Stories från januari 2022

Posted on

Januari gick inte ihop, tiden åts upp av för höga ambitioner och sjukdom. En kamp som kommer vara värd det när vi är ute på andra sidan.

Stories från januari 2022

Det här blir ett enda långt klagomursinlägg om ett liv som är ohållbart men som behöver vara så nu för framtidens möjligheter. Jag har absolut inte hunnit blogga som jag vill men tyvärr hamnar det för långt ned på priolistan. Även om tiden inte finns är jag glad att idéerna och inspirationen finns för många inlägg framöver. Nästa blogginlägg kommer helt enkelt när jag krigat mig igenom den här sjukdomsperioden.

Januariresan

I början av januari besökte vi min syster i Skellefteå, denna stad på frammarsch. Vi kikade in det nya kulturhuset Sara, gick en sväng i ett snötungt Bonnstan och åt självklart hamburgare på Krysset.

På jullovet fick också E stå på ett par skidor för första gången. Tappert och modigt av honom. Roligast var att åka rullbandet i liften.

Januaris favoritinlägg

Det självklara favoritinlägget är det om att jag ska ge ut en bok. Det här befriande känsla att prata högt om ett projekt som jag klurat på och pysslat med i flera år. Parallellen till att berätta om graviditet och se fram emot när underverket ska vara färdigbakat är inte helt missvisande. 🙂

Januaris investering, skörd och omfamnande

Det här blev en månad med nästan bara investeringar. I bokens slutfinnisch och korrektur och i alla beslut som ska tas kring husets renoveringar. Någon skörd har jag inte sett av. Omfamnat har jag gjort när vi insåg att det behövde bli en veckas karantän. Det är en prövning att vara två krassliga föräldrar, två pigga barn och ha en mängd med saker som behöver göras.

Januaris lärdom

Mitt tålamod, uthållighet och målmedvetenhet har visats sig igen. Ibland tänker jag att jag är lite som andra och inte urskiljer mig på denna punkt men det här är verkligen en av mina styrkor.

Januariminne

Hjälp det står helt still, säger en del om hjärnans fokus. Men alla de gånger jag firat delsegrar denna månad. Det har jag inte snålat med.

Bokmanus inlämnat till formgivning!

Januaribild

Vårt vardagsrum kommer ha sånna här solkatter vintertid – hur fint?!

Januari och privatlivet

Till slut var det dags för den officiella tillträdesdagen för huset och vi kan kalla oss husägare på riktigt. Dagen därpå träffade vi upp hantverkarna och sedan dess ligger husets öde i deras händer.

Det har varit motgångar och missöden varvat med framgångar och segrar. Även om det just i skrivande stund känns oerhört motigt har det också varit många väldigt fina stunder. Tack mobilkameran för påminnelsen!

Och så finns det de stora glädjestunderna när barnen gosar, bemästrar saker de tidigare inte kunnat och bara förgyller livet.

Januarikänslan

Vilken känsla har en på slutspurten, urvattnad? Det är så mycket energi som måste finnas men inte finns. Det är pannbenet och målmedvetenheten som leder mig. Jag längtar innerligt tills jag kan sätta mig i soffan och se den senaste Beck-filmen, det är min lilla belöning som betyder “tillräckligt mycket annat är klart nu”.

Januaris reseplanerande

Här borde det står research och bokning av bil och boende i USA men det har inte kunnat prioriterats. Det känns en aning stressande.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.