Stories från juli 2021

Posted on

Juli 2021 bjöd på det där sommarvädret förra sommaren inte gav mig och tre härliga veckor i Västerbotten med efterlängtade kramar.

Då var det dags att summera juli. Sommarmånaderna är alltid lite speciella att sammanfatta, vardagen är ju en helt annan. Den korta sammanfattningen är att juli varit underbar, vilken fin månad jag haft!

Stories från juli 2021

Juliresan

Det blev nästan tre veckor i Västerbotten. I huvudsak hemma hos mina föräldrar men också med ett gäng utflykter till bland annat Umeå, Täfteå, Lycksele och Skellefteå. Mitt hemhemlän fortsätter att bjuda på många fina besöksmål.

Västerbotten levererade bland annat denna solnedgång

Julis favoritinlägg

Jag gillar både mina ”resamedvetetinriktade” inlägg om Vad som är värt att köa för? och Djurparksguiden men också det mer personliga inlägget om vad jag (tror) aldrig mer kommer göra i livet.

Julis flow och glow

Jag har fått en härlig fin färgskiftning med ljusare hår och mörkare hy. Det är lätt att se pigg och fräsch ut då och det känns alltid lite glowigt. Gravidkroppen fortsätter nog att se rätt glowig ut men ärligt talat så börjar den bli rätt otymplig.

Flowet finns det gott om. Två bra och okomplicerade bilfärder upp och ned till Umeå inkl relativt nöjt barn. Bra badväder. Jordgubbssäsongen var extra tidigt hos föräldrar så ätit nästan varje dag. Känt bloggflow flera gånger då text mest runnit ur fingrarna. Haft en underbar 28-timmars Umeåhelg med min man.

Julis lärdom

Det är nog ingen lärdom (än) utan snarare en reflektion som handlar om vad/vart/hur jag vill göra avtryck här i livet. Vad jag vill ägna mina gärningar åt. Sommarpraten bidrar till att inspirera på olika sätt. Jag har genom åren pendlat mellan att det ska vara globalt (typ bistånd), till nationellt (t.ex. alkoholfrågan som jag arbetar med nu) till lokalt (t.ex. i mitt grannskap). Det sista har jag jobbat minst med och börjar bli lite sugen på men vet inte i vilken form. Det ska kluras på.

Juliminne

Jag och Erik hade ett drygt dygn i Umeå som inleddes med en smakpromenad (koncept där 6 restauranger testas i en viss ordning och små rätter serveras), en powernap på hotellet, en promenad längs älven och sedan en påse godis och tidig sömn som följde av en rejäl hotellfrukost. Vi hade fått låna pappas Mustang och jag visade Erik Gammlia, Iksu, Universitetssjukhuset och Universitetet. Sedan åkte vi hem som en bättre version av oss själva. Så tacksamma för möjligheten när mina föräldrar varit barnvakt.

Stilig bil med stilig man,.

Julibild

Min älskade familj fotad av min svägerska.

Snart är Vismers fulltaliga.

Juli och privatlivet

Jag har gjort min sista arbetsdag 2021 och avslutat med flaggan i topp när jag genomfört årets största arrangemang (kongress/årsmöte) som jag var ansvarig för. Digitalt såklart men fysiskt på plats på Essingen för oss som arrangörer. Därefter gick jag på semester och eftersom jag inte ska tillbaka har jag tänkt ungefär noll på jobbet.

Graviditeten är påtaglig och i slutet av månaden började energin tryta och kulan mest vara i vägen. Ser fram emot allt vad förlossning och bli en större familj innebär.

Det är också fantastiskt att få fylla på alla relationer som veckorna i Västerbotten innebär. Se relationen mellan mina föräldrar och mitt barn växa, träffa mina syskon, umgås med vänner osv. Ovärderligt.

Firar avslutningen av vår kongress med dans på terrassen i solnedgång. Älsk!

Julikänslan

Här och nu. Det gick snabbt och det var okomplicerat att varva ned. Med ett barn som gärna går upp senast 5.30 och då helst vill stå i trädgårdslandet och äta vinbär är det bara att omfamna nuet.

Bland grönkål en tidig morgon

Julis reseplanerande

Det har framför allt varit dag till dag-planerande. Så mycket längre perspektiv är svårt att ha när vi inväntar ett stort besked, alltså vad är det för unge som kommer komma ut.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *