Systrar, lokala klassiker och livsnjuteri (långresa 22/23 v 16)

Posted on

Med systrar på visit passade vi på att besöka några av våra favoritställen igen och göra sådant vi sparat och sett fram emot tillsammans med dem. Vilken härlig vecka vi haft!

Så kom veckan då mina älskade systrar kom och hälsade på oss. Vilken lyx. Hade varit mysigt med bror på plats också men han är hemma och föder sitt tredje barn. Förutom att vi haft en rolig vecka har den också varit fylld av diverse ljusnjutande stunder.

Hur glad är jag över dessa? Mest i hela världen.
Första kvällens vegetariska frossa

Vår Vietnamvecka fylld av livsnjut

Vi inledde hårt med två dagar poolhäng till allas stora förtjusning. Elton har blivit rädd för vågorna igen så han vill till poolen varje dag om han får bestämma. Jag som är lite orolig för hur mycket sol barnen tål/hur bra vi är på att skydda dem kan konstatera att de inte bränt sig ens lite (förutom J i hårbotten som vägrar ha keps om dagarna) under våra dryga tre månader utomlands. Det kanske är ett tecken på att vi håller oss inom gränserna. Dagarna på Ana Beach Club är verkligen härliga rakt igenom och Jason är snart som en fisk i vattnet vilket är så roligt att se.

Passade på att be om att få några familjefoton. Gick ju bra.
Gladast över att våga mer och mer
Person som sett fram emot chill och sol.

Cykeltur med livet som insats

En dag hyrde vi cyklar och försökte oss på att samspela med den Vietnamesiska trafiken. Varken lättare sagt än gjort. Att lämna företräde till fotgängare eller cyklister finns inte, här gäller att störst går först. Det gick bra men någon avslappnad söndagscykling med tillhörande njutning av stadsbilden blev det alltså inte. Allt fokus gick åt till att hålla koll på sig själv och sina medtrafikanter. Jag var aldrig rädd men på helspänn. Men det är ju också att uppleva staden så som den är. Vi stannade till hos över tusen år gamla tempel och torn från Cham-riket, åt lunch på de lägsta plaststolarna vi funnit, pausade på stranden och fikade på mycket trevliga Rio café.

Efter en heldag kunde vi lämna cyklarna åter utan skrapsår. Men det sista vi gjorde var att se en mindre olycka där störst går först innebar att tre personer på en moped välte och fastnade under sin moped. Det verkade gå bra men min yngsta syrra kände direkt att hon vill söka jobbet som trafikchef i detta land.

Hela gänget redo
Po Nagar tempel och towers
Glada över att ses
Lunch
Jag gillade Rio-cafe-stilen

Guldtimmarna när barnen sover

De flesta dagarna har vi en 90 minuter guldtimme när båda barnen sover. Jag vet inte om jag mentalt trivts under den här resan om dessa inte funnits. Helt ärligt så längtar jag till att förskolan sysselsätter och utvecklar dem när vi kommer hem. Denna vecka har dessa timmar använts till kvalitetssnack med systrar, en real-vietnames-lunch i form av Banh can (minipannkakor med fyllning) och diverse fix, trix, sociala mediertid och bloggande.

Guldtid med bra samtal och god mat som kunde ätas utan störningsmoment
Från en kväll då middagen såg ut så här

Livsnjut: Dans, lerbad och spa

Nha Trang är enligt sig själv känd för sitt goda uteliv och vi bor precis vid det stället som anses vara the place number one. Två utekvällar på en och samma vecka är bra jobbat för den här morsan och att vara först ut på dansgolvet har jag alltid snarare sett som en trigger än ett hinder. Innan dans hann vi med goda samtal och det är så himla fint när vi bor i tre olika städer och kan förenas i en stad på andra sidan jorden.

Barnvakt har vi också haft en kväll. Istället för att äta gott och dyrt tog vi en två timmar par-behandling med massage och skrubb. Bad min massör ta sig an mina höfter och rumpa och så här dagarna efter känner jag mig fortfarande mörbultad på ett bra sätt.

Veckan avslutades med det Nha Trang-klassiska lerbadet på I-resort. 20 minuters lerbad följt av ett gäng timmar i varma mineralpooler och rutschkanor. En bra dag helt enkelt.

Beachparty och eldshow
Laddade för att unna oss spa-tid
En dag vid havet har vi också haft
Lär sig om litterära skatter
Lerbad i privat pool
Hot Mineral water pool
Bus och lek

Näst på tur

På onsdag åker systrar till Ho Chi Minh City för att besöka tunnlarna som är kvar sen Vietnamkriget. Vi har en vecka kvar i Nha Trang och efter ännu några timmar av research har vi bestämt oss för att åka till Hua Hin i Thailand. Jag är ganska klar med stadsliv och skulle hellre vara på ö men vi vet samtidigt att barnen behöver annan stimulans än pool/hav under våra sista fem veckor. Att bo på resort med kidsclub känns inte som vår grej varken i hur vi vill resa eller budgetmässigt. Därför blir det Hua Hin och det känns bra.

Här finns alla inlägg om Vietnam och alla inlägg om vår långresa 2022-2023.

2 thoughts on “Systrar, lokala klassiker och livsnjuteri (långresa 22/23 v 16)”

  1. Härligt (och intensivt!) med besök – vi har samma här just nu. Upplever att vi har “sparat” en hel del tills gästerna kom, så nu får vi liksom semesterkänsla deluxe som inramning på vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.