JAG SKA GE UT EN BOK!!!!

Posted on

Jag vet inte hur stora bokstäver eller hur många utropstecken som behövs för att uttrycka den stolthet, glädje, lättnad, pepp och nyfikenhet som jag känner inför detta faktum: Jag ska ge ut min första bok!

Det sägs att ingen vet hur lång tid det tar att skriva en bok och om en visste det skulle inga böcker bli skrivna. Jag kan helt och hållet ställa mig bakom detta. Tur att jag inte visste vad jag gav mig in på. Att skriva en bok har varit enormt lärorikt, utvecklande och roligt. Jag är så tacksam för att jag kämpat mig igenom detta när det varit motigt. Att både hålla igång en blogg och skriva en bok har bitvis varit minst sagt utmanande.

En av de mer intensiva skrivsessionerna under ett hotelldygn i Stockholm i juni 2021.

Jag har skrivit en annorlunda guidebok

Jag vill inte ta det så långt att beskriva den här boken som mitt livsverk (det blir väl memoarer någon gång i framtiden) men det är det största projektet jag någonsin gjort. Idén föddes för 3,5 år sedan och sedan dess har jag visionerat, skrivit i omgångar, tillsammans med resten av Sverige rannsakat mitt resande när flygskam var på allas läppar, fött två barn och levt i en pandemi. Aldrig någonsin tvekade jag på om jag skulle ge ut en bok om resor, frågan var bara när och hur jag på ett trovärdigt sätt skulle kunna uppmuntra att resa i de tider vi lever i. Mycket vatten har runnit under broarna och med det har boken utvecklats. Jag är grundad i min övertygelse om att resor är bra för mänskligheten.

Min bok: Resenärens makt – turism som när och tär

Bokens arbetsnamn har varit Handbok i att resa medvetet och den skulle från början i princip bygga på blogginlägg men något omskrivna, satt i en gemensam struktur. Det blev något mycket större, djupare och bättre. Det blev en bok som jag gett titeln Resenärens makt – turism som när och tär. Vid min sida har jag haft den oersättliga Cecilia Elmqvist som varit mitt bollplank tillika redaktör. Vilken stjärna och utomordentligt stöd hon varit. En del av bokens storhet är tack vare henne.

Cecilia, the one and only läser och kommenterar, ställer frågor, utmanar och skriver om.

Utdrag från bokens baksida

Resenärens makt – turism som när och tär är en annorlunda guidebok för dig som tycker om att resa. Boken bygger på en övertygelse om att resor och möten mellan människor skapar intryck som leder till att vi tar mer hållbara beslut både under resor och i vardagen. Samtidigt finns en smärtsam insikt om resors baksidor.

Alla som reser har makt och valmöjligheter. Makten använder vi till exempel när vi väljer var och när vi reser, vem som tjänar pengar på vårt resande och vilka aktiviteter vi gör.

Den här boken är för dig som vill utmana dig själv. Du vill öka din kunskap, reflektera över dina tankar och ditt beteende samt ta fler aktiva beslut när du reser. Författaren bjuder på insikter och lärdomar från sina resor och ger genom öppna frågor läsaren utrymme att forma sin egen värderingskompass.

Boken täcker in en stor palett av ämnen och frågeställningar som resenärer behöver förhålla sig till när de reser. Den har ett genomgående maktperspektiv och bygger på resa-medvetet-filosofin om att kunskap och reflektion gör att vi kan ta aktiva beslut. Jag har suttit otaliga timmar och gjort research, tankat vänner och bekanta på expertis och perspektiv samt kastat om stycken och kapitel för att till slut landa i en bok som jag tror både är pedagogisk, motiverande och har ett innehåll som inte går att finna i svenskt bokformat. AAAAH, det här känns så härftigt!

En hint av hur omslaget kommer se ut!

När, hur, var släpps Resenärens makt?

Nu förstår jag att precis varenda en av er undrar, när kommer den, var kan den köpas? Svaret är att jag precis skickat manus på formgivning och jag planerar lansering i vår. När det blir så kommer det märkas, jag lovar. Det kommer firas att jag ger ut min första bok och du kommer vara bjuden, var så säker.

Jag längtar mer efter boksläpp än vad jag längtat till alla julaftonar och studenten tillsammans. Det ska bli en så häftig känsla att hålla den i min hand och spännande att se hur den tas emot.

22 thoughts on “JAG SKA GE UT EN BOK!!!!”

  1. Men wow så himla spännande och vilken superbedrift! Så rätt att du samlar dina (och andras) kloka tankar i bokformat.
    Jag ska köpa och läsa! Lycka till! Kram

  2. Så underbart det måste kännas.. Väldigt bra titel tycker jag. Den gör mig nyfiken.
    Ser fram emot att läsa det första dedikerade exemplaret 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.