Stories från november 2023

Posted on

November var regnig och grå, tyngre än vanligt kändes det som och mörk i sin omvärld. Men i mitt liv finns massor med ljus. Kontrasterna.

Stories från november 2023

Novemberresan

I början av november var jag i Höga kusten med Forum för Naturturism. Årets samling för den branschorganisation jag är ordförande för. Fina presentationer av grym lokal naturturism, nätverkande och goda samtal. Jag har också varit en sväng i Sandviken där jag föreläste för fullt hus. ABF arrangerade och jag blev enormt imponerad av den verksamhet de bedriver.

Lägereldssamtal på Friluftsbyn i Höga Kusten
Intresserat gäng i Sandviken

Novembers favoritinlägg

Det var roligt att skriva om min bloggfilosofi, om att många behöver ta små steg, att motivera människor att ständigt förbättras utifrån sin egen måttstock. Jag syftar på inlägget som Sara Wimmercranz var inspirationen till.

Novemberminne

Jag har tänkt ganska mycket på den ljuvliga tiden när vi låg i vattenbrynet i Thailand och dagens bästa timme infann sig. Solen på väg ner och ändå varmt i luften och vatten. Vattenmelonen vi åt, grävskoporna till händer som outtröttligt grävde i sanden, harmonin som infann sig.

Hua Hin, Thailand

Novembertanke om turism

Jag har tänkt en del på allemansrätten. Hur det är och ses som en rättighet men innehåller så många skyldigheter. Hur slarv med de skyldigheterna urholkar stödet för allemansrätten så den riskerar att succesivt naggas i kanten och till slut rinna ur våra händer. Vi behöver stärka allemansrätten innan vi hamnar i ett läge där den måste värnas för att kunna behållas.

Novemberbild

Det har slagit mig först nu att det från och med i år är dags att börja steppa upp på jultraditionerna igen och ge mina barn de där magiska. Förra året firade vi inte pga utlandet, året innan det var vår äldsta 2 och fattade inte mycket. I år är det en helt annan grej och jag har inte riktigt insett eller omfamnat det än.

Finaste ungarna

November och privatlivet

Jag har haft en av mina bättre företagarmånader med roliga uppdrag och dessutom min bästa försäljningsmånad av boken Resenärens makt. Träningen inför klassikern går snart på rutin och vi kom en bit på höstfix på gården innan snön kom. Elton har fyllt fyra och aldrig blir det väl så tydligt som att åren går när barn fyller år. Jag har haft flera långa samtal med vänner i telefon. Det är sällsynt och jättefint.

En regnbågstårta!

Novemberkänslan

Förtvivlan och hoppfullhet. Det är en månad med dubbla känslor. Kriget mellan Israel och Hamas, krypandet för Turkiet, SD:s förbannade utspel och normaliseringen, högerpopulistiska politiker som röstas fram runt om i världen. Men i mitt lilla liv är känslan hoppfull. Företaget går bra, kroppen känns pigg. Det finns mycket ljus i det lilla i det stora mörkret.

Skickar lådor med böcker till vidareförsäljning. En av de bättre sysselsättningarna jag kan göra

Novembers reseplanerande

Vi fortsätter våra samtal om vår långresa nästa år. Fler och fler alternativt kommer upp, några andra tappar i odds att bli av. Min känsla just nu: Hitta det ställe med minst dålig nackdel för det finns det nämligen överallt. Med det sagt, det finns hur många fördelar som helst med olika ställen men ingen är felfri. Utöver den resan har jag inte en enda resa planerad för nästa år för utom de resor som ska göras i samband med klassikergenomförandet.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *