Sova i träd på Granö Becksin i Västerbotten – ett trädhotell i topp

Posted on

Sova i träd, omgiven av tystnad och trädens sus, erbjuds hos Grönö Beckasin i Västerbotten. Ett unikt trädhotell omgiven av aktiviteter att göra om dagarna.

Jag är ledsen att jag rubriksatte detta inlägg med en dålig göteborgs ordvits men jag kunde inte låta bli. Granö Beckasin är verkligen ett toppenbra trädhotell uppe i trädtopparna.

Granö Beckasin ligger några mil från mitt föräldrahem och är en stolthet för hela den bygden. Ett boende som lockar turister från både när och fjärran, som satt den lilla byn på kartan och som dessutom håller landsbygden levande. Att sova i träden på Granö Beckasin är en upplevelse, men det är också att stödja svensk landsbygdsturism och att ge näring åt de människor som bor och lever i en del av Västerbottens inland.

Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
Kärleken och intresset för fåglar är en inspiration hos Granö Beckasin

Sova i träd – bo på Granö Beckasin

Granö Beckasin erbjuder flera typer av boenden i olika prisklasser, alla måste inte sova i träd och det går också att bo på olika sätt olika nätter för att både få maximal upplevelse och lite lägre pris. Deras mest berömda boende är husen byggda i några stora tallar uppe på en kulle. De kallas Fågelnästen och totalt finns sex stycken för två till tre personer. Här finns även Ekohotell med 12 dubbelrum, stugor och möjlighet att campa.

Den som bor i Fågelnästet eller Ekohotellet kan beställa en frukostkorg till dörren på morgonen och för övrig mat finns en stor matsal där dagens rätter serveras. Jag var där och åt lunch på nyårsafton och den håller hög kvalité och låter de norrländska smakerna gå som en röd tråd genom all mat. Så gott!

Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
Sova bland träden och lyssna på tystnaden
Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
Glasburen från Musikhjälpen när de var i Umeå är placerad mitt bland alla fågelnästen. När går det att ha både yoga och konferens.

Aktiviteter att göra på Granö Beckasin

Granö Becksin lämpar sig för ett besök åter om. Det finns ett stort utbud av aktiviteter, i skrivande stund 29 stycken närmare bestämt. Om vintern finns bland annat norrskenstur, hnundspann, gå på tur med snöskor, badtunna och bastu. Om sommaren går det att vandra, bada, fiska, åka flotte på Umeälven eller göra en midnattspaddling när ljuset aldrig slocknar. Läs mer om alla aktiviteter som finns att göra på Granö Beckasin här.

Den som vill gå all in kan välja några av deras trevliga paket. Hur låter Yogaretreats, kärleksweekend, fiske- eller kulturpaket? Lyxigt om ni frågar mig. Om det inte finns utrymme i tid och pengar för att sova i ett träd eller någon av deras andra boendemöjligheter går det utmärkt att äta på deras restaurang. Det går att stanna till på en lunch eller middag och njuta lite av omgivningarna som en dagsutflykt eller stopp under en lite bilsemester i fantastiska Västerbotten.

Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
”Hos oss hör du tystnaden” är ett av ledorden
Några av vandringslederna som finns
Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
Uppdukad frukostkorg på rummet
Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
En smarrig lunch
Sova i träd på Granö Beckasin i Västerbotten
Matsalen

Det här inlägget har bilder från vinterhalvåret, i sommar hoppas jag åka dit och fota lite mer grönska för att visa upp den mer färgstarka sidan av detta unika och härliga ställe.

Mer information och inspiration

Läs gärna om Samuel och Veronika som valde Granö Beckasin istället för New York. Priser, bokning och övrig info finns på Granö Beckasins webbplats.

6 thoughts on “Sova i träd på Granö Becksin i Västerbotten – ett trädhotell i topp”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *