Världen och jag: Fotofavoriter med mig framför kameran

Posted on

Jag fick ett infall och letade reda på mina favoriter med mig själv på bild och samlade dessa i ett inlägg. I klassisk konst-anda valde jag att döpa de fotografiska verken och jag spar inte krutet. Jag gav dem engelska namn för att göra det hela lite mer svulstigt. 

Det tillhör ovanligheterna att jag kommer ihåg att fota mig själv när jag är ute och reser. Jag håller mig för det mesta bakom linsen även om jag gillar att vara med på bild. Började rota i gömmorna och hittade en del guldkorn i en härlig kompott av minnen från närtid. Från världens alla hör, alltid med lilla mig i fokus.

Världen och jag i bildformat

Colors of Ohird, Makedonien

Det är något med färgerna. Något med lugnet jag vet att jag kände där och då. Något med styrkan jag kände i att resa helt på egen hand och i alla klyschor fånga dagen.

Free fallin’, Kuba

Fångad i exakt moment. Ställer mig i brygga och Erik fotar mig tappert för att få mig i perfekt vinkel i förhållande till horisonten. Så kommer en våg och sanden under mig dras med ned i havet och jag faller ihop. Som en korthus fast stel som ett kylskåp. Ett gott skratt förlänger livet osv.

Game changer, Australien

Nu bygger ju knappast min bloggframgång på den här bilden men den är symbolen för när jag blev resebloggare och ikonen för allt vad Resa medvetet gett mig. Lätt att bli glad av.

High on life on Highway, USA

Jag är så där barnsligt kär, living the dream, när jag och min nyfunna kärlek kör längs highway one längs USA:s västkust. Åh jag hade velat stoppa tiden där och då.

In the footsteps of Captain Cooks, Australien

Jag tillhör bottenligan när det gäller att posera naturligt på bilder och mitt bästa tips är nog att röra på sig på ojämt underlag. Då fokuserar kroppen på att inte trilla i vattnet snarare än på att bli bra på bild. Gissar att Captain Cook som landsteg Australien på denna plats hade helt andra tankar in mind år 1770.

Make the most of Mostar, Bosnien och Hercegovina

Uppe före gryning för att få min beskärda egentid med den berömda Mostar-bron i Bosnien och Hercegovina. Morgontrött men ändå snygg. Hur ofta händer det?

Jack, I’m flying, Albanien

En bild som jag skulle kunna tapetsera hela vardagsrummet med. Likt Rose på Titanic känner jag att hela världen ligger framför mig vid Llogarapasset i Albanien.

Midsummer night’s dream, Sverige

I all enkelhet tycker jag det här är en av de finaste bilderna som är tagna på mig. Blommor förgyller bilder och jag är precis där jag vill vara just där och då.

Run the world in Rimini, Italien

Jag har just klarat av en dagskörning från Florens. Besökt mitt 60:e land och checkat av ännu en löptur under en resa och avslutat med ett dopp i kvällssolen. En stund när jag kickade av att resa och älskade mig själv och livet.

 

The last pic, Nya Zeeland

Med den här kulissen hade jag precis innan denna bild togs gjort ett handstående som Erik lyckats fånga på bild. Jag var SÅ nöjd över det. Sen kom den förbaskade lurendrejaren och det här är den enda bilden jag har kvar från det tillfället, taget med Eriks mobil.

 

Om du bloggar skulle det vara fantastiskt roligt att se dina 10 favoriter med dig i bild och överdrivna rubriksättningar.

8 thoughts on “Världen och jag: Fotofavoriter med mig framför kameran”

  1. Härliga bilder med riktigt sköna inramningar! Tyvärr är jag den mesta fotografen, så bilder på mig existerar knappt (inte för att jag är så förtjust i att vara med på dem heller…).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *