Sex månader utan utlandsresor – hur ska det gå för resebloggen?

Posted on

Hur ska det gå att vara resebloggare och samtidigt inte resa? En av livets mindre frågor jag funderar på väntas tider.

Jag har gjort min sista utlandsresa för en lång tid framöver. Vad lång är är väl en definitionsfråga men för min del minst ett halvår. Så långt uppehåll från resor utanför Sveriges gränser har jag inte haft på fem år. Jag höll på att kalla uppehållet för ofrivilligt men det är ljug. Att skaffa barn är högst frivilligt.

bosnien
En så väldigt fin resa från 2017 när jag var i Mostar i Bosnien och gick upp kl 6 för att få den berömda bron för mig själv.

No more utlandsresor

Efter resan till Malta kan jag inte flyga pga försäkrings- och flygbolagsregler kring graviditet. Åbo blev min sista utlandsresa och nu när det är mindre än två månader kvar vill jag hålla mig i Sverige. När kiddot levererats förväntar jag mig ett gäng månader då jag inte känner så stort sug efter att kuska iväg på längre äventyr. Röra mig i Sverige kanske jag gör men det blir inga stora utflykter.

Det betyder att jag inte kommer kunna samla på mig något nytt kontent på minst sex månader. Det kan bli en utmaning för mig som hoppas kunna fortsätta skriva tre inlägg i veckan. Jag misströstar inte. Kanske kan jag bli lite mer kreativ i att skapa innehåll och koka soppa på en spik. Kanske kan jag korta av idélistan något och snarare känna en stress över tomheten i listan än stress över att det är så mycket jag vill skriva. Jag har åtminstone åtta inlägg från sommarens resor som jag vill skriva vilket gissningsvis räcker till december.

norge
Norge tidigare i år, ganska nyligen efter att jag fått veta att det där embryot hade fäst sig där inne.

Vad tycker du jag ska skriva om?

Nu när jag inte har mina egna resmål att göra inlägg om, vad tycker du att jag ska passa på att skriva om istället? Har du några rubriker eller frågeställningar som du skulle vilja att jag grottade lite extra i? Något dilemma eller resonemang på temat resa medvetet? Personliga inlägg där jag tänker högt och funderar?

Hej från ett kvällssoligt och skönt Italien, ännu en resa jag gjorde på egen hand. Får ser om det blir så många fler av den sorten närmaste åren.

16 thoughts on “Sex månader utan utlandsresor – hur ska det gå för resebloggen?”

 1. Jag tänker att det finns mycket resor att lyfta i närområdet. Både någon mil men också rätt många fler mil bort, men som ändå är nära i jämförelse med resmål till fjärran. Och alla känslor kring resande. Resetrender. Funderingar. Ja allt sådant!

  1. Så är det ju verkligen, blir intressant att se hur resesuget påverkas av kid. Kanske kommer jag klättra på väggarna. Jag kanske kommer till Åre och hälsar på!
   Känslor och funderingar ska det väl inte råda brist 🙂

 2. Perfekt tillfälle att upptäcka Stockholm under dagtid på vardagar! Så lugnt och skönt på alla museum och många som vill läsa om sevärdheter i Stockholm. Jag älskade att vara föräldraledig i stan, även om mina sista 6 månader snarare tillbringades i lekplatser än på museum… Men det är säkert många som vill läsa om det också! 🙂

 3. Kanske kan du prata med dina äldre släktingar eller vänner om hur de har rest och vad det innebar vid olika tider kontra hur världen såg ut då.
  Eller fantasiresor, hur skulle det vara att resa till landet där Avata utspelar sig…
  Funderingar om hur vårt resande kommer se ut i framtiden är ju också ett ämne att ta sig an…

 4. En av mina mysigaste resor var när jag tog med pappa på stadsweekend i Linköping. Vi är båda fototokiga, så ett schysst hotell, oplanerade dagar och många cafébesök var väldigt härligt! Jag tänker också att jag skulle vilja ta mig an min bostadsort som en turist ibland, för att man så ofta missar allt fantastiskt som finns rakt framför näsan, blev extra inspirerad av det när jag såg ett resereportage från Uppsala!

  1. Mycket bra förslag. Uppsala vill jag verkligen se mer av, jag får åka dit en krispig vinterdag. Och Stockholm är ju på många sätt oändligt så det blir till att gå loss på vad huvudstan har att erbjuda. 🙂

 5. Inget problem alls, bara att skriva fler inlägg om de resor du redan har gjort och som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet. Jag bläddrar ibland i egna arkivet och hittar gamla resor som var så bra eller hittar så fina foton att de bara måste få nya inlägg. Det har väl också tillkommit nya läsare som kanske inte vet vad du gjorde för tre år sen.

  Om jag själv får önska så får du gärna skriva mer om både norra Albanien, Slovenien och Skopje. Jepp, funderar lite på Balkan igen.

  1. Bra förslag! Det har absolut kommit till nya, ibland känner jag bara för att återpublicera gammalt som jag tycker är bra och som jag önskar att fler fick chans att se. Ja, Balkan finns det ännu mycket att skriva om, och ännu mer att uppleva som jag har kvar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *