Stories från februari 2023

Posted on

Februari blev en månad där lugnet till slut inföll sig inombords, där insikterna om hur jag vill resa med mina familj ramlar över mig en efter en.

Det har varit en månad då det har känts relativt smidigt att resa med barn. Med betoning på relativt. Det har varit underbart att ha systrar på besök och få visa dem en del av Vietnam.

Stories från februari 2023

Februariresan

Nha Trang såklart där vi spenderade 26 av februaris 28 dagar. Staden som faktiskt hade allt, inte bara i teorin utan även verkligheten. Allt jag skrivit och kommer skriva om den staden finns i taggen Nha Trang.

Historiska Nha Trang
Beach life Nha Trang
Poolparty
Lokala marknader med godaste frukten

Februaris favoritinlägg

Månadens första inlägg om läront kommer nog stå på 2023 års topplista över mest betydelsefulla inlägg för min personliga utvecklings del.

Februariminne

Vad ska jag välja när det finns så mycket. Jag tror faktiskt det får bli min födelsedag och specifikt löpturen den morgonen och allt gott jag åt under dagen. Jag tycker det är så skönt att mer och mer vårda relation till mig själv allra mest. Att verkligen behandla mig själv som sin bästa vän med allt vad det innebär i snälla tankar, klappar på axeln, extra torkad mango och diverse investeringar.

Februaribild

Jag och Jason. Min fina unge som varje dag blir mindre bebis och mer barn. Jason som jämfört med sin bror är mindre i kroppen, lärde sig gå senare, kan färre ord än vad Elton kunde i den åldern samtidigt som jag inte alls är orolig för att han kommer ta ikapp det och utvecklas till en lika stor personlighet som Elton. Tänk att få ha två goa ungar!

Guldet!

Februari och privatlivet

Alltså jag mår bra men jag känner mig ganska trött och har ont i kroppen av allt kånkande på barn om dagarna. Vi skulle behöva sova med barnen i varsitt rum och jag skulle behöva träna mer styrka men är lite snål och får som inte till träningen i vardagen. Jag längtar inte hem än men ser fram emot att få spendera mer tid i Strängnäs och jag är lite nervös inför att starta upp egenföretagandet på riktigt. När jag läser om folks vabuari, tänker på mörkret vi sluppit och att vi ägnat oerhört lite tid till matlagning, disk, tvätt och städ senaste månaderna så påminns jag om vilken ynnest det är för oss att kunna resa så här.

Februaritanke om turism

Jag har tänkt mycket på från vilka andra länder jag vill att turister kommer dit jag reser. Det hörs ganska ofta diverse nedlåtande kommentarer om att det är fullt ryssar, kineser, britter, tyskar, svenskar osv och jag undrar, vem vill jag (vi) egentligen ha kring oss? Jag har kommit fram till att jag vill ha en blandning. Jag söker mixen och vill inte känna att jag till 60 procent är i Vietnam och till 40 % är i ett annat land eftersom det är det språket jag hör, det språket som finns på menyerna osv. Jag föredrar inte någon nationalitet mer än någon annan jag vill bara inte ha för mycket från det goda från någon grupp.

Februarikänslan

Revansch. Att Vietnam fick hamna på rätt plats i hjärtat och minnesbanken. Att jag känner mig sugen på att åka tillbaka och uppleva mera. I Da Nang trodde jag att min long lasting love för Vietnam var död men den gick bara på lågvarv innan Nha Trang visade vart skåpet kan stå.

Härlig strand i Nha Trang

Februari reseplanerande

Vår marsmånad har vi klurat mycket på och ännu inte bestämt hur den ska se ut och vart exakt vi ska vara. Det är också oundvikligt att börja tänka på den svenska sommaren trots att jag absolut inte känner mig redo för det.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från februari 2023”

  1. Skönt att du fick landa i Vietnam till sist! Önskar er en fantastisk sista månad, njut av den (även om jag vet hur svårt det är att vara i nuet när hemresa närmar sig…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.