Trollskogen i Hundfjället, sommar i Sälen och en våffla såklart

Posted on

Trollskogen i Hundfjället är utmärkt aktivitet och utflykt under en sommar i Sälen. Ett besök som trollbinder och förtrollar, stora som små och med fördel avslutas med en våffla

Människor som är dedikerade, alldeles oavsett till vad, tycker jag är imponerande och intressant. Alla trollskulpturer i Trollskogen i Hundfjället i Sälen är ett sådant exempel. Vilken prestation, vilket engagemang!

Efter några dagar i Hundfjället som är en del av Sälen kan jag konstatera att fjällen är en hit alldeles oavsett årstid, inte minst sommar.

Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Hej och välkomna!
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Dalageten i egen hög person
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Så mycket sommar!

Trollskogen i Hundfjället, Sälen

Skidanläggningen i Hundfjället i Sälenområdet utmärker sig särskilt på ett sätt. Det finns en hel trollskog. En trollskog med små och stora troll, alla unika på sitt sätt. De olika ”stationerna” är ljudsatta, trollen kommer till liv genom att sjunga och prata. Det är lätt att fångas in i sagornas värld. Som vuxen blir jag fascinerad och underhållen. För barn måste det vara rena drömmen.

Jag har besökt Trollskogen två gånger, båda gångerna blev jag lika glad. Jag sysselsatte mig med att fundera vilka av mina vänner och bekanta som trollen var lika så det går att uppskatta Trollskogen även som vuxen.

Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Stortrollet, ser ni Erik?
Mysig att ha hela området för sig själv
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Skoldags!
Ett litet trollbröllop
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Alltså jobbet bakom varje skulptur är imponerande
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Gå fram och snacka lite med na

Fördelar med att besöka Trollskogen i Hundfjället om sommaren

Jag skulle tro att Trollskogen har en gnutta mer stämning på vintern, omgivna av snö, med belysning när det skymmar och många familjer som glädjs åt det dom ser. Men att besöka Trollskogen i Hundfjället i Sälen om sommaren har sina fördelar. Mindre folk och mer egentid med trollen samt lättare att komma nära i vanliga skor än med hela skidmunderingen på.

Ljuden är påslagna även under sommar och höst och det finns bänkar att slå sig ned på eller yta att sitta på för den med underlag. Trollskogen är ett utmärkt utflyktsmål och tillfälle att fika.

Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Ta gärna en sväng om med dom
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
Ni+vi.

Fakta om Trollskogen i Sälen

  • Själva Trollskogen är cirka 2 km lång i lätt lutning
  • Utöver Trollskogen finns bland annat Trollens fäbod, Tandtrollsskogen och en fordonspark
  • Totalt består Trollskogen av ca 500 objekt. Troll, djur och hus i alla färger och former. Handgjorda vackra skulpturer.
Trollskogen i Hundfjället, Sälen
1 km till tandtroll, det är lagom tycker jag 🙂

Sommar i Sälen

Sälenområdet växer så det knakar. I slutet av 2019 öppnade en flygplats med det flashiga namnet Scandinavian Mountain Airport som bara ligger 10 minuter från Hundfjället. Det är en jättesatsning ihop med den norska skidorten Trysil.

Sommar i Sälen, eller närmare bestämt Hundfjället, kan förutom en promenad i Trollskogen innebär ett fyspass upp för backarna, en skön promenad med utsikt efter en tur i stolsliften eller downhillcykling. Grillmöjligheter och frisk luft finns det såklart obegränsat av.

sommar i sälen
Utsikt över en del av alla ställen som det byggs mycket på
sommar i sälen
Jag blir sugen på att åka upp av den här bilden
sommar i sälen
Plutt chillar
sommar i sälen
Sommar, sommar och sol i Sälen
sommar i sälen
Här kan man till exempel cykla
sommar i sälen
Och här kan man jogga upp…
sommar i sälen
Fin bild om jag får säga det själv
Grillade halloumi, de va nice!

Kom ihåg våfflan hos Joängets våffelstuga

I närheten av den stora vägen i Hundfjället finns en orimligt charmig stuga som serverar våfflor. De är stora, goda och rätt så dyra. Men, det är inte bara våfflan en betalar för. Det är känslan och miljön. De serverar söta våfflor med hemkokt hjortronsylt men också mer matiga med skagenröra.

Våffla i sälen
Våffelstugan
Våffla i sälen
Tidsresa inne och..
Våffla i sälen
…smaskens ute

Här finns mer inspiration om Sverige

5 thoughts on “Trollskogen i Hundfjället, sommar i Sälen och en våffla såklart”

  1. DET ÄR INTE FEL PÅ PRISET PÅ VÅFFLORNA HAR MAN RÅD ATT ÅKA TILL SÄLEN SÅ KAN MAN KOSTA PÅ SIG VÅFFLOR OCKSÅ

    1. Hej Lars! Vi lever ju i ett fritt land så det står var och en fritt att tycka att något är dyrt eller billigt som ju dessutom är relativt. Men jag håller helt med dig, den som har råd att åka till Sälen, kan gott kosta på sig ett par våfflor också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *