Reseprocenten prisas av Travellink

Posted on

Bloggevent två i mitt liv. Prisutdelning och jag skickar ett mess till min sambo “Nästa år är det min tur”. Sju minuter senare står jag på scenen överrumplad med ett diplom i handen. Travellink som anordnade eventet gav mitt initiativ reseprocenten pris för Best new Travel Initaitve. Hur sjukt är inte det här?

Travellink bjöd in till en mycket trevlig fredagskväll med inspiration från både Jordanien och Portugal, två resmål jag drömmer om att få resa till. Linda Hörnfeldt från Better Bloggers gav oss några väl utvalda tips och jag fick fler ansikten på de bloggar jag inspireras av och god mat. En fantastiskt kväll helt enkelt som redan innan jag vann priset var en minnesvärd kväll.

2016-04-29 19.22.58  2016-04-29 19.30.38

Så blev det dags för prisutdelning och den ena grymma bloggen efter den andra prisades. Helt plötsligt stod jag själv på scenen och höll ett tacktal. I något typ av rus försökte jag förklara att jag bara resebloggat i några månader och hur #reseprocenten (eller #travelshare på engelska) fungerar. Det gick bra i början men sen började min röst leva ett eget pipigt och darrigt liv trots att jag är mycket van att snacka inför folk. Det är uppenbart att både priset och reseprocenten betyder mycket för mig. Så glad! Jag vann med motiveringen A fantastic initiativ that shows travelling can actualy change the world. 

Det näst finaste med att få ett pris av Travellink är att det ger mig en enorm egoboost och såklart inspirerar mig att fortsätta utveckla min reseblogg. Men det absolut finaste är att reseprocenten får mer uppmärksamhet! Jag har hela mitt liv känt att det jag ska ägna mitt liv åt är att göra världen bättre för fler. Det är för det syftet jag engagerat mig ideellt, det är inom den branschen jag valt att jobba professionellt. Att starta en reseblogg är bara ytterligare ett steg på den redan inslagna vägen och reseprocenten som jag tog initiativ till i februari i år är en av många konkreta saker jag skapat för att just göra världen lite bättre.

travellink3-1200x800
Annika och jag för våra respektive insatser inom ramen för reseprocenten. Bild lånad av Annika Myhre. 

Ett stort grattis till Annika på Resfredag som också fick pris i samma kategori som mig för att hon samlade in pengar till Gita i Thailand, detta som en del av hennes reseprocent under hennes longstay i Thailand. Det går att använda sitt resande till så mycket mer än medelklass lyx och jag hoppas att reseprocenten kan inspirera fler framöver. Nästa gång du reser får du mer än gärna berätta vart du vill ge din reseprocent, antingen genom att kommentera i något inlägg på min blogg eller helt enkelt sprida ordet genom ett eget blogginlägg. Ju fler som vet om att reseprocenten finns, desto mer pengar kan fördelas till de som vill, men inte riktigt har möjligt, att se mer av världen. Dryden har till exempel skrivit ett väldigt fint inlägg om detta.

Förutom äran, vann jag en kryssning för två med Tallink vilket ökar mina förutsättningar markant att ta mig till Riga i år. Tack!

13128619_10153565484257997_1069863315_o

Sist men inte minst vill jag ge ett stort grattis till de andra bloggarna som också vann priser i olika kategorier. Tack för att ni är förebilder för en rookie som mig och tack för att ni delar med er av era bloggtips till mig och resor så fler kan ge sig ut i världen. Resande för människor närmare varandra. Grattis!

Ladies Abroad, bästa reseblogg 2016

New York – my bite of the apple, bästa travel guide blog

Fantasydining, bästa niecheblogg

Rosita reser, bästa familjeblogg

Discovering the planet, kvällens bästa instagramfoto

travellink9-1200x818
Några av kvällens vinnare. Foto lånat av Annika Myhre.

Vill ni nu hänga med på 155:ans framtida äventyr så är ett hett tips att följa 155cm.se på facebook

28 thoughts on “Reseprocenten prisas av Travellink”

 1. Wihooo, det ante mig att du skulle bli bäst på det här med att reseblogga också… Så KUL och jag är så glad för din skull. Och ja, för min såklart. 🙂 Ha en fantastisk Valborg!

 2. Grattis så mycket. Vad roligt att du uppmärksammas efter så kort tid. Och nästa gång får vi hoppas att vi båda är närvarande på samma event. Fast jag är 175 cm…

 3. GRATTIS! Du är väl en QUEEN på så många plan att jag knappt vet vart jag ska börja. Klart att du gör en succé med resblogg precis som du gör succé med allt vad du tar dig för. Inspirerande, minst sagt!

 4. I think what you said made a lot of sense. But, what
  about this? what if you added a little information? I mean,
  I don’t wish to tell you how to run your blog, but suppose you
  added a headline that grabbed a person’s attention? I mean Reseprocenten prisas
  av Travellink – 155 cm utmanar världen is kinda plain. You might peek at Yahoo’s home page and see how
  they create article headlines to grab people to click.
  You might add a related video or a pic or two to grab readers excited about what you’ve got to say.

  Just my opinion, it could bring your posts a little livelier.

  1. Thanks for this. You can find more information here: 155cm.se/reseprocenten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.