vårt gigantiska airbnb-hus och sen kom det stora provet. Skulle pappa få med sig mamma på åktur i området och helt spontant råka gå förbi just vårt hus?

2017-04-29-20-45-30-1
Pappa har precis avslöjat hans present till henne – en resa till Madeira för två.

Att hålla truten

Det gick. Och mamma började enligt allas förväntningar att stortjuta. Efter diverse grått, skratt och kramar om vartannat kom frågan om hon anat något. Ja, några beteenden hade varit underliga från flera av oss men sen dykte vi ju aldrig upp så då släppte hon den tanken. Glädjen av att vara samlade slår allt.

För den resebloggare jag är har det också varit väldigt svårt att låssas som att ingen resa finns planerad. Inte yppa ett ord om att jag ska få bocka av ännu ett land på min lista, uppleva ännu en sydeuropeisk kultur och ha lite semester. Skönt att det är över!

Vi har aldrig rest så här många tillsammans och senast bara 6-personsfamiljen reste ihop var 2007 i Tanzania och 2013 i New York en weekend. . Det blir en rolig utmaning att få ihop allas viljor. Ser redan nu framför mig ett inlägg om recept för en lyckad familjesemester med dos and don’ts.

madeira-1
Här sitter vi samlade under trappen, redo att hoppa fram.
madeira-2
Debriefing om hur det här egentligen gick till och känns

Så vad ska vi göra i Portugal?

På Madeira ska vi vandra, ta ett dopp i en kall havspool, spela kort, och träna. Sova, slappa, äta mat. Köra omkring, kolla på utsikten och njuta av naturen. Efter några dagar bär det av till Lissabon för promenader i gamla stan, kanske en tur till Cascias och äta en och annan glass.

Alla tips mottages tacksamt!

madeira-3
Hela gänget framför vårt hos och pool. Vilka dagar vi kommer ha här!

8 thoughts on “Överraska mamma med Madeira, Portugal”

 1. ja så var då denna underbara överraskningsresa slut.
  Att leva ihop 10 personer gick över förväntan enligt mig(finns kanske andra åsikter!!)
  Vilken härlig förväntansbild under trappen.
  Allt Linda förespådde vad vi skulle göra stämde och Madeira och Lissabon rekommenderas.
  Har en dessutom Linda som organisatör finns inga klagomål. Hon saknade bara en liten guidevimpel ibland i vimlet:)
  Tack så hemskt mycket älskade Linda för allt ditt jobb
  kram mamma

  1. Alltid roligt att överraska när det är så uppskattat som det är av dig. Jag håller med om att resan gick alldeles prima och nästan helt smärtfritt. Finns hopp om att göra det igen.
   Tack, <3 och på återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.