Bo i Trosa hos Tre små rum – tips på prisvärt boende

Posted on

I samarbete med Tre små rum i Trosa. 

Att bo i Trosa möjliggör en lite längre vistelse och den lilla tätorten är omåttligt populär om somrarna. Jag återvänder gärna och tipsar här om ett prisvärt boende och några saker att göra i Trosa. 

Mitt första stopp på min Sörmlandsturné i juni var i Trosa där trähus och bagerier tar en tillbaka i tiden. Jag tror att jag skulle kunna utnämna Trosa till Sveriges mysigaste ort och jag fick nästan ett infall att flytta till denna lilla idyll.

Bo i Trosa – Mitt tips: Tre små rum

Genom Trosa rinner Trosaån (bevisar igen att alla städer med vatten har ett försprång) och småbåtarna står prydligt parkerade längs kanten. Såväl gamla som nya hus är byggda i trä och målad olika kulörer, en på väggarna och en på knutar och foder. Rosenbuskarna sätter ännu mer färg på tillvaron och den lilla stadskärnans fasader gör att det känns som en är i Madickens tidsålder. Trosa är ett ultimat utflyktsmål för en dag eller ett dygn. Mer än en tredjedel av Sveriges befolkning når Trosa inom två timmar.

Bo i Trosa
Trosaån rinner ut i Östersjön
Bo i Trosa
Några lite mer moderna trähus smälter in i stadsbilden längs ån
Bo i Trosa
Går inte att få nog av dessa rosor
Bo i Trosa
Mera välmålade husfasader

Fakta om Bed and breakfast Tre små rum

Tre som rum har öppet året runt alltid med personlig service. Frukost serveras i det intilliggande caféet och hembageri med samma namn. Alla rum har tvättställ och vissa delad WC och dusch. Priset för ett rum under sommaren 2018 är mellan 890 och 1590 kr inkl frukost. Alla rum ligger på en mysig innergård med avskärmad känsla, loungemöbler och en pool. Både fika och lunch kan med fördel avnjutas i caféet som är väl inrett i tidenlig anda.

Bo i Trosa
Dörrarna till några av rummen samt innergården på boendet Tre små rum
Bo i Trosa
Tovade urgulliga kransar med varsitt bakverk och matchande nyckel unikt för varje rum
Bo i Trosa
Sovrum med dubbelsäng
Bo i Trosa
Sovrum med två enkelsängar
Bo i Trosa
Caféet Tre små rum med sin tidsenliga inredning och möblemang
Bo i Trosa
En rejäl frukost att stå stadigt på serverades
Bo i Trosa
Jumbohallon till kladdkaka, en av många bakverk som fanns i caféutbudet
Bo i Trosa
Räksallad – min lunch i den svalkande skuggan på innergården

Min upplevelse av att bo i Trosa hos Tre små rum

Jag delade badrum och toalett med en annan tjej vilket inte var några problem alls. Det hålls rent och fräscht och handfatet på rummet gör att det går att borsta tänderna och sminka av sig i sitt eget kyffe.

Jag gillade verkligen innergården med dess familjära och lugna känsla. Det hade lika gärna kunna varit hos valfri väns familjehem och poolen gav det hela en extra dimension. Friheten att kunna bada om det blir för varmt uppskattade jag (och säkert många barnfamiljer).

Jag har tidigare bott på Bomas hotell i Trosa och det är en upplevelse i sig för dess design men också dyrare. Tre som rum är ett prisvärt boende med personlig prägel.

Bo i Trosa
Avnjuter något riktigt gott från loungemöblerna på innergården som känns som hemma
Bo i Trosa
Arne, boss och ägare av hela kalaset – en mycket trevlig föreståndare som med personlig service och avslappnad inställning gjorde min vistelse till en skön tillställning

Att göra i Trosa

Det är många som stannar till i Trosa när det är ute med båten, andra tar sig dit med bil eller buss. Väl på plats är strosa omkring det jag föredrar att göra allra mest. Några tips på saker att göra i Trosa är:

 • Gå Östra eller Västra Ågatan längs Trosaån och bara titta på omgivningarna
 • Köp praliner och marsipan på Kutterkonfekt Marsipangården
 • Ät Bomas glass även om det är kö
 • Inta middag på Punchkällaren (inte provat själv men rekommenderad av Tre små rums ägare)
 • Gå Västra långgatan förbi Garvargården och se om det händer något roligt där så som teater
 • Stanna till vid hamnplan och fortsätt hela vägen ut till piren Världens ände
Bo i Trosa
Marsipangården, ett så kallat måste i Trosa
Bo i Trosa
Inne i Kutterkonfekts butik
Bo i Trosa
Ståtligt rådhus i Trosa
Bo i Trosa
Trosaån att gå längs

Min övernattning och möjlighet att bo i Trosa var möjlig tack vare ett samarbete med Tre små run, ett litet, personligt Bed and breakfast. Tankar och åsikter är som alltid mina egna. 

4 thoughts on “Bo i Trosa hos Tre små rum – tips på prisvärt boende”

 1. Hej
  Tyvärr finns inte Marsipangården kvar längre.
  Ett tips är att åka båt från Trosa hamn ut till Trosa havsbad eller forsätta med båten till Kråmö ( tillhör Trosa),som nu är uppiffat för bad och fika

  1. Hej Maud, tack för informationen. Jag hoppas de är klara med renovering eller annat som hindrar dem från att ha öppet snart så vi åter kan njuta av deras gottis. Tack för ytterligare tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.