Vad jag ska ägna mig åt i Gambia

Posted on

Min Gambiaresa närmar sig med stormsteg. Om en vecka bär det av och först nu börja det pirra och kännas verkligt. Men vad ska jag riktigt ägna min vecka i Gambia till? 

Jag har pendlat lite mellan vad jag vill göra. Späckad vecka där jag försöker uppleva så mycket som möjligt. Eller bara ta det lugnt och låta det jag möter vara det som blir min resa. Låta nyfikenheten styra och det som blir det blir. Jag tror det blir en mix.

Har gjort de nödvändiga förberedelserna och besökt vaccinationsklinik och konstaterat att jag har allt skydd om jag kompletterar med Malariaprofylax. Dissar Dokural efter förra årets otrevliga biverkningar och är tacksam för att jag inte behöver söka visum.

Källan till allt jag funderar på hittar jag i Facebook-gruppen Gambiaresenärer och utöver det jag listat nedan så vill jag mest låta Gambia komma till mig.

Vad jag ska pyssla med i Gambia

Chilla under ett parasoll

Det är sällan jag känner ett sug efter att ligga under ett parasoll men nu är villhovet stort. Gärna med en bok i lurarna eller slumrandes. Vill köpa färskt frukt och dricka kraftfull juice.

Skriva och strategi

Jag gillar att nörda ner mig i min egen blogg och skriva inlägg om hur jag upplever resorna färskt i minnet. Vi får se om internet levererar över huvud taget eller om det kommer vara radioskugga hela veckan.

Gå omkring

Jag vill gå långa promenader längs stranden i morgonbris och kvällssol. Gå längs gator som tar mig på villovägar och se vart jag hamnar. Våga lita på omgivningarna.

Analysera turism

Observera hur bumsters (oftast män som gärna vill hjälpa till och kan vara lite påflugna) och guider agerar, vad de erbjuder och hur ett resmål som har charterresor till sig växer fram.

Åka på utflykt

En båttur längs Gambiafloden. Stanna till på Baobab Island och kolla på stora träd. En guidad tur till någon by på landsbygden. Inget bokat men många idéer.

Jobba lite

Som vanligt så lär jag jobba lite om wifi tillåter men hoppas jag kan hålla nere timmarna och snarare njuta av Gambia än att göra världen lite nyktrare.

Får jag tag på internet så kommer jag göra Insta-stories så det är bara att hänga på där. Gilla Resa medvetet på Facebook så blir det lätt att hålla koll på mig. Alla bilder i detta inlägg är från min resa till Ghana förra året. 

8 thoughts on “Vad jag ska ägna mig åt i Gambia”

  1. Spännande! Lite imponerad av din avslappnade inställning till internet, hehe. Själv är jag ganska nojig på att köpa lokalt internet sim-kort så att jag ska ha internet. Fast har iofs ingen aning om hur det funkar i Gambia? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *