Stories från november 2020

Posted on

November, ett lyckat presidentval, ökade restriktioner, novembersol och diverse skärmar. Jag håller ändå modet uppe och ser ljuset.

Novembermörker, nej det är inte så jag minns månaden. Eller så glömmer jag snabbt. Däremot flyter allt ihop, vet inte riktigt vad jag gjort vilken dag förutom att suttit framför en skärm och jobbat och försökt umgås med folk.

Stories från november 2020

En extra rolig sak med november är att jag sålt 65+ restänk framförallt till ett företags julklapp. Riktigt roligt att de hittade detta fantastiska verktyg för goda samtal om viktiga frågor.

Novemberresan

En resa till Uppsala för att träffa vänner som precis fått barn och en tur till Hallmyra för att rida. Det var det.

Novembers favoritinlägg

Jag är glad över att kunna dela med mig av den lilla trevliga orten Enköping med alla dess parker efter min fina dag där i augusti. Mest läst under månaden är inlägget om att sova i bilen.

En av många fina parker i Enköping

Novembers babe

Några svarta personer. Jag har intervjuat några personer med svart hudfärg för att förstå mer om hur det är att resa som svart. Ett perspektiv jag ju inte kan ha av egna upplevelser. Jag fick många insikter av deras generösa erfarenhetsdelning, vi har så otroligt olika förutsättningar alla vi olika människor.

Novembers lärdom

Den här hösten läser jag en liten högskolekurs och senaste temat handlade om volontärturism. Jag blev påmind om mina gamla postkoloniala teorikunskaper från utvecklingsstudierna och jag tycker verkligen att det här är så intressant. Hur tar sig det postkoloniala sig i uttryck under resor? Hur kan turism bidra på ett positivt sätt trots att det ofta är problematiskt i grunden?

Hur framställer jag svarta personer när jag reser? Det har jag funderat på senaste veckorna

Novemberminne

Jag har tittat tillbaka på några av mina ensamresor som jag gjort. Hur mycket sats jag tog när jag körde första gången på egen hand i Makedonien. Hur jag njöt av Ghana och Gambia och frihetskänslan av att kunna resa i Västafrika själv som jag drömt om. Faktiskt ganska imponerad av mig själv.

Novemberbild

Älskade familj! Trots att jag jobbat hemifrån nästan hela november, att Erik är hemma med Elton större delen av tiden och att vi lever så kallat småbarnsliv så har vi det väldigt härligt. Inget trassel, inga stora konflikter, ingen dålig stämning. Bilder från Eltons ettårsdag.

Ett lyckat familjeporträtt och en puss i farten
Ett annat lyckat porträtt

November och privatlivet

November har nog varit som de flesta andra månader den här hösten. Hemmajobb, barnlek, TV-häng, brodyr och bloggande. Men! jag har kommit igång att springa och det känns så bra att benen håller. Jag har också varit en dag på Hallmyra med hästarna, alltså vilken gåva de är.

Novemberkänslan

Det har varit några veckor när pandemin känts otroligt mörk men sammantaget ser jag väldigt mycket ljus framåt. Det amerikanska folket röstade på en rimlig personer, vaccin är med stor säkerhet på väg och om tre veckor blir det bokstavligen ljusare.

Novembers reseplanerande

Vi står fast vid våra hemhemreseplaner till Tväråbäck och håller tummarna för att det inte blir något reseförbud.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.