Stories från februari 2018

Posted on

När en månad innehåller en Ghanaresa som gjort så enormt mycket intryck på mig blir det lätt att hela månadssammanfattningen handlar om just Ghana. Det var ingen resa i klassisk semestertappning. Den var snarare ett studiebesök i verkligheten som gav mig fler referenspunkter som jag så passionerat jagar. 

Stories från februari 2018

Februariresan

Ghana – the one and only. Det är möjligt att den går till historien som en av de bättre resorna jag gjort. Inspirerad, stimulerad, intresserad. Omtumlad och omhuldad. En resa likt ingen annan.

februari accra
En av många glimtar av Accra

Februaris favoritinlägg

Det inlägg som jag har fått absolut mest respons på är inlägget som bara rann ur fingrarna efter min första dag, Ankomst Accra. Jag älskar att skriva så och jag hoppas kunna göra det fler gånger. Gäller bara att blir tillräckligt golvad av sin upplevelse för att det ska ske.

Februaris babe

Karin Linda Elisabeth Engström. I februari är jag min egen babe. Jag fyllde år, fick asmycket gjort i Ghana förutom allt jag upplevde på resan och framför allt bemästrade jag en vecka i Ghana på egen hand fullständigt smärtfritt. Ryggdunk till mig.

Jag vet att solen gör att jag mest ser bekymrad ut på denna bild men ni får se igenom det. Jag är SÅ nöjd här

Februaris lärdom

  • Att resa själv ger en helt annan upplevelse än att resa tillsammans. Närvaron är på en helt annan nivå men du saknar personer att reflektera tillsammans med.
  • Afrika är tveklöst den kontinent och del av världens om jag är allra mest nyfiken på.
  • Det går att komma in i African-time-mode snabbt med rätt förväntan och rätt inställning.
  • Ingen ny lärdom men en påminnelse: Vad vi gör mellan kl sju och nio skiljer sig extremt mycket runt om i världen.

Februariminne

På en strand i Ghana hade jag en upplevelse som för alltid kommer finnas där i bakhuvudet. Jag låg och läste en bok i solnedgången. Några barn kom och pratade med mig och förstod inte alls att jag ville vara själv. De ställde frågar på den lilla engelskan de kunde. De hade myror i brallan och sand överallt. De frågade efter pengar och jag sa nej. En råkade skvätta sand i min bok och bad om ursäkt. Försökte torka bort men då blev det bara värre. Han låg parallellt med mig i sanden och klängde på mig. En liten tjej tog min rumsnyckel och vägrade ge tillbaka den. Ville ha pengar. Man kan tycka att hon var oförskämd och även om jag sa väldigt tydligt att jag ville ha tillbaka min nyckel så gick det inte att bli arg på henne. Det enda hon ville ha var pengar till mat. Återigen, fy fan.

februari
Hade gärna tagit en selfie med barnen som låg där bredvid mig och jag tror att det hade gillat det men nej, jag lät bli. Den här tog jag istället av några andra killar som hängde med mig på en prommis längs stranden.

Februaribild

Februari Accra
Fiskebåtar i Accra där männen ägnar dagen åt att laga fiskenät som gått sönder

Februari och privatlivet

Erik har varit borta tre av fyra veckor och jag har till en början njutit av ensamheten (oändligt med tid för bloggen mästerkock/bron/homeland/beck) för att de sista dagarna längta riktigt ordentligt. Jag har kommit in i något nyttighets-mode och har börjat med groddar och gröna smoothies efter att ha börjat lyssna på podden Food Pharmacy. Håller tummarna för att det håller i sig.

Februarikänslan

Självständig. Efter att i somras klarat av tre veckor på Balkan och nu efter en vecka på egen hand i Ghana känner jag mig oövervinnerlig. Jag är untouchable. Jag har ännu en erfarenhet av att kunna lita på min egen förmåga och självtillit måste vara en av de bästa känslorna och färdigheterna i världen. Så så så tacksam.

Februaris reseplanerande

Förutom ett stort dag-till-dag-planerande i Ghana har jag inte tänkt så mycket på resor förutom en krånglig dag i maj då jag ska lyckas befinna mig på tre olika orter i två olika länder under en och samma dag. Det är då jag är tacksam att någon ändå uppfann flygmaskinen.

Utöver det taggar jag för Belgrad i slutet av mars med Josephine.

Februarilänkar

Sanna Rosell har skrivit ett viktigt inlägg om kulturarv. Det där som inte är byggnader men minst lika viktigt att bevara, sånt som jag hade ganska dålig koll på.

Johnny Friskilä har skrivit ett minst sagt tänkvärt inlägg om när vi som reser tycks tro att vi kan eller vet allt bara för att vi varit på ett ställe en gång. Självreflektion är på sin plats efter att ha läst det.

Clara Löfvenhamn som driver Bossbloggen nämner Resa medvetet som ett exempel på en influencer som vill använda bloggen till något viktigt med ett mål om att påverka andra människor. Alltid kul att få vara ett anges som ett gott exempel.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från februari 2018”

  1. Ja, det går inte att bli arg på barnen, de gör vad de kan för att få de där välbehövliga slantarna. Det var samma i Indien, ibland gick jag omkring med en klump i magen när jag såg deras vädjande blick.
    Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.