Stories från december 2019

Posted on

December blev en himla fin månad fylld med microaktiviteter, utflykter och umgänge med härliga människor. Den sista storien för detta decennium.

Stories från december 2019

Decemberresan

Decembers resa går till Göteborg där jag fick testa på hur en tar sig ombord på ett tåg med barnvagn, packning och en bäbis. Hur en ska klara av det helt själv återstår att se. Elton är åtminstone lätt att ha att göra med i alla lägen vilket bådar gott. Det har också blivit en resa med bil till mina föräldrar vilket gick galant.

Decembers favoritinlägg

Lätt att välja denna månad. Summeringen av alla spaningar om turism som gjordes under december – så mycket intressant att spinna vidare på i framtida inlägg.

Decembers babe

En äldre kvinna som jag vill hålla anonym som blivit som en mentor för mig. Som är dubbelt så årsrik som mig och generöst delar med sig av sin erfarenhet och stärker mig i alla våra samtal vi har. Så tacksam för henne! Önskar att alla hade fler kloka äldre i sina liv.

Decembers lärdom

Vet inte vad jag förväntat mig, hur skulle jag kunna veta, men ibland tänkte jag nog att få barn skulle omkullkasta allt och delvis lamslå min egen förmåga att styra över mitt eget liv. Så blev det inte. Det går att ta flera aktiva beslut om hur jag vill leva mitt liv i stort och smått även med barn.

Decemberminne

Den här stunden, när Sverige är så vackert så att ögonen håller på att ploppa ut i vinterkylan, står högt i kurs i december. Den stunden påminner mig om att resemagin finns likaväl i Sverige och att naturen ständigt förundrar.

Äskar denna bild!!

Decemberbild

Den här härliga högen gick på promenad och julfikade. Det går att kalla bilden “Engströms extended family” eller “Familjerna Engström, Vismer, Wermelin, Carlson, Lindkvist, Löfgren och Bäckman”

December och privatlivet

Om november var lugn och lite rastlöst var december aktivitetsfylld och i makligt tempo. Jullunch med jobbet, Göteborgsresa, födelsedagsmiddag för barndomsvän, besök och övernattning från långväga gäster, boksläpp, julfika hos vänner, lunch med bloggkollega, MVC och BVC-kontroller, Luciamorgon i Immanuelskyrkan, ridning på Hallmyra, mera besök av/hos vänner/familj och så 11 dagar i Västerbotten. Ganska nöjd!!

Decemberkänslan

Balanserad. Det lilla (det var inte mycket) jag var orolig för med att bli förälder har icke inträffat. Jag ville inte försvinna in i en bäbisbubbla. Inte tappa intresse för jobbet eller omvärlden. Jag var lite orolig för totalt trötthet och att befinna mig i en dimma. Visst finns det dagar då jag är trött och inte orkar mer än basgrejer men överlag så tycker jag verkligen att jag har balansen mellan det jag önskar. Det är ett lugnare tempo nu men jag orkar tänka skarpa tankar i jobbsammanhang OCH älska bäbisgos. Det var det jag ville allra helst.

Decembers reseplanerande

Den stora frågan har varit var och hur vi ska resa upp till mina föräldrar över jul och om det skulle gå att köra över dagen med en bäbis som ska ammas. Svaret är att det gick finemang.

Decemberlänkar

Reform Travel har lyft en intressant fråga om det kan finnas res-svinn precis som det finns mat-svinn. Läsvärt!

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.