Åka på träningsresa – egoboost, energi och endorfiner

Posted on

Jag drömmer om att åka på träningsresa. Ge mig själv en hälsooas med uteslutande fokus på mig och min kropp. Låta en utpumpad kropp återhämta sig i solen i skönt medelhavsklimat. Ljuvligt är bara förnamnet. En dag hoppas jag kunna åka med 4yourbest. 

Hälsotrenden sköljer över oss. Likt en jättevåg drar den med den ena otippade personen efter den andra och resebranschen hänger på. Det som för några år sedan var otänkbart – att anstränga sig på sin lediga tid är idag självklart för många. Så självklart att det arrangeras rena träningsresor. Det är en fröjd att se människor ta hand om sig själva.

Åka på träningsresa

För fem år sedan började jag på Friskis och Svettis och hittade snabbt en favoritledare som var i en klass för sig. Sedan dess undrar både min sambo och mina vänner hur jag i vuxen ålder kunnat bli starstruck på en person som står i en ring och tjoar. Ja, jag vet inte men Isabelle Badéa har en karisma som inte går att undgå och den triggar mig att ta i.

åka på träningsresa
Den här bilden säger allt om Isabelle. Så färgstark, så glad.

När jag förstod att Isabelle utöver Friskis driver eget företag som bland annat ordnar träningsresor var cirkeln sluten. Jag skulle kombinera det jag gillar bäst. Resa, miljöombyte, peppig musik och träning. Egoboost, energi och endorfiner. I år är det tredje året i rad som jag vill åka. Och tredje året i rad då jag inte kan av diverse anledningar. I år för att jag är i Irland på jobb. Men skam den som ger sig. 2019 kanske är mitt år! Då ska jag åka på träningsresa. Då ska jag göra en klassiker och vad kan passa bättre än en maxad träningsvecka?

Träningsresa med 4yourbest

I brist på att själv kunna åka vill jag tipsa andra om att ge sig själv en vecka med träning med Isabelles företag 4yourbest. Isabelle har tolv års erfarenhet av att vara träningsinstruktör så hon kan det mesta när det kommer till rörelseträning. Jag känner ingen som är så medryckande och energifylld som henne. Jag älskar den där stunden av eufori när kroppen är i flow och tar i och musiken är så bra att jag glömmer vad jag gör. Så blir det när jag tränar för Isabelle och då kan jag bara föreställa mig hur hennes resor måste vara. Så. Jag ställde några frågor till henne om hennes passion. Låt dig inspireras!

åka på träningsresa
Så mycket power och energi att de inte ens går att fånga på bild

1. Varför började du arrangera träningsresor?

Att driva egna träningsresor är en dröm jag haft sedan unga tonåren. Jag är en glad person som mår väldigt bra av att vara den som hjälper mina medmänniskor att finna livsenergi i olika sammanhang. Mitt mål är att på ett glädjefyllt sätt uppnå en positiv spiral där sunda vanor och ökad medvetenhet om träningens positiva effekter sprids i kropp och själ hos så många som möjligt.

2. Vad är det som är så bra med att åka på träningsresa?

Ibland kan vi alla tappa lusten till att träna, särskilt om samma typ av träning ofta upprepas. I sådana ögonblick är det viktigt att hitta på något annorlunda. Solen fyller oss med D-vitamin, träningspassen fyller oss med endorfiner och gemenskapen som skapas i gruppen fyller oss med skratt. Tillsammans skapar dessa idealiska förutsättningar ett gott välbefinnande. På mina träningsresor tankas en massa energi, glädje och motivation. Min förhoppning är att detta skall inspirera och bidra till fortsatt träning efteråt.

åka på träningsresa
4yourbest träningsresor är för alla. I precis alla former och färger.

3. Vem passar dina träningsresor för?

Mina träningsresor passar alla som gillar att röra på sig tillsammans med andra. Gruppen består av 20 till 25 personer och under veckan genomförs olika pass, ofta med fokus på rörelser och musik. Det går lika bra att resa själv eller i sällskap, det finns alltid någon att umgås med. Alla deltar utifrån sina egna förutsättningar oavsett träningsnivå, ålder och tidigare träningserfarenheter. Under veckan kan alla välja att promenera eller springa på strandvägen, att träna hårt eller lugnt på passen, kanske lite extra på gymmet, inte träna alls eller bara dra sig undan en stund.

4. Vad är det som utmärker just dina träningsresor?

Jag tror på att mitt personliga engagemang och mitt arbete för en god sammanhållning i gruppen i kombination med en högkvalitativ och rolig träning bidrar till god trivsel. Jag själv som person är social och intresserad av alla människotyper vilket jag tror bidrar till att alla känner sig omhändertagna. Jag finns alltid tillgänglig för frågor på plats, från avresa på Arlanda och tillbaka i Sverige. Detta är en stor anledning till att många återkommer år efter år och känner sig välkomna.

åka på träningsresa
Bygger lite sammanhållning…

5. Varför just Kreta och maj?

Att åka till Kreta i maj är sagolikt på många sätt. Naturen är vacker och det blommar för fullt. En joggingtur i havsbrisen vid havet på morgonen eller ett träningspass på stranden under eftermiddagen med en fantastisk havsdoft gör gott för både andning, cirkulation, kropp och själ. Efter ett träningspass på takterrassen är det fantastiskt att kunna slänga sig direkt i det vältempererade havet. Kretas gästvänliga befolkning och goda matkultur bidrar också till den underbara upplevelsen.

6. Nästa resa då – vart, när, hur?

Nästa resa går till Kreta den 19-26 maj. Resan kostar ca 11.000 beroende på vilka tillval du gör. Det blir flera olika pass om dagen med allt från Zumba och Bhangra moves till Piloxing och Tabata. Aldrig hört om dessa träningsstilar? Inga problem, låt musiken strömma och häng på. Hoppas du är sugen att åka på träningsresa. Det finns platser kvar, först till kvarn och efter den här inspirationsboosten lär platserna gå åt som smör i solsken. Läs mer och boka här eller skicka ett mejl till isabelle@4yourbest.se

åka på träningsresa
Hur skönt? Bra underlag, kvällssol och mjölksyra

Knyt skorna, knyt ihop säcken

Sammanfattningsvis: Trots att jag inte deltagit på Isabelles träningsresor är jag mer än övertygad om att den som gillar rörelser och musik kommer bli minst sagt nöjd. Jag brukar älska den där timmen i veckan när jag går på Isabelles pass så kan jag bara tänka mig hur bra en hel vecka måste vara. Alldeles alldeles underbart. Jag fortsätter drömma helt enkelt. En dag ska jag åka på träningsresa!

Och även om det inte blir någon träningsresa i år för min del utgår jag från att 4yourbests SPA Escape-resor till Bukarest är minst lika härliga. Kanske kan jag haka på i höst. Jag ska bara vinna matchen mot kalendergudarna.

Alla bilder är lånade från 4yourbest.

Fler inlägg om resa och träning

Springturism – sex varför och när träna utomlands

Träna på resan: Fem konkreta tips – så får du till det

Jag ska göra En Svensk Klassiker (motiveras av resor del 2)

Sist men inte minst vill jag åter tipsa om Facebook-gruppen Vagabondform för dig som vill resa aktivt och gillar kombon av att träna och resa

Och för dig som undrar så nej, detta inlägg är inte sponsrat. Vissa personer och verksamheter tycker jag är så grymma att jag vill lyfta fram oavsett. Isabelle är en sådan person.

3 thoughts on “Åka på träningsresa – egoboost, energi och endorfiner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *