Stories från januari 2018

Posted on

Jag vet inte vad som hände med januari. Så här i efterhand känns det som att jag hann med hur mycket som helst samtidigt som jag hade tid över. Hur är det möjligt? Vilken bra start på året!

Stories från januari 2018

Januariresan

Inledde året med en nyårsresa till Budapest och när jag tänker tillbaka på den är det tre saker jag minns extra tydligt.
1. Min löprunda runt deras aktivitetsanpassade ö och att jag hade kondition jag inte räknat med trots att det var länge sedan jag sprang.
2. Avocadomackan på London Coffee Society.
3. När jag gick på fotopromenad en kväll och det var fullmåne och jag kände hur mycket jag har att lära om mörkerfotografi.

januari-budapest
Parlamentet maffigt men desto mer att önska från mitt foto i mörkret – måste öva!

Januaris favoritinlägg

Jag gillar inlägget om att det är påfrestande att resa, både för att det är ett viktigt perspektiv att lyfta och för att jag hade flyt när jag skrev det, ett sånt inlägg som bara rann ur fingrarna. Ett av de mesta lästa inläggen är inlägget om att miljönormer kopplat till flygande. Har om möjligt tänkt ännu mer på det sen dess. Jag har en resa att göra med min egen inställning…

Januaris babe

Annika som bloggar på Resfredag kan inte lyftas tillräckligt många gånger. Vi hade en fin helkväll i hennes Nynäshamn där bloggbabbel lågt högt på agendan. I dagarna när min blogg fyllde två år såg jag att hon var den första att lämna en kommentar på bloggen. Så många råd och lärdom jag fått av henne, otroligt generöst utdelade av en sann inspiratör på så många sätt.

januari-resfredag
Annika från Resfredag – en av Sveriges bästa (och snyggaste) resebloggar. Här lånat hennes stiliga presentationsbild.

Januaris lärdom

Den här månaden har jag mest funderat på det här med att flyga. På att vi inte kan lösa problemet genom konsumentmakt, det kräver politiska åtgärder och innovationer. På att jag borde resa mindre men jag vill, vill, vill ju så gärna resa. På att skam och skuld bara får mig att slå ifrån mig budskapet och att vi behöver mer gråskalor. Mer samtal och mindre debatt. Jag vet inte riktigt vad jag lärt mig, jag har nog mest tänkt en himla massa.

Januariminne

Har tänkt en del på vår resa till Jukkasjärvi förra vintern och när vi sov på ishotellet. Om soluppgången jag fotade när jag gick från sovsäck och pyjamas till varm overall rakt ut i bitande kyla. Om den varma lingondrickan. Om när jag fick se norrsken under stjärnklar himmel. Om när Erik kastade snö framför Kirunas stadshus och jag tog en av mina favoritbilder. Åh älskade Sverige.

januari kiruna
Erik i sin gladaste form

Januaribild

En bild tagen en hastig morgon på väg till jobbet

januari
Frusna rosor i väntan på våren

Januari och privatlivet

Det började lugnt med en vecka ledigt och därefter var jag ledig en av 19 dagar. Träningsmässigt har det varit en katastrof, kroppen har inte svarat alls. Förrän senast jag tränade så kanske har det vänt nu. I stort känner jag att jag har väldigt stor kapacitet just nu vilket jag verkligen trivs i.

Januarikänslan

Ur ett rent bloggperspektiv så är känslan flow. Jag har trots mycket jobb haft en enorm bloggenergi och har i januari slagit besöksrekord här på bloggen – supermotiverande och roligt.

Januaris reseplanerande

Visum till Ghana, vaccin inför Ghana, boka boende och försöka förstår sig på vilket land jag ska åka till och hur jag behöver förbereda mig. Ghana är där jag lägger mina tankar och jag tror framför allt jag har extremt svårt att förställa mig vad jag ska förvänta mig. Kommer behöva jobba mycket på hitta ett förhållningssätt till just detta, att på egen hand möta vad jag nu än kommer möta.

Januarilänkar

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.