Julaftonsmagsjuka, hackad blogg och oflyt. Men nu har det vänt!

Posted on

Julefriden kom, gick och återvände med både magsjuka och blogg fylld med spam. Segraren i denna kamp verkar till slut vara både jag och bloggen. Skönt!

En hackad blogg

I flera veckor har min kära blogg varit hackad och flera som besökt den har skickats vidare till olika spam-sidor med allt från ica-reklam till casinosidor och varning för virus. Efter många tappra försök och olika hjälp verkar nu problemet åtgärdat (peppar peppar). Förutom att det alltid är trist med skit på bloggen är det extra tråkigt att det pågått under december månad när jag haft mina turismspaningar som flera velat dela men som folk då inte kunnat läsa. Ett tag gick det inte ens att dela inlägg från Facebook eller Instagram som blockade länkar till resamedvetet.se.

Åtgärdat – hjälp mig kolla!

Detta ska nu åtgärdat och du som upplever problem kan antingen ladda om sidan, gå tillbaka och sedan besöka sidan igen eller testa att tömma cache på mobilen. Om du fortfarande inte kommer in så säg gärna till så jag vet att problemet kvarstår. Tack för hjälpen på förhand och till alla som hjälpt mig kolla i vilka lägen det strulat.

Mamma gör palt till hela familjen dan före dopparedan

En julhelg som började bra…

De första dagarna hemhemma har varit superfina och jag är så himla glad i mina syskon och att huset fylls av folk. Jag har gått långa promenader flera dagar i rad och längtat efter att få åka skidor.

Julafton började strålande enligt konstens alla regler. Julgröt, knarrande vinterpromenad genom byn, julfika, mysig amning framför Kalle Anka där en efter en föll i sömn och sedan lite häng i väntan på julmat. Upplagt för en riktigt drömmig jul.

Julfikan är i full gång och vi alla inte ont anande om vad som komma skall

…men dippade rejält…

För mig blev det ingen julmat. Istället körde jag magsjukerejs några timmar med avbrott för julklappsutdelning. Under natten klev pappa på tåget och dagen därpå några fler ur familjen. 25 och 26 ägnade vi oss åt sovande, blåbärsoppa och andra återställande åtgärder. 27:e var vi alla på benen igen och kan konstatera att sex insjuknade (plus tre som var sjunka innan jul) och två vuxna och Lille V (peppar peppar igen) klarade sig.

…och ska nu sluta på topp!

Men nu nog om detta trista. Förutom karantänliv och dränerande bloggenergi i bakhuvudet så har vi haft några riktigt fina stunder i detta vackra vinterlandskap. Även om solen knappt syns ovanför trädtopparna så blir ljuset helt magiskt när den guloranga solen möter den vitlila snön.

Vi åkte till Vindelälven som jag skrivit om tidigare, fast under sommartid, och fick några solglimtar mellan alla träden. Vi fick bland annat se den här syne: Soldyrkaren Erik som pulsar rakt ut mot en sten för att lapa sol. Värmande sol som skapar vattenrök vid vattenytan och gnistrande snö. Västerbotten <3.

Här tar han sikte på ljuset
Fina familjen!
Någon har feeling
Mera varma solstrålar
Min fina pappa!

En kväll åt vi wook med popcorn som efterrätt gjord över öppen eld i pappas egengjorda eldkorg. Och så har vi äntligen blivit sugna på ris a la Malta som jag velat äta sedan julaftonskvällen. När en varit magsjuk uppskattar en matsug, hunger, mat och att äta på oanade sätt. Ja, till och med vanligt vatten.

Eldkorg och utekök
Middag på stående fot. Ser kanske inte världsgott ut men det var det.
Premiär för popcorngrytan över eld – blev bra!

Nu är det snart dags att summera året, först en månadsstorie om december och sedan på nyårsafton kommer i sedvanlig ordning mitt Gott nytt reseår 2019-inlägg.

3 thoughts on “Julaftonsmagsjuka, hackad blogg och oflyt. Men nu har det vänt!”

  1. Så trist med magsjuka, dessutom på självaste julafton. Min blogg har också hackats, precis samma sak som för dig. Jag har dock inte tagit tag i problemet.

    God fortsättning på det nya året!

      1. Tack så mycket för hjälpen. Jag har inte tagit tag i det ännu, så jag vet ännu inte om jag kan lösa det själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *