Stories från oktober 2020

Posted on

Oktober, en månad av hemmakatt-liv och efterlängtat besök. Behagligt tempo trots mycket jobb och roligt att komma hem varje dag.

Det är inte varje månad jag känner så här men hur kan det ha gått så fort? Nyss var det sommar och augusti och lika snart är det då uppenbarligen jul. Oktober påminner mig om hur vacker hösten är, men också om mörkret och vikten av att ta vara dygnets ljusa stunder och att bunkra upp med doftande värmeljus. Jag är redo för höstmys.

Stories från oktober 2020

Oktoberresan

Jag har varit en sån hemmakatt! Har inte ens rört mig utanför länsgränsen, knappt kommungränsen trots att jag bor i Sveriges minsta kommun. Jag sitter varje frukost vid mitt köksbord, tittar på våra världskarta och funderar på när jag ska få uppleva hela världen igen. Hur länge ska jag sitta och fantisera om att vilka länder jag ska testa bo i, när jag ska få ta mig över hela den afrikanska kontinenten och när resan till Vietnam ska bli av?

Cyklar med stil. De gånger jag rör mig utanför kommungränsen har jag oftast cyklat. Här framme på jobbet.

Oktobers favoritinlägg

Jag har två väldigt lokala inlägg som jag gillar. Ett om naturreservatet Härjarö utanför Enköping och ett om Vilhelmina, en av Sveriges större kommuner. Fyllda med tips på vad som finns där att göra.

Oktobers babe

Mina föräldrar! I september firade de 40 år ihop och sista dagarna i oktober var de här och hälsade på. Jag har visat dem några av mitt närområdes pärlor. Brunnsviken trädgård och Äppelfabriken som jag skrivit mer om här.

Min man, mitt barn och min mor!
Bebis och morfar.

Oktobers lärdom

Det är ändå inte krig. I oktober har jag varit tacksam för att vi inte lever under ett större hot än en pandemin. Den har sorgliga konsekvenser men den är åtminstone inte skapad och pådriven av någon som tycker att döda är en bra utväg på en konflikt.

Oktoberminne

Jag har tänkt på min resa till Malta. På att det var en sån där på-gränsen-resa. Flyg för att vara borta bara några dagar. Flyg tre-fyra veckor innan det är sista veckan som det är rekommenderat att resa som gravid. En resa jag gjorde bara för min egen nöjes skull. Men tänk om jag inte åkt? Då hade jag aldrig fått uppleva landet jag varit nyfiken på sedan barnsben och när jag byggde ett europapussel. Då hade jag aldrig pröva att flyga som gravid vilket jag faktiskt ville testa.

Malta med en gammal sten i handen. En fix-idé som äntligen blev verklighet.

Oktoberbild

Älskade häst! Tommy är så trevlig att rida, känslig och arbetsvillig. Denna bild tagen i våras av en stjärna som heter Malva Hellman som med fördel kan spanas in på hennes instagram malvah_photography

Tommy boy, Hallmyra gård

Oktober och privatlivet

En av anledningarna till att oktober swishat för mig är nog att jag jobbat en massa kvällar. När jag inte jobbat har jag suttit uppkrupen i soffan och efter blogg och fix belönat mig med brodyr. Jag längtar tills jag får visa upp det färdiga resultatet när det är klart. Om det blir klart.

Jag har hunnit varit segdraget förkyld och testat på Stockholms covid-test och konstaterat att det funkar mer än smidigt. Negativt svar tack och lov.

Oktoberkänslan

Leveranssäker. Under regelbundna perioder i mitt jobb har jag stora deadlines med komplexa processer som ska trattas ned till underlag för styrelsen att fatta beslut utifrån. Jag blir ofta väldigt egoboostad eftersom att planering och att hålla deadlines är en av mina styrkor här i livet.

Mobilbild från mitt fönster på jobbet

Oktobers reseplanerande

Vi har pratat om julen och bestämt oss för att det blir en tid i ett vintrigt Västerbotten med några utflykter. Just nu siktar vi på Luleå, en stad jag aldrig varit i så det är på tiden. Allt med reservation för en pandemi såklart.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från oktober 2020”

  1. Hälsa GRATTIS till dina föräldrar för 40 år ihop. De verkar coola, av det jag har sett och hört om dem. Och du, älskar bilden på dig + hästen. Så mycket kraft i den bilden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.